APROAPE SIGUR Hunedoara va primi fonduri pentru Castelul Corvinilor

castel wPotrivit primarului Hunedoarei, Viorel Arion, lobby-ul făcut de autorităţile locale şi judeţene la Ministerul Culturii pentru ca statul român să aloce fonduri pentru reparaţiile necesare la castel au dat rezultat.

Administraţia locală a municipiului Hunedoara va fi ajutată cu fonduri de la Ministerul Culturii pentru reparaţiile de urgenţă la acoperişul Castelului Corvinilor. Primarul municipiului Hunedoara, Viorel Arion, a precizat că a fost întocmit un plan tehnic privind lucrările de restaurare necesare la acoperişul monumentului istoric, care va fi trimis în următoarele zile Ministerului Culturii. Viorel Arion spune că fondurile pe care speră ca administraţia locală să le obţină de la minister sunt de circa trei milioane de lei.

În 2010, Ministerul Culturii a suspendat finanţarea lucrărilor de reabilitare a Castelului Corvinilor, deoarece firma care a derulat proiectul, SC Castrum Tim, nu a respectat planurile de execuţie. Lucrările de restaurare s-au întins până în 2010 pe durata a aproape 13 ani, dar rezultatul a fost considerat un eşec de beneficiarii proiectului.

Lobby la ministere

În ultimele luni, susţine primarul Hunedoarei, atât administratorii castelului, cât şi deputatul Carmen Hărău şi preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Mircea Moloţ, s-au implicat pentru a atrage fonduri guvernamentale pentru Castelul Corvinilor. Lobby-ul făcut de autorităţi a avut succes, mai spune Viorel Arion.

Recent, au vizitat monumentul istoric ministrul delegat pentru IMM-uri şi Turism, Maria Grapini, ministrul Culturii Daniel Barbu şi secretarul de stat în Ministerul Culturii şi Radu Boroianu, secretarul de stat în Ministerul Culturii. „Am fost la Castelul Corvinilor şi am constatat starea dezastruoasă a acoperişului. Sunt foarte mirat că autorităţile locale nu au dat cuvenita importanţă bugetului de urgenţă. Dacă ne cade acoperişul în cap şi plouă în interiorul monumentului cred că asta e prioritatea numărul unu”, a declarat Radu Boroianu, în cadrul emisiunii Hunedoara în 50 de minute, difuzată pe postul HunedoaraTV. Şi secretarul de stat a precizat că vor fi alocate fonduri pentru castel.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 + șapte =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Veste bună pentru turiștii din Retezat         Americanii și canadienii au explorat Ținutul Pădurenilor         40 de locuințe ANL pentru tineri vor fi construite în Călan         Doi șoferi din Deva au fost prinși drogați la volan         Copil lovit de mașină pe bulevard         Șofer de autotren la un pas de tragedie         CJH A COMIS-O ŞI ACUM STĂ DE CHIBIŢ. Gunoierul Brai – Cata, repudiat în Deva, Hunedoara, Simeria şi Orăştie         Târgul de fete de pe Muntele Găina – 2019 (VIDEO)         Spitalul Județean de Urgență din Deva are în stoc ser antiviperin în caz de urgență         Scene groaznice pe DN 7: un motociclist a izbit frontal un autotren (VIDEO)         Primarul Devei a cerut rezilierea contractului cu firma de salubrizare         Scene cumplite într-o spălătorie: un copil a fost rănit, doi angajați au scăpat ca prin minune înainte de a fi striviți de o mașină. Totul a fost înregistrat video         Copil adus la Urgențe după ce a fost mușcat de un șarpe         „Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Alunecări de teren pe șoseaua Lacului Cinciș         Scandal în fața adăpostului de câini fără stăpân din Călan         Carmen Hărău: „Alarmă în primării: nu mai sunt bani!”         “Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Povestea zidului uriaș de pe Autostrada Lugoj – Deva         Cele 11 brățări dacice de aur masiv rămase dispărute