Cei trei adolescenţi din Deva care au agresat sexual şi ucis în bătaie o femeie fără adăpost au fost înfăţişaţi instanţei Tribunalului Hunedoara. Minorii, cu vârste de 15 ani, sunt trimişi în judecată într-un dosar de omor calificat. Se află în arest, dar au cerut să fie judecaţi în stare de libertate. “Instanţa a constatat legalitatea şi temeinicia măsurii arestării prveventive luată faţă de inculpaţi, măsură pe care o menţine. A respins cererile de revocare sau înlocuire formulate de inculpaţi”, a informat Tribunalul Hunedoara.

Tragedia provocată de cei trei a înfiorat o parte a comunităţii din Deva. Daniela Bobaia, femeia care în noaptea de 9 august fusese bătută, jefuită şi violată în Piaţa Victoriei din Deva, lăsată apoi să zacă mai multe ore pe caldarâm, a murit în spital, după mai multe zile de suferinţă. La scurt timp, agresorii săi, Raul Adafinei (14 ani), Vasile Sîngurelu (15 ani) şi Daniel Sîngurelu (15 ani) au fost arestaţi preventiv pentru viol şi tâlhărie şi omor.

Potrivit procurorilor, în sarcina celor trei inculpaţi minori s-a reţinut că, în cursul nopţii de 9 august 2015, după ce, în prealabil, au urmărit-o pe femeia fără adăpost, cu intenţia de a o agresa şi deposeda de bani, Daniel Sîngurelu şi Vasile Sîngurelu i-au aplicat persoanei vătămate mai multe lovituri cu pumnii şi picioarele până ce aceasta şi-a pierdut cunoştinţa.

“Agresorii au târât-o în partea laterală stânga a scărilor de acces în clădirea IPH Deva, unde minorul Vasile Sîngurelu, profitând de starea de inconştienţă a victimei, a întreţinut un raport sexual cu aceasta, ajutat fiind de ceilalţi doi minori, iar apoi, toţi cei trei au deposedat-o de o sumă infimă de bani şi o parte din bunurile ce le avea asupra ei. După comiterea faptelor, cei trei inculpaţi minori au părăsit locul faptei, abandonând victima în stare de inconştienţă”, a informat Parchetul de pe lângă Judecătoria Deva. Victima a suferit leziuni craniene şi a fost supusă unei intervenţii chirurgicale la Spitalul Judeţean de Urgenţă Hunedoara – Deva. A murit însă, pe patul de spital