Aparatul RMN de la SJU Deva funcționează

✅Aparatul RMN a fost achiziționat de Guvernul României prin Ministerul Sănătății în baza unui acord încheiat cu Banca Mondială, valoarea echipamentului fiind de 3.750.000 lei.

✅În luna octombrie 2019, componentele aparatului RMN au fost livrate către Spitalul Județean de Urgență din Deva și asamblate. Anterior a fost amenajat spațiul în care urma să fie instalată aparatura, finanțarea în valoare de 550.000 lei fiind asigurată din bugetul județului Hunedoara.
✅Pe parcursul lunii noiembrie 2019, aparatul a funcționat în regim de testare/calibrare, iar din luna decembrie, pacienții Spitalului Județean de Urgență din Deva beneficiază de servicii medicale de imagistică de tip RMN.
✅Aparatul RMN funcționează și este utilizat atât pentru pacienții internați la SJU Deva, cât și pentru persoanele interesate de acest serviciu medical (în acest caz, contracost).
✅În ceea ce privește relația contractuală cu Casa de Asigurări de Sănătate Hunedoara, face precizarea că, având în vedere situația creată de pandemia care a afectat țara noastră, procedurile au fost amânate. În această perioadă, managementul SJU Deva face demersurile pentru includerea investigațiilor de tip RMN în bugetul alocat serviciilor medicale de imagistică.

CJ Hunedoara

Comentarii FB

comentarii


TAG


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

7 + 18 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Fântânile localnicilor din zona Vața de Jos sunt curățate de pompieri         A doua etapă de dezinsecție terestră din acest an, la Deva!         Cod portocaliu de ploi torențiale, vijelii și grindină         Hoț prins la Orăștie         PICTURĂ PE STICLĂ REPREZENTÂND SFINȚII APOSTOLI PETRU ȘI PAVEL         Circulația s-a deblocat pe DJ 668, la Streisângeorgiu         Vizitează județul Hunedoara și locurile sale de poveste         Mircea Moloț: „Faptul că PNL trâmbițează un așa zis program de relansare economică nu este deloc rău. Rău este că…”         Șofer băut, cursă periculoasă pe un bulevard din Deva         Accident grav pe Strada Mihai Eminescu, din Deva, produs de o tânără         Restricții de circulație pe autostrada A1 Timișoara – Lugoj, Lotul 2         Ce a rămas după incendiul care a mistuit fosta Școală de ucenici din combinatul Hunedoara         S-a deschis ștrandul din Hunedoara         Prostituție sub amenințarea unei grupări de interlopi din Valea Jiului         S-au publicat rezultatele la Bacalaureat. 9 elevi de nota 10 în județul Hunedoara         Trafic rutier închis temporar pe strada Hărăului         Mineri intoxicați cu fum și gaze toxice în subteranul Minei Livezeni         Cristian Coroiescu, liderul ALDE Călan, candidează la Primăria Călan         Mocănița va circula din nou, în această vară, pe calea ferată îngustă Brad – Crișcior         Sala de Lectură a Bibliotecii Județene va fi modernizată