APEL UMANITAR. Doi frați au rămas pe drumuri după o tragedie cumplită

Liniștea satului Cioclovina, din Munții Orăștiei, cu case încă luminate cu lămpi cu petrol, a fost tulburată în urmă cu trei săptămâni de o tragedie care a lăsat pe drumuri doi frați, dintre care unul cu grave probleme de sănătate. În 30 septembrie, casa familiei Sav a fost mistuită complet de un incendiu. Locuința se afla într-o zonă greu accesibilă, iar pompierii au fost nevoiți să parcurgă pe jos ultimii kilometri. Au descoperit sub materialele arse rămăşiţele carbonizate ale unui bărbat. În tragedie și-a pierdut viața Adam Sav, în vârstă de 47 de ani. Ceilalți doi frați ai săi care locuiau acolo, Ion (50 de ani) și Roman (45 de ani) au scăpat cu viață, nefiind acasă, dar acum, în prag de iarnă, au rămas pe drumuri. Roman are un handicap grav, vizual și locomotor, iar Adam, bărbatul care și-a găsit sfârșitul în incendiu, era angajat ca asistent personal al său. Veniturile lor însumate nu depășeau 1.300 de lei pe lună, susțin reprezentanții Primăriei Boșorod. Roman a rămas în grija fratelui său mai mare, iar de trei săptămâni sunt nevoiți să doarmă la vecini.
Localnicii au inițiat o campanie umanitară pentru a le oferi celor doi frați un adăpost. „Facem apel la solidaritatea dumneavoastră, pentru a ne ajuta să construim un adăpost pentru cei doi frați supraviețuitori, dintre care unul este grav bolnav. O căsuță cu o cameră, o bucătărie și o baie, cu o suprafață totală de maxim 50 mp, în care să-și poată continua viața. Sperăm să strângem 50.000 de lei care să ne permită să cumpărăm materiale și să achităm manopera pentru construirea acestei case. Orice sumă, cât de mică, e de ajutor”, a informat Fundația Dacica. Donațiile se pot face în numerar la Primăria Boșorod sau în contul Fundației Dacica, (IBAN: RO97 RNCB 0745 1106 5096 0001, C.I.F. 25795930), la BCR Sucursala Călan, pentru familia Sav. Cu sumele colectate se vor achiziționa materialele necesare construcției care vor fi donate beneficiarilor. Liliana Rujoiu, angajata Primăriei Boșorod, care se ocupă de strângerea fondurilor, a relatat că în urmă cu mai mulți ani, casa familiei Sav a mai fost mistuită de un incendiu. Și atunci oamenii din sat au pus mână de la mână pentru a-i ajuta pe cei trei frați.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

17 + treisprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Pagina de Facebook a Primăriei Hunedoara a fost închisă după un atac informatic         Accident grav pe DN 76 Deva – Brad         Încep lucrările de anvelopare la Blocul 13A, strada Mihai Eminescu         Teribilism la volan. Un tânăr a produs dezastrul pe DN 68 A Deva – Lugoj         Accident grav în Hunedoara. O ambulanță a lovit un biciclist         Accident mortal. Un bărbat s-a prăbușit cu mașina în râul Cerna         Accident grav în apropiere de Brad         Momente traumatizante pentru mama unei fetițe de cinci luni, după ce a adus bebele la spital         Politicienii care râvnesc la primăriile celor mai mari municipii hunedorene         Laureatul Premiului Internațional „Leonardo Da Vinci – Artist Universal” 2019. Romeo Dobrotă (Romi) din Toronto – Artistul plastic din vecini         Au fost scoase la licitație lucrările la Casa de Cultură din Hunedoara         Primarul Marcel Goia nu va mai candida la Hațeg         Seceta și MHC-ul au transformat Lacul Cinciș. Ce se întâmplă la bisericile părăsite         Accident produs de un tânăr de 18 ani         Cum este „chinuită” o angajată a CFR, în fața barierelor de pe DN 7, la Simeria         Elev atacat și buzunărit pe holurile unei școli din Deva         Lucrări de modernizare la Stadionul Municipal Deva         Buget 2020. Proiectele Primăriei Hunedoara pentru acest an         AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ. Cum a fost drămuit bugetul Devei         Investiții în fabrica de clăpari din Orăștie