Aproape 200 de apartamente din Deva vor fi termoizolate

primar devaAproape 200 de apartamente din municipiul Deva vor fi anvelopate printr-un proiect finanţat de Uniunea Europeană. Primăria Deva şi asociaţiile de locatari au colaborat pentru a accesa finanţarea externă, iar astăzi proiectele au demarat. „S-a dat ordinul de începere a lucrărilor de termoizolaţii la două blocuri, blocul 64 de pe Aleia Streiului şi Blocul M3, din zona Lido. Sunt ultimele imobile, incluse în programul de termoizolare, finanţat de Uniunea Europeană”, a declarat primarul Devei, Petru Mărginean.

Locatarii blocului 64, din Deva, inclus în proiectul de reabilitare termică, vor plăti în următorii doi ani între 1.000 de lei şi 2.000 de lei, în funcţie de suprafaţa locuinţelor. Gelu Muntean, reprezentantul asociaţiei de proprietari, susţine că demersurile pentru realizarea proiectului au început în urmă cu doi ani. „S-au adus multe modificări la actele care au trebuit. Am fost nevoiţi să le refacem de vreo trei ori. AM reuşit până la urmă cu greu, că oamenii ştiţi cum sunt. Unii au avut păreri diferite, alţii au crezut că nu se va mai face, dar până la urmă va fi foarte bine”, a declarat Gelu Muntean.

Valoarea totală a celor două proiecte se ridică la 3,3 milioane de lei, iar Primăria Deva şi asociaţiile de locatari vor achita împreună 40 la sută din costuri. “Pe viitoarea finanţare de la Uniunea Europeană, pe anii 2014 – 2020, vom reabilita şi instituţii culturale, cum ar fi Centrul Cultural Drăgan Muntean şi vom continua reabilitarea căminelor care sunt în proprietatea primăriei şi a celorlalte blocuri în care asociaţiile proprietari se implică şi îşi doresc acest lucru”, a precizat Petru Mărginean, primarul Devei. În total, 11 blocuri din Deva au fost incluse în ultimii doi ani în proiecte de reabilitare termică, pe fonduri de la Uniunea Europeană. Lucrările s-au derulat în cadrul Programului Operaţional Regional, în domeniul Sprijinirea investiţiilor în eficienţa energetică a blocurilor de locuinţe.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

doi × patru =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Voluntarii care lucrează la Cetatea Costești au nevoie de ajutor         NOMINALIZAŢII PNL DEVA. Dr. Petrui la Sănătate, Marian Călin la Agricultură, Potecă – Prefect         Incendiu puternic în satul Uroi         Imaginea Nadiei Comăneci a trecut chinuit prin votul CL Deva         PERFORMANȚĂ Un devean, campion european la Securitate Cibernetică         Reparații capitale pe cel mai riscant tronson al căii ferate Simeria – Petroșani         Incendiu la o cabană din lemn în Almașu Sec         Tânăra rănită în accidentul de motocicletă are nevoie urgentă de sânge         Accident rutier pe șoseaua Deva – Hunedoara         LANSARE proiect „Realizarea Muzeului Civilizației Dacice cu reabilitarea și modernizarea străzilor de acces, în Municipiul Orăștie”,cod SMIS: 123893         Accident cumplit cu motocicleta pe șoseaua Hațeg – Caransebeș. Un tânăr a murit, prietena sa se zbate între viață și moarte         Tânăr rănit grav în două accidente rutiere petrecute în aceeași zi         Accident rutier grav în Petroșani         Prin programul de practică organizat, Star Transmission & Star Assembly sunt „fabricanţi” de absolvenţi cu experienţă         Un agent de pază de la Spitalul Județean din Deva s-a revoltat împotriva medicilor de la Urgență         Zeci de jandarmi mobilizați pentru căutarea unei copile de 11 ani         A început expertiza pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva         Accident rutier pe DN 66: trei oameni au fost răniți         Guvernul şanselor ratate pentru România a fost demis!         Salonul Hunedorean al Cărții