Aparat de testare Real Time – PCR la Petroșani

Spitalul din Petroșani a fost dotat cu un aparat de testare Real Time PCR, iar în următoarele zile va începe testările pentru Covid 19.

Aparatul Real Time PCR, achiziționat în luna ianuarie de Spitalul de Urgență Petroșani, este în procedură de avizare la Ministerul Sănătății pentru a intra în circuitul național de testare, a declarat primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob – Ridzi. Echipamentul pentru testarea Covid 19 este funcțional și a primit autorizația de la Direcția de Sănătate Publică Hunedoara.
„Aparatul de testare a infecțiilor cu virusul SARS -CoV-2 este cu atât mai util cu cât pe o rază de 100 de de kilometri nu există niciun astfel de aparat. După ce va intra în circuitul național de testare, nu va mai fi necesar ca probele prelevate să fie trimise la Deva sau la Hunedoara pentru analiză, așa cum se întâmplă acum”, a informat Primăria Petroșani.

Aparatului Real Time PCR achiziționat de Spitalul de Urgență Petroșani a costat aproximativ 400.000 de lei și a fost amplasat la parterul Policlinicii Stomatologice. El va deservi nu doar municipiul Petroșani, ci și celelalte localități din Valea Jiului.

Comentarii FB

comentarii
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul Hunedoreanului