Atac mafiot în Şoimuş. Casa unor localnici a fost incendiată

202

incendiu Un tânăr de 33 de ani a reclamat la Poliţia Deva că aseară, mai multe persoane au spart cu pietre o fereastră a locuinţei mamei sale şi au aruncat în interior substanţe inflamabile.

„În urma sesizării, la fața locului s-a deplasat de urgență o echipă operativă care a stabilit faptul că a fost distrusă prin incendiere perdeaua și o parte unei canapele, prejudiciul estimat fiind de aproximativ 3.000 de lei. Din fericire, deși erau în imobil, proprietarii nu se aflau în momentul respectiv în camera afectată, astfel încât nu au rezultat victime în urma comiterii faptei, ci doar pagube materiale minore”, a informat Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara.

Polițiștii efectuat cercetarea la locul faptei și au ridicat mai multe probe materiale ce urmează a fi expertizate. „În cauză, polițiștii au întocmit un cerc de suspecți și efectuează cercetări în vederea identificării prezumtivului autor și a tragerii acestuia la răspundere penală sub aspectul comiterii infracțiunii de distrugere prin incendiere”, a precizat Bogdan Niţu.

Tânărul care a reclamat incendierea casei familiei sale nu a dorit să facă precizări faţă de cei pe care îi bănuieşte că s-ar afla în spatele gestului. Un prieten de-al său spune însă că atacul a fost plănuit de mai mulţi interlopi din Deva. “Mama prietenului meu era în sufragerie, dormea pe colţar, la televizor. La un moment dat, cineva a spart geamul de la dormitor cu o piatră, a aruncat cu o siclă incendiară înăuntru şi a fugit. Au luat foc perdeaua şi aşternuturile de pe pat, aşa că femeia a stins focul şi a chemat Poliţia. Toată povestea începe de undeva de prin septembrie, când prietenul meu, a cărui casă a fost incendiată, nu a vrut să intre în gaşca unui devean. De Crăciun, a adunat o echipă de băieţi de la Hunedoara şi au sărit toţi să-l bată. Erau prea mulţi martori, aşa că au renunţat. Acum s-a răzbunat. A pus pe alţii să o facă, nu a venit el. Prin 2000, tot aşa făcea, apoi au fost prinşi şi el, şi şeful Poliţiei care îi proteja şi au fost băgaţi toţi la închisoare. Acum încep să facă la fel“, a spus Raul Locsei, prietenul proprietarului, potrivit Mediafax.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *