Aparat de plasmafereză funcțional în județul Hunedoara

Primul aparat de plasmafereză din județ este funcțional, începând de astăzi, la Centrul de Transfuzie Județean Hunedoara. Laboratorul unde este instalat aparatul medical se află la „Spitalul Municipal Dr. Alexandru Simionescu” – Hunedoara a cărui conducere a asigurat spațiul necesar și administrarea laboratorului.

Plasmafereza reprezintă o tehnică transfuzională care permite prelevarea doar a plasmei de la un donator de sânge. Plasma servește apoi la tratarea bolilor fie ca atare, fie purificată.
Specialiștii Centrului de Transfuzie județean Hunedoara vor contacta persoanele vindecate de COVID – 19 care doresc să doneze sânge, urmând ca plasma rezultată să fie folosită în tratarea pacienților îmbolnăviți de noul coronavirus și aflați într-o stare avansată a bolii.
Aparatul medical a fost donat de compania „BESAMEX” care, în urma unui acord încheiat cu Ministerul Sănătății, donează astfel de aparate medicale și altor spitale din țară.
Aflat la Hunedoara, prefectul județului, Vasilică Potecă, a declarat că:
“Pentru zona noastră, funcționarea unui astfel de aparat este deosebit de folositoare din punct de vedere medical, având în vedere și numărul mare de cazuri pozitive înregistrate în județ de la începutul monitorizării. Prefectul a mai precizat că finanțarea pentru acest tip de transfuzie va intra într-un program național de sănătate publică inițiat de Ministerul Sănătății.”

Prefectura Hunedoara

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

cincisprezece − 11 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Prins la furat, deși trebuia să rămână în izolare         Tânără anchetată după ce a fugit de la locul accidentului         Accident rutier. Biciclist rănit grav         Tineri trimiși în carantină pentru că nu au respectat măsura izolării         Hoți prinși la Mina Paroșeni         Hunedorean prins cu țigări de contrabandă         556 de hunedoreni vindecați de Covid 19         RECOMANDĂRI ALE POLIȚIȘTILOR, PENTRU O MINIVACANȚĂ ÎN SIGURANȚĂ         CJ Hunedoara distribuie echipamente de protecție spitalelor suport Covid-19         Drumul Județean 687 Hunedoara – Călan. Cum s-a lucrat în ultimul an la șoseaua modernizată pe fonduri UE         O piesă deosebită din colecțiile Muzeului de Etnografie și Artă Populară Orăștie         Au început lucrările de anvelopare la Blocul 79, strada Bejan, din Deva         Drumul Cerbăl – Socet intră în șantier         Situația cazurilor COVID-19 la unitățile din subordinea CJ Hunedoara         DN 7 A a intrat în reparații         Povestea viaductelor „gemene” de pe vechea cale ferată Deva – Brad         Accident mortal în Petroșani, pe trecerea de pietoni         Doi hunedoreni trimiși în carantină după ce nu au respectat măsurile de autoizolare         Polițistul Florin Bolosin, trecut în rezervă. Ce spune despre munca în Poliție         A fost reluată susținerea probei practice a examenului pentru obţinerea permisului de conducere