APEL UMANITAR. Doi frați au rămas pe drumuri după o tragedie cumplită

Liniștea satului Cioclovina, din Munții Orăștiei, cu case încă luminate cu lămpi cu petrol, a fost tulburată în urmă cu trei săptămâni de o tragedie care a lăsat pe drumuri doi frați, dintre care unul cu grave probleme de sănătate. În 30 septembrie, casa familiei Sav a fost mistuită complet de un incendiu. Locuința se afla într-o zonă greu accesibilă, iar pompierii au fost nevoiți să parcurgă pe jos ultimii kilometri. Au descoperit sub materialele arse rămăşiţele carbonizate ale unui bărbat. În tragedie și-a pierdut viața Adam Sav, în vârstă de 47 de ani. Ceilalți doi frați ai săi care locuiau acolo, Ion (50 de ani) și Roman (45 de ani) au scăpat cu viață, nefiind acasă, dar acum, în prag de iarnă, au rămas pe drumuri. Roman are un handicap grav, vizual și locomotor, iar Adam, bărbatul care și-a găsit sfârșitul în incendiu, era angajat ca asistent personal al său. Veniturile lor însumate nu depășeau 1.300 de lei pe lună, susțin reprezentanții Primăriei Boșorod. Roman a rămas în grija fratelui său mai mare, iar de trei săptămâni sunt nevoiți să doarmă la vecini.
Localnicii au inițiat o campanie umanitară pentru a le oferi celor doi frați un adăpost. „Facem apel la solidaritatea dumneavoastră, pentru a ne ajuta să construim un adăpost pentru cei doi frați supraviețuitori, dintre care unul este grav bolnav. O căsuță cu o cameră, o bucătărie și o baie, cu o suprafață totală de maxim 50 mp, în care să-și poată continua viața. Sperăm să strângem 50.000 de lei care să ne permită să cumpărăm materiale și să achităm manopera pentru construirea acestei case. Orice sumă, cât de mică, e de ajutor”, a informat Fundația Dacica. Donațiile se pot face în numerar la Primăria Boșorod sau în contul Fundației Dacica, (IBAN: RO97 RNCB 0745 1106 5096 0001, C.I.F. 25795930), la BCR Sucursala Călan, pentru familia Sav. Cu sumele colectate se vor achiziționa materialele necesare construcției care vor fi donate beneficiarilor. Liliana Rujoiu, angajata Primăriei Boșorod, care se ocupă de strângerea fondurilor, a relatat că în urmă cu mai mulți ani, casa familiei Sav a mai fost mistuită de un incendiu. Și atunci oamenii din sat au pus mână de la mână pentru a-i ajuta pe cei trei frați.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

16 − 1 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
CULTURA PRIETENIEI, PRIETENIA CULTURII heART COUTURE, un proiect al regăsirii prin intermediul artei         14 acțiuni de stingere a incendiilor de vegetație uscată         Șofer de 87 de ani implicat într-un accident mortal         Tragedie în penitenciar. Un polițist a fost găsit mort         Șofer băut oprit după ce a făcut ravagii pe străzile din Petroșani         Violență în familie. Tânără bătută de soț cu pumnii         CNAIR reclamă defecte și degradări pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj -Deva         Igienizarea covorului din casa – mentinerea sanatatii intregii familii         Cearta în familie, una dintre cele mai neobișnuite situații pentru care ai putea avea nevoie de-un împrumut         Castelul Corvinilor a intrat în șantier         Accident grav pe șoseaua Hunedoara – Deva         Un tânăr a furat o mașină și a provocat un accident         PĂREREA SPECIALISTULUI NICULESCU. Este sau nu este fierul vechi adevărata miză la Mintia?         Carmen Hărău : „ Dăncilă a plecat, dar PSD a rămas!”         Drumul județean spre cetățile dacice se dezintegrează vizibil         Imagini spectaculoase cu lupul care a dat târcoale unui grup de turişti în Retezat         Spargere la Kaufland Petroșani         Prețuri promoționale la operațiile de cataractă și dioptrii, cu cele mai bune cristaline multifocale, la Opticline Dr. Angelescu         Un bărbat a murit după ce s-a prăbușit de pe schela unui bloc         Strada Constantin Dobrogeanu Gherea din Hunedoara este modernizată