Apă potabilă adusă cu cisterna pentru familiile afectate de inundații

226

În localităţile inundate din comuna Vaţa de Jos a început distribuţia apei potabile pentru familiile izolate şi pentru cele ale căror gospodării au fost afectate de inundaţiile care au provocat o puternică viitură, pe cursul de apă Prăvăleni. Pompierii hundeoreni au distribuit apă potabilă pentru aproape 60 de familii din localităţile Basarabasa, Prăvăleni, Ciungani şi Prihodişte.

Prefectul judeţului Hunedoara, Vasilică Potecă, a transmis echipajelor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, care execută misiuni în zona calamitată, să aibă ca prioritate distribuirea apei potabile pentru familiile izolate şi intervenţiile la evacuarea apei şi decolmatarea de aluviuni din gospodăriile şi căile rutiere cele mai afectate. Totodată, lucrători ai Administraţiei Bazinală de Apă – Crişuri, detaşamentul Brad, intervin pentru reluarea parţială a circulaţiei pe Drumul Comunal 173 – Vaţa – Ciungani.

Mâine dimineaţă, efectivul mărit al ISU Hunedoara, coordonat de col. Viorel Demean, Inspector Şef, va fi prezent la Vaţa de Jos pentru reluarea intervenţiilor. Vor participa la misiuni efective ISU din Orăştie, Ilia, Deva şi Brad.

De asemenea, în toate zonele din judeţul Hunedoara, afectate de inundaţii, se intervine la această oră pentru limitarea pagubelor produse de precipitaţii şi depăşiri ale cotelor de inundaţii ale cursurilor de apă.

La nivelul Instituţiei Prefectului este în activitate o echipă coordonată de Vasilică Potecă, prefectul judeţului, care monitorizează atât evoluţia situaţiei meteorologice şi hidrologice din judeţul Hunedoara cât şi intervenţiile pompierilor şi ale instituţiilor şi autorităţilor publice.

 

Prefectura Județului Hunedoara

 

Administratorii drumurilor comunale 173 şi 168 A, Prihodişte – Ciungani şi Vorţa – Valea Poienii, ai drumurilor judeţene 707, 706 A şi 706 B, Vaţa – Căzăneşti, Vorţa – Vişca, Vorţa – Luncşoara intervin pentru remedierea distrugerilor produse de viituri şi torenţi. Bazinele hidrografice ale râurilor Crişul Alb şi Mureş se află până luni, la ora 16, sub incidenţa avertizării cod portocaliu, în timp ce, râul Jiu este vizat de codul galben hidrologic, tot până luni la ora 16. De miercuri 17 iunie, potrivit reprezentanților ISU Hunedoara, în judeţul Hunedoara, au fost afectate de viituri generate de precipitaţiile abundente aproape 300 de gospodării din 27 de localităţi.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *