Aproape 200 de apartamente din Deva vor fi termoizolate

primar devaAproape 200 de apartamente din municipiul Deva vor fi anvelopate printr-un proiect finanţat de Uniunea Europeană. Primăria Deva şi asociaţiile de locatari au colaborat pentru a accesa finanţarea externă, iar astăzi proiectele au demarat. „S-a dat ordinul de începere a lucrărilor de termoizolaţii la două blocuri, blocul 64 de pe Aleia Streiului şi Blocul M3, din zona Lido. Sunt ultimele imobile, incluse în programul de termoizolare, finanţat de Uniunea Europeană”, a declarat primarul Devei, Petru Mărginean.

Locatarii blocului 64, din Deva, inclus în proiectul de reabilitare termică, vor plăti în următorii doi ani între 1.000 de lei şi 2.000 de lei, în funcţie de suprafaţa locuinţelor. Gelu Muntean, reprezentantul asociaţiei de proprietari, susţine că demersurile pentru realizarea proiectului au început în urmă cu doi ani. „S-au adus multe modificări la actele care au trebuit. Am fost nevoiţi să le refacem de vreo trei ori. AM reuşit până la urmă cu greu, că oamenii ştiţi cum sunt. Unii au avut păreri diferite, alţii au crezut că nu se va mai face, dar până la urmă va fi foarte bine”, a declarat Gelu Muntean.

Valoarea totală a celor două proiecte se ridică la 3,3 milioane de lei, iar Primăria Deva şi asociaţiile de locatari vor achita împreună 40 la sută din costuri. “Pe viitoarea finanţare de la Uniunea Europeană, pe anii 2014 – 2020, vom reabilita şi instituţii culturale, cum ar fi Centrul Cultural Drăgan Muntean şi vom continua reabilitarea căminelor care sunt în proprietatea primăriei şi a celorlalte blocuri în care asociaţiile proprietari se implică şi îşi doresc acest lucru”, a precizat Petru Mărginean, primarul Devei. În total, 11 blocuri din Deva au fost incluse în ultimii doi ani în proiecte de reabilitare termică, pe fonduri de la Uniunea Europeană. Lucrările s-au derulat în cadrul Programului Operaţional Regional, în domeniul Sprijinirea investiţiilor în eficienţa energetică a blocurilor de locuinţe.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
A murit Costel Alic         Centrul cultural, clădirea IPH și bisericile din Deva – iluminate arhitectural         Cetatea Deva și Centrul Cultural ”Drăgan Muntean”, iluminate în culorile Tricolorului, de ziua Unirii!         Bilanțul Inspectoratului de Poliție al Județului Hunedoara pe anul 2019         Hora Unirii la Biblioteca Județeană         Marius Surgent, președinte ALDE Hunedoara: Legea privind preluarea personalului SMURD de către ISU va fi supusă din nou dezbaterii parlamentare         Acţiune cu efective mărite a poliţiştilor rutieri, în vederea reducerii riscului rutier         Atenție pe ce puneți toporul! Poliția a descins la tăietorii de lemne         Magistrați nemulțumiți. Decizie importantă luată de Adunarea Generală a Judecătorilor din Tribunalul Hunedoara         Primarul Devei, ţinta unei manipulări ordinare de tip ONG         Percheziţii în județul Hunedoara, la suspecți de proxenetism         Povestea tezaurului cărbunarilor, comoara din Sarmizegetusa Regia         Cursa „nebună” a unui tânăr pe bulevardele Devei. Șoferul era drogat și nu avea permis         Lăpugiu de Sus – 580 de ani de la prima atestare documentară         Carne de curcan suspectă de gripă aviară, pe galantare din județ         Cei mai buni dintre cei buni în competiție         Dezbatere publică pe bugetul municipiului Hunedoara         Hoții au făcut praf o biserică din Vulcan. Alte două lăcașuri au fost călcate de spărgători         Accident în Deva. Un taximetrist băut a făcut ravagii pe bulevard         Tribunalul Hunedoara și-a prezentat bilanțul pe anul 2019