Aproape 200 de apartamente din Deva vor fi termoizolate

primar devaAproape 200 de apartamente din municipiul Deva vor fi anvelopate printr-un proiect finanţat de Uniunea Europeană. Primăria Deva şi asociaţiile de locatari au colaborat pentru a accesa finanţarea externă, iar astăzi proiectele au demarat. „S-a dat ordinul de începere a lucrărilor de termoizolaţii la două blocuri, blocul 64 de pe Aleia Streiului şi Blocul M3, din zona Lido. Sunt ultimele imobile, incluse în programul de termoizolare, finanţat de Uniunea Europeană”, a declarat primarul Devei, Petru Mărginean.

Locatarii blocului 64, din Deva, inclus în proiectul de reabilitare termică, vor plăti în următorii doi ani între 1.000 de lei şi 2.000 de lei, în funcţie de suprafaţa locuinţelor. Gelu Muntean, reprezentantul asociaţiei de proprietari, susţine că demersurile pentru realizarea proiectului au început în urmă cu doi ani. „S-au adus multe modificări la actele care au trebuit. Am fost nevoiţi să le refacem de vreo trei ori. AM reuşit până la urmă cu greu, că oamenii ştiţi cum sunt. Unii au avut păreri diferite, alţii au crezut că nu se va mai face, dar până la urmă va fi foarte bine”, a declarat Gelu Muntean.

Valoarea totală a celor două proiecte se ridică la 3,3 milioane de lei, iar Primăria Deva şi asociaţiile de locatari vor achita împreună 40 la sută din costuri. “Pe viitoarea finanţare de la Uniunea Europeană, pe anii 2014 – 2020, vom reabilita şi instituţii culturale, cum ar fi Centrul Cultural Drăgan Muntean şi vom continua reabilitarea căminelor care sunt în proprietatea primăriei şi a celorlalte blocuri în care asociaţiile proprietari se implică şi îşi doresc acest lucru”, a precizat Petru Mărginean, primarul Devei. În total, 11 blocuri din Deva au fost incluse în ultimii doi ani în proiecte de reabilitare termică, pe fonduri de la Uniunea Europeană. Lucrările s-au derulat în cadrul Programului Operaţional Regional, în domeniul Sprijinirea investiţiilor în eficienţa energetică a blocurilor de locuinţe.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × unu =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Coronavirus: doi pacienți decedați la Spitalul județean din Deva aveau și Covid 19         Un pacient mort la Oncologia din Deva a fost diagnosticat şi cu coronavirus         Încă doi medici de la Spitalul Județean de Urgență din Deva au coronavirus         Șase hunedoreni au fost prinși la vânătoare de mistreți         Tânără găsită moartă, cu gâtul tăiat, pe o stradă din Petroșani         CJ Hunedoara va direcționa peste două milioane de lei Spitalului Județean și DGASPC Hunedoara         Carmen Hărău: „Să nu facem lupta mai grea!”         Devenii donează pentru persoanele vulnerabile!         Ce spun medicii oncologi din Deva diagnosticați cu coronavirus         Aproape 1.300 de cazuri de coronavirus confirmate în România         Bărbat tâlhărit pe o stradă din Hunedoara         International Caviar Corporation SA – CONVOCARE AGOA         A murit Gheorghe Bercea, pedagog și muzician din Deva         O tânără din Deva, care trebuia să rămână în izolare, a fost amendată cu 5.000 de lei         Spitalul județean va prelua pacienți cu coronavirus         Secția Pneomologie a Spitalului Județean de Urgență Deva a fost închisă pentru dezinfecție de înalt nivel         Medicul legist Dan Mărculescu a murit         Județul Hunedoara primește echipamente medicale și dezinfectanți din Coreea de Sud         Două noi cazuri de coronavirus la spitalul județean din Deva         123 de noi cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus în România