Asociere pentru giratoriul din zona ”zebrei morții” de pe DN7

Consiliul Județean Hunedoara se va asocia cu administrația publică din Simeria în vederea amenajării unui sens giratoriu în zona Sântandrei, acolo unde mai mulți oameni au murit încercând să traverseze strada pe ”zebra morții”.

Oficialii CJ Hunedoara sunt deciși să aloce din bugetul propriu al județului Hunedoara fondurile necesare realizării sensului giratoriu la intersecția DN 7 cu DJ 700, în dreptul localității Sântandrei, în zona fabricii de biciclete, care să fluidizeze circulația. De ademenea, administrația publică județeană anunță că va organiza și derula procedurile de atribuire a contractelor de servicii și a celor de lucrări și va monitoriza totodată derularea loc.

Discuțiile legate de rezolvarea problemei trecerii de pietoni de la Sântandrei durează de mai mulți ani. În tot acest timp, Consiliul Județean Hunedoara și Primăria Simeria au întreprins o serie demersuri către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, de care aparține DN 7, darproblema nu s-a rezolvat. Din acest motiv, CJ Hunedoara a decis să finanțeze această investiție și a obținut acordul de principiu din partea Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Timișoara pentru realizarea ei. După ce se va parafa asocierea cu CL Simeria, de care aparține localitatea Sântandrei, în ședința din luna decembrie se va supune aprobării Consiliului Județean Hunedoara nota conceptuală și tema de proiectare a obiectivului de investiții.

Actuala trecere de pietoni amplasată la intersecția DN 7 cu DJ 700 reprezintă un pericol pentru localnicii care doresc să traverseze drumul național. În ultimii ani, acolo s-au produs mai multe accidente rutiere mortale, cărora le-au căzut victime pietonii. Ultimul astfel de accident s-a produs la începutul aceste luni și a stârnit revolta localnicilor, astfel că CJ Hunedoara a luat decizia să se implice în rezolvarea problemei

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

paisprezece − 13 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Noapte de coșmar pentru hunedoreni. Vijeliile au făcut ravagii         TOP 15 lucruri pe care NU trebuie să le uiți când pleci cu mașina în lunile geroase!         FIRMA MERGE GREU ŞI POTICNIT. Protest la Termocentrala Mintia pe tema majorărilor salariale         Adolescentă tâlhărită în Petroșani         Centenar Alexandru Vlahuță         Dezastrul anunțat la Sarmizegetusa Regia         Clădirea fantomă din Parcul Corvin a fost pusă la pământ într-o săptămână         Comunicat de presă – SC KRYSTAL TURISM SRL: ,,CONSTRUIRE VILĂ TURISTICĂ ȘI FILIGORIE”         ALEGERI. PSD a câștigat în Valea Jiului și la Brad, dar a pierdut la Hunedoara și Orăștie         AȚI VĂZUT-O? Tânără din Lupeni, dată dispărută         Devean lăsat fără banii de pe card         Probleme la nodul rutier Simeria Veche, de pe Autostrada Deva – Orăștie         Semnal editorial: A apărut ediţia 40 a revistei “Vitralii – Lumini și umbre”. Ecouri și dezvăluiri noi         „Ziua Curăţeniei”. Angajaţii DRÄXLMAIER au strâns trei tone de gunoaie de pe malurile Cernei         Accident pe bulevard în Hunedoara         Alegeri prezidențiale 2019. Cum s-a votat în județul Hunedoara. Iohannis pe primul loc         Alegeri prezidențiale 2019. Câți hunedoreni au votat duminică         Incendiu la un depozit de cărbune al preparaţiei Coroieşti din Vulcan         Ai o bucatarie mica? Tips & Tricks pentru a o organiza intr-un mod eficient!         Rușine! În ultima zi de guvernare, PSD a angajat ca director general la Societatea de Închidere a Minelor pe președintele PSD Petrila!