Asfalt până la mănăstirea de pe Valea Roatei

718

Ultima parte a drumului de pe Valea Roatei, spre Mănăstirea „Sfântul Nectarie” a fost asfaltată. Piatra de temelie a schitului de la marginea satului Nandru (comuna Peștișu Mic) a fost așezată în urmă cu opt ani, iar de atunci lozul a devenit tot mai căutat de turiști.

Drumul comunal de pământ a fost modernizat treptat și transformat într-o șosea, ai cărei ultimi kilometri au fost realizați recent, în zona mănăstirii, până la circa un kilometru de aceasta, spre Ținutul Pădurenilor. De acolo, traseul continuă prin pădure spre Muncelu Mic, însă este greu accesibil autoturismelor.

Schitul Sf. Nectarie, al cărui hram este în 9 noiembrie, se află la 15 kilometri de Hunedoara, într-o zonă care timp de mai mulţi ani a fost un loc de agrement pentru hunedoreni şi unul de întâlnire al motocicliştilor. La sfârşitul anului 2013, călugărul Nifon, atunci un tânăr diacon din Hunedoara care cutreierase întreg ţinutul, a ajuns în acest loc şi l-a găsit potrivit pentru ridicarea schitului. Primăria Peştişu Mic a donat Episcopiei Devei şi Hunedoarei terenul, iar la scurt timp, cu ajutorul donaţiilor primite de la credincioşi, a început construcţia aşezământului și ale anexelor sale. Tot aici au fost aduse moaşte ale Sfântului Ierarh Nectarie, considerat ocrotitor al bolnavilor. În prezent, biserica din curtea schitului se află în șantier.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.