Armate din Evul Mediu în marş pe străzile Devei. Garda Cetăţii „Alba Carolina” a prezentat onorul devenilor cu lovituri de tun FOTOGALERIE

Superbele obiceiuri medievale, încet, dar sigur, revin în actualitate. Municipiul Deva este unul dintre primele din ţară unde acestea încep să-şi facă simţită prezenţa.

[wzslider autoplay=”true”]

Inedit

Cu ocazia ediţiei din acest an a „Serbărilor Devei”, numeroşii localnici care erau, sâmbătă după  masă, în centrul municipiului de reşedinţă al judeţului Hunedoara, au avut parte de o plăcută surpriză. Cimpoierii din Transilvania & Timpaniștii, Ordinul Cavalerilor de Hunedoara, Ansamblul medieval Rennaissance, Ansamblul All’s Choir București, Pajii Arlechino, Avangarda Principelui – Garda Cetății Alba Carolina şi Trăsura princiară cu Principele și Principesa au prezentat o paradă medievală cum rar se poate vedea.

„Mă bucură faptul că, în noul format al acestor manifestări, care se află la cea de-a doua ediţie, am reuşit să aducem ceva nou, care, după cum s-a putut observa, a fost pe placul publicului. Suntem onoraţi de această paradă medievală, care aduce Deva în rândul puţinelor oraşe din ţară în care se organizează astfel de evenimente”, a declarat Petru Mărginean, primarul municipiului Deva.

Fără îndoială însă, spre deliciul tuturor, mai ales al celor mici „sarea şi piperul” paradei medievale a fost dat de reprezentaţia gărzii de onoare a Cetăţii din Alba Iulia. Membrii gărzii de la Cetatea Alba Carolina, pe lângă ceremoniale militare specifice perioadei medievale, au prezentat onorul devenilor, trăgând trei salve de tun, în cinstea lor, cu ocazia Zilelor localităţii. „A fost o plăcută surpriză pentru noi să fim invitaţi aici, la Deva, într-o cetate medievală, cu tradiţie, ca şi a noastră, cea din Alba Iulia. Am fost mândri să prezentăm onorul bunilor noştri vecini, din toate timpurile, de aici, din oraşul dumneavoastră” a spus Ovidiu Neamţu, comandantul gărzii de onoare al Cetăţii Alba Carolina. Manifestările de sâmbătă, de la „Serbările Devei”, au fost „patronate”, în spiritul medieval, de către principele şi principesa Cetăţii.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

șaisprezece + șaptesprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
S-a lansat proiectul de amenajare a trecerilor la nivel a drumurilor naționale cu calea ferată         Măsuri de urgență pentru prevenirea infecțiilor cu Coronavirus în municipiul Deva         Femeie tâlhărită pe o stradă din Petroșani         Lemne confiscate de polițiști, în urma unui control în trafic         Accident pe un bulevard din Deva         Deputatul Marius Surgent a revenit în PNL: “Alianța ALDE – PSD s-a dovedit a fi una toxică pentru noi”         Berbeceanu, mesaj controversat pentru șefii Bisericii Ortodoxe Române, pe tema coronavirusului         Accident mortal la ieșirea din Hațeg. Coliziune între un camion și un autoturism         Primul caz de coronavirus în România         Reparaţii la SJU Deva de peste 1.000 miliarde lei vechi. „Banii ar fi trebuit să ajungă pentru finalizarea lucrărilor”         Interviu. Miron Țic: „Sunt mulţumit că am putut să realizez cele aproape 40 de cărţi pe care le-am scris până acum”         Finanțări nerambursabile pentru proiectele societății civile         Doi taximetriști din Deva au fost condamnați după ce au jefuit un român întors din SUA         Concerte de 1 Martie și Ziua Femeii susținute de elevi ai Liceului de Arte         CONSILIUL JUDEŢEAN HUNEDOARA. Scriitorul și publicistul Marian Boboc, „Cetățean de onoare” al judeţului         Patru hunedoreni prinși la furat de fier vechi         Ați văzut-o? Tânără însărcinată, dată dispărută după ce a fugit din centrul maternal         Spărgători de biserici capturați de Poliție         „HUNEDOARA PE MÂINI BUNE”. ALDE Hunedoara intră în alegeri cu candidaţi proprii         Un liceu din Hunedoara, târât prin noroi de prorpiul dascăl