APROAPE SIGUR Hunedoara va primi fonduri pentru Castelul Corvinilor

castel wPotrivit primarului Hunedoarei, Viorel Arion, lobby-ul făcut de autorităţile locale şi judeţene la Ministerul Culturii pentru ca statul român să aloce fonduri pentru reparaţiile necesare la castel au dat rezultat.

Administraţia locală a municipiului Hunedoara va fi ajutată cu fonduri de la Ministerul Culturii pentru reparaţiile de urgenţă la acoperişul Castelului Corvinilor. Primarul municipiului Hunedoara, Viorel Arion, a precizat că a fost întocmit un plan tehnic privind lucrările de restaurare necesare la acoperişul monumentului istoric, care va fi trimis în următoarele zile Ministerului Culturii. Viorel Arion spune că fondurile pe care speră ca administraţia locală să le obţină de la minister sunt de circa trei milioane de lei.

În 2010, Ministerul Culturii a suspendat finanţarea lucrărilor de reabilitare a Castelului Corvinilor, deoarece firma care a derulat proiectul, SC Castrum Tim, nu a respectat planurile de execuţie. Lucrările de restaurare s-au întins până în 2010 pe durata a aproape 13 ani, dar rezultatul a fost considerat un eşec de beneficiarii proiectului.

Lobby la ministere

În ultimele luni, susţine primarul Hunedoarei, atât administratorii castelului, cât şi deputatul Carmen Hărău şi preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Mircea Moloţ, s-au implicat pentru a atrage fonduri guvernamentale pentru Castelul Corvinilor. Lobby-ul făcut de autorităţi a avut succes, mai spune Viorel Arion.

Recent, au vizitat monumentul istoric ministrul delegat pentru IMM-uri şi Turism, Maria Grapini, ministrul Culturii Daniel Barbu şi secretarul de stat în Ministerul Culturii şi Radu Boroianu, secretarul de stat în Ministerul Culturii. „Am fost la Castelul Corvinilor şi am constatat starea dezastruoasă a acoperişului. Sunt foarte mirat că autorităţile locale nu au dat cuvenita importanţă bugetului de urgenţă. Dacă ne cade acoperişul în cap şi plouă în interiorul monumentului cred că asta e prioritatea numărul unu”, a declarat Radu Boroianu, în cadrul emisiunii Hunedoara în 50 de minute, difuzată pe postul HunedoaraTV. Şi secretarul de stat a precizat că vor fi alocate fonduri pentru castel.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Autostrada Lugoj – Deva. Au început lucrările de reparații la Podul peste Mureș         Accident pe Calea Zarandului din Deva         Unde se vând brazi pe domeniul public în Deva         Biserica „Sfântul Ierarh Spiridon” din municipiul Hunedoara și-a sărbătorit hramul         O nouă prelevare de organe a avut loc la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva         Dotări noi la secția de Obstetrică – Ginecologie în spitalul din Hunedoara         Adrian David a fost numit administrator public al Devei         Renoir, poet al culorii         PRIMĂRIA DEVA. Banii pentru bursele elevilor au intrat în conturile școlilor         Cel mai bun an pentru Castelul Corvinilor         Tânăr condamnat după ce a jefuit un elev în Hunedoara         IULIU WINKLER: “Exodul creierelor, un fenomen care va afecta structural întreaga UE”         Carmen Hărău: “Pensiile speciale legiferate de PSD sunt o palmă dată celor care au muncit din greu!”         Tragedie pe DN 7, în apropiere de Deva: doi oameni au murit         Tineri prinși la furat         Razii în piețele Hunedoarei         Petarde confiscate de polițiști         RAR Hunedoara construiește un sediu nou în Parcul Industrial         ÎNVESTIREA NOULUI PREFECT. Vasilică Potecă: “Cei care respectă legea n-au de ce să se teamă”         Cât au cheltuit primăriile din județ pentru cadourile oferite copiilor de sărbători