Armate din Evul Mediu în marş pe străzile Devei. Garda Cetăţii „Alba Carolina” a prezentat onorul devenilor cu lovituri de tun FOTOGALERIE

Superbele obiceiuri medievale, încet, dar sigur, revin în actualitate. Municipiul Deva este unul dintre primele din ţară unde acestea încep să-şi facă simţită prezenţa.

[wzslider autoplay=”true”]

Inedit

Cu ocazia ediţiei din acest an a „Serbărilor Devei”, numeroşii localnici care erau, sâmbătă după  masă, în centrul municipiului de reşedinţă al judeţului Hunedoara, au avut parte de o plăcută surpriză. Cimpoierii din Transilvania & Timpaniștii, Ordinul Cavalerilor de Hunedoara, Ansamblul medieval Rennaissance, Ansamblul All’s Choir București, Pajii Arlechino, Avangarda Principelui – Garda Cetății Alba Carolina şi Trăsura princiară cu Principele și Principesa au prezentat o paradă medievală cum rar se poate vedea.

„Mă bucură faptul că, în noul format al acestor manifestări, care se află la cea de-a doua ediţie, am reuşit să aducem ceva nou, care, după cum s-a putut observa, a fost pe placul publicului. Suntem onoraţi de această paradă medievală, care aduce Deva în rândul puţinelor oraşe din ţară în care se organizează astfel de evenimente”, a declarat Petru Mărginean, primarul municipiului Deva.

Fără îndoială însă, spre deliciul tuturor, mai ales al celor mici „sarea şi piperul” paradei medievale a fost dat de reprezentaţia gărzii de onoare a Cetăţii din Alba Iulia. Membrii gărzii de la Cetatea Alba Carolina, pe lângă ceremoniale militare specifice perioadei medievale, au prezentat onorul devenilor, trăgând trei salve de tun, în cinstea lor, cu ocazia Zilelor localităţii. „A fost o plăcută surpriză pentru noi să fim invitaţi aici, la Deva, într-o cetate medievală, cu tradiţie, ca şi a noastră, cea din Alba Iulia. Am fost mândri să prezentăm onorul bunilor noştri vecini, din toate timpurile, de aici, din oraşul dumneavoastră” a spus Ovidiu Neamţu, comandantul gărzii de onoare al Cetăţii Alba Carolina. Manifestările de sâmbătă, de la „Serbările Devei”, au fost „patronate”, în spiritul medieval, de către principele şi principesa Cetăţii.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

16 + șaisprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
14 acțiuni de stingere a incendiilor de vegetație uscată         Șofer de 87 de ani implicat într-un accident mortal         Tragedie în penitenciar. Un polițist a fost găsit mort         Șofer băut oprit după ce a făcut ravagii pe străzile din Petroșani         Violență în familie. Tânără bătută de soț cu pumnii         CNAIR reclamă defecte și degradări pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj -Deva         (P) Igienizarea covorului din casa – mentinerea sanatatii intregii familii         (P) Cearta în familie, una dintre cele mai neobișnuite situații pentru care ai putea avea nevoie de-un împrumut         Castelul Corvinilor a intrat în șantier         Accident grav pe șoseaua Hunedoara – Deva         Un tânăr a furat o mașină și a provocat un accident         PĂREREA SPECIALISTULUI NICULESCU. Este sau nu este fierul vechi adevărata miză la Mintia?         Carmen Hărău : „ Dăncilă a plecat, dar PSD a rămas!”         Drumul județean spre cetățile dacice se dezintegrează vizibil         Imagini spectaculoase cu lupul care a dat târcoale unui grup de turişti în Retezat         Spargere la Kaufland Petroșani         Prețuri promoționale la operațiile de cataractă și dioptrii, cu cele mai bune cristaline multifocale, la Opticline Dr. Angelescu         Un bărbat a murit după ce s-a prăbușit de pe schela unui bloc         Strada Constantin Dobrogeanu Gherea din Hunedoara este modernizată         Povestea comorii fabuloase a regelui Decebal