Asociere pentru giratoriul din zona ”zebrei morții” de pe DN7

Consiliul Județean Hunedoara se va asocia cu administrația publică din Simeria în vederea amenajării unui sens giratoriu în zona Sântandrei, acolo unde mai mulți oameni au murit încercând să traverseze strada pe ”zebra morții”.

Oficialii CJ Hunedoara sunt deciși să aloce din bugetul propriu al județului Hunedoara fondurile necesare realizării sensului giratoriu la intersecția DN 7 cu DJ 700, în dreptul localității Sântandrei, în zona fabricii de biciclete, care să fluidizeze circulația. De ademenea, administrația publică județeană anunță că va organiza și derula procedurile de atribuire a contractelor de servicii și a celor de lucrări și va monitoriza totodată derularea loc.

Discuțiile legate de rezolvarea problemei trecerii de pietoni de la Sântandrei durează de mai mulți ani. În tot acest timp, Consiliul Județean Hunedoara și Primăria Simeria au întreprins o serie demersuri către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, de care aparține DN 7, darproblema nu s-a rezolvat. Din acest motiv, CJ Hunedoara a decis să finanțeze această investiție și a obținut acordul de principiu din partea Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Timișoara pentru realizarea ei. După ce se va parafa asocierea cu CL Simeria, de care aparține localitatea Sântandrei, în ședința din luna decembrie se va supune aprobării Consiliului Județean Hunedoara nota conceptuală și tema de proiectare a obiectivului de investiții.

Actuala trecere de pietoni amplasată la intersecția DN 7 cu DJ 700 reprezintă un pericol pentru localnicii care doresc să traverseze drumul național. În ultimii ani, acolo s-au produs mai multe accidente rutiere mortale, cărora le-au căzut victime pietonii. Ultimul astfel de accident s-a produs la începutul aceste luni și a stârnit revolta localnicilor, astfel că CJ Hunedoara a luat decizia să se implice în rezolvarea problemei

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

șaptesprezece + 20 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Câte cazuri de Covid 19 mai sunt „active” în județul Hunedoara         Cadavrul unei femei, găsit în spatele unui bloc, din Hunedoara         Anchetă penală după ce o călugăriță l-a acuzat de hărțuire pe bărbatul care a întrerupt slujba la Mănăstirea Jieț         Covid 19. Situația la unitățile spitalicești și centrele rezidențiale din subordinea CJ Hunedoara         Măgura Călanului, cariera dacică uitată de autorități         Accident rutier la Ohaba, pe DN 68 A Deva – Lugoj. Un autotren s-a răsturnat         Încă un deces al unei hunedorence infectată cu noul coronavirus         Daria Călugăru, finalistă la „Românii au talent”. Eleva din Deva are nevoie de susținerea noastră         Minologhion din secolul al XVIII-lea, restaurat la Muzeul Civilizației Dacice și Romane         Accident rutier pe șoseaua Simeria – Hațeg         Contrabandă cu țigări în Petroșani         Bogdănel Nițu, lăsat fără mașina de lux. Mesajul fostului cap al lumii interlope din Deva         Reacția Patriarhiei, după scandalul iscat la biserica din Jieț         CJ Hunedoara a numit o conducere nouă la SJU Deva         Rețea importantă de traficanți de droguri, pedepsită cu închisoarea         Scandal la o mănăstire din județul Hunedoara         Barajul Gura Apelor, locul de vis din inima Retezatului, invadat de turiști la sfârșit de săptămână         Criminal capturat de Poliție în Uricani. A împușcat doi marocani         Tânăr de 20 de ani, fără permis auto, a produs un accident în intersecție         Au spart geamul cu un bolovan și au jefuit un apartament