Apel pentru două familii rămase fără locuință, în prag de iarnă

280

Casa în care locuiau două familii din comuna Râu de Mori a fost mistuită de un ncendiu, în urma căruia o adolescentă de 13 ani a suferit arsuri grave.

Autoritățile fac apel la localnici să sprijine familiile rămase fără locuințe, în prag de iarnă.

„Casele familiilor Muntean Iozefina și Căldărar Costică din Râu de Mori au ars seara trecută ca o torță, rămânând în picioare doar pereții. Mai tragic este faptul că Ionela, o fetiță de 13 ani, are arsuri pe mâini și față, fiind internată la spitalul de copii din Timișoara. În aceaste case locuiau în total 5 persoane, care acum, în prag de iarnă, au rămas pe drumuri. Apelez pe acestă cale la oameni cu suflet mare care pot ajuta aceste familii, pentru a remedia cât mai repede efectele incendiului. Primăria se implică și ea în reconstrucția locuințelor, dar din păcate bugetul este foarte limitat în acestă perioadă. E binevenită orice formă de ajutor, începând de la o „mână de lucru”, până la bunuri materiale și bani. Persona de contact din cadrul primăriei Râu de Mori, pentru informații si strângerea de fonduri, este doamna Munteanu Adina, As.Social, nr. Tel 0766324769”, scrie Flavius Dilertea, primarul comunei Râu de Mori.

Miercuri, pompierii au intervenit, pentru stingerea incendiului izbucnit în localitatea Râu de Mori.

 

„La sosirea echipajelor operative la locul solicitării incendiul se manifesta foarte violent, pe întreaga suprafață a casei de aproximativ 100 de metri pătrați și la acoperișul uneia dintre anexele gospodăriei, cu posibilitatea de propagare la celelalte două anexe cu structură din lemn și la casa invecinată. „O minoră în vârstă de 13 ani a fost surprinsă de eveniment, dar a reușit să se autoevacueze. Aceasta a suferit arsuri la nivelul feței și mâinilor, fiind transportată la spital de către o ambulanță a Serviciului de Ambulanță Județean Hunedoara”, a informat Inspectoratul pentru Situații de Urgență Hunedoara.

Pompierii militari au localizat și au lichidat incendiul, înainte ca flăcările să se extindă la celelalte construcții. Cauza probabilă de producere a incendiului este în curs de stabilire.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *