Un armăsar pe care proprietarii au decis să îl castreze a fost abandonat timp de o zi pe marginea unei străzi din Orăştie, înainte de a fi adus la abator. Trecătorii au sunat la Poliţie, după ce au văzut armăsarul în agonie, acoperit cu pământ şi cu o pătură. Calul ar fi paralizat, astfel că nu s-a mai putut ridica din loc, după mutilarea suferită.

„Calul a fost castrat ieri, în acel loc, de ce ar conta că-i un loc public, nu-i septic, că poate tracasa psihic minorii ce au văzut operaţia şi apoi agonia animalului. Au trecut mai mult de 24 de ore şi bietul animal este în aceeaşi stare. Cel care l-a castrat a venit azi noapte să-l trateze, proprietarul stă în maşină si se uita la agonia bietului căluţ în loc să-l ducă de acolo. Din câte ştim Poliţia Locală a trecut de mai multe ori pe acolo şi nu s-a întâmplat nimic. Cine trebuie să se sesizeze veterinarul care nu ştie ce face?”, scrie Dan Orghici, explicând imaginile publicate pe pagina de Facebook a săptămânalului local Vorba.

Poliţia efectuează cercetări pentru a stabili dacă mutilarea calului şi abandonarea sa într-un loc public reprezintă o infracţiune. Între timp, proprietarii animalului, care a fost eutanasiat astăzi, s-au înţeles cu veterinarul, acceptând să fie despăgubiţi de acesta pentru pierderea suferită.