Asistente medicale diagnosticate cu coronavirus la Spitalul Județean Deva

168

Şapte asistente şi infirmiere de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Secţia de Oncologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Deva au fost diagnosticate cu infecţie cu noul coronavirus. Unele angajate testate pozitiv sunt de la Secţia Oncologie. Conducerea unităţii medicale nu a putut fi contactată pentru a oferi informaţii suplimentare despre noile cazuri, dar potrivit unor informaţii de la autorități, sunt confirmate cel puţin cinci asistente medicale care au primit rezultatele joi seara.

Prefectura judeţului Hunedoara a transmis un comunicat de presă în care a informat că echipa de medici militari condusă de lt. col. dr. Constantin Vlase a început activitatea la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva.

„Potrivit coordonatorului echipei, în prima fază, pentru eficientizarea actului medical şi pentru protecţia personalului medico-sanitar, se reconfigurează circuitele şi are loc relocarea pacienţilor. În paralel se efectuează dezinfecţia de tip înalt a spaţiilor eliberate, în vederea pregătirii acestora pentru a putea asigura un număr suplimentar de locuri pentru viitorii pacienţi. De asemenea, s-a făcut o evaluare şi s-au luat unele măsuri în ceea ce priveşte stocurile existente de medicamente, materiale de protecţie şi aparatura medicală pentru situaţiile de urgenţă”, a informat Prefectura Hunedoara.

În următoarele 48 de ore, pe lângă tratarea pacienţilor internaţi în spital, cea mai importantă acţiune va fi legată de schimbarea personalului aflat acum în spital, cu cei care vor intra în activitate începând de luni 13 aprilie 2020.

„Lupta trebuie dusă mai departe şi trebuie să aibă ca principale caracteristici rigurozitatea şi seriozitatea specifice militarilor. Spitalul din Deva nu este transformat într-o cazarmă, insă această lupta trebuie dusă în echipă. Impreună cu colegii mei ne punem la dispoziţie toată experienţa noastră, medicală şi militară”, a declarat medicul militar Constantin Vlase, potrivit comunicatului transmis de Prefectura Hunedoara.

Comentarii FB

comentarii


TAG


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.