Angajații SEWS-R Deva au intrat în grevă, fabrica e în fierbere. Conducerea companiei încearcă să oprească protestul

UPDATE Ora 9.00

Protestul muncitorilor de la SEWS R continuă şi la această oră. Oamenii povestesc că nu au ajuns la un acord cu conducerea companiei şi că au fost jigniţi de directorul filialei din Deva, care i-ar fi numit „oi” şi le-a propus mărirea salariilor doar cu 6,5 la sută.

UPDATE:

La ora 23, muncitorii din Schimbul 3 au venit în companie, însă au refuzat să lucreze, la fel ca și colegii lor. Unii dintre ei au strigat „Nu lucrăm” și „Hoții”.

Știrea inițială:

Circa 700 de muncitori ai fabricii de componente auto SEWS România, filiala din Deva, au încetat lucrul, începând de joi după amiază, în semn de protest faţă de situaţia salarială ai angajaţilor. Surse din interiorul fabricii au declarat că un schimb întreg a intrat în grevă, începând de la ora 16.

Oamenii au solicitat mărirea salariilor cu cel puţin 10 la sută, prime de sărbători şi condiţii de muncă mai bune, dar conducerea uzinei le-a oferit doar o mărire de 6,5 la sută. Ei spun că vor continua protestul până când vor ajunge la un consens cu patronatul.

„Suntem pe primul loc între companiile din judeţ,  însă aici încă lucrează oameni pentru salarii mici”, spun muncitorii.

„Haideţi la Sews-R la grevă. Ei nu pot să ne scoată ochii cu 6,5 la sută în plus la salariu, când avem facturi de plătit mai mult decât salariul. În spital o femeie de serviciu nou angajată ia 2.000 lei şi lucrează 8 ore, iar eu după 10 ani am 1.700 de lei. Ruşine, haideţi să fim oameni. Vrem măcar 10 la sută să ajungem la salariul unei femei de serviciu”, a fost apelul unei muncitoare.

Circa 3.000 de oameni lucrează la multinaţionala SEWS din Deva, în trei schimburi. Conducerea fabricii nu a putut fi contactată.

Conducerea companiei şi-a înştiinţat angajaţii grevişti că protestul lor este în afara legii.

„Vă informăm că încetarea lucrului şi organizarea unei opriri spontane a lucrului fără respectarea prevederilor legale şi consumarea procedurilor prealabile este nelegală. La acest moment se înregistrează o încetare de facto a lucrurlui pe o durată de circ trei ore, debutând cu ora 16:30, iar dumneavoastră şi salariaţii grevişti vă aflaţi în afara legii. Vă înştiinţăm că nereluarea activităţii şi continuarea conduitei dumneavoastră este producătoare de daune şi de consecinţe negative în defavoarea subscrisei/angajaţilor şi pe cale de consecinţă vă recomandăm respectarea prevederilor legale (…) În speranţa respectării prevederilor legale şi soluţionării amiiabile a situaţiei, vă recomandăm lecturarea cu calmmşi conştientizarea efectelor şi consecinţelor actelor săvârşite în afara legii. În ipoteza în care nu vă veţi conforma, vom proceda la demararea tuturor procedurilor legale în vigoare”, se arată într-un document semnat de Rudolf Sanislau Ardai, director SEWS-R Deva.

 

Comentarii FB

comentarii
2 Răspunsuri la “Angajații SEWS-R Deva au intrat în grevă, fabrica e în fierbere. Conducerea companiei încearcă să oprească protestul

  1. Gabriel Fane

    Felicitări asa trebuie, speram ca si la fabrica din Hunedoara sa ,se întâmple la fel,aici sint prime de 150 lei! Azi maine sefii sunt mai multi decat angajații,lucram pentru salariile lor barosane ,daca nu mergem la suplimentare nici minimul pe economie nu il luam,nu mai spun de comportamentul jegos fata de sclavii care le fac salariile lor.Haideti fraților sa ne cerem si noi dreptul nostru pentru munca ca pe care o depunem ! Noi nu ne plimbam toata ziua prin hala cu o foaie si telefonul în mână, noi lucram! Pe niste mărunțiș in comparatie cu salariile lor.Nu uitati sindicatul este mână în mână cu ei,jegos ca si ei!!! Grevă fraților!!!

    Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

9 − 8 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
27 de noi cazuri de Covid 19 în județul Hunedoara, într-o singură zi         Când vom vedea rapoartele anuale de activitate ale aleșilor locali din Orăștie?         Microhidrocentrală plănuită pe barajul lacului de acumulare Poiana Ruscă         Cum ar trebui gândită, denumită și predată educatia sexuală în scoli         Constructori acuzați că au decontat ilegal lucrări finanțate de UE în Lupeni și Băile Herculane         Doi bărbați sunt cercetați pentru braconaj, după ce au fost prinși noaptea la vânătoare         O mocăniță pentru județul Hunedoara         L-ați văzut?         ISTORII HUNEDORENE. Dealul Cetății Deva în administrarea Societății de Istorie și Arheologie a Comitatului Hunedoara         Oamenii din Sântandrei au ajuns la capătul răbdării, din cauza penelor de curent         ACCIDENT. Mașină lovită de tren la trecerea peste calea ferată, din halta Geoagiu         Accident grav, cu șapte răniți, produs de un șofer teribilist de 23 de ani         Accident produs de un șofer de 82 de ani         Hoț capturat de polițiști         Traseul spre Lacul Zănoaga în atenția Salvamont Hunedoara         Psaltire din 1751 restaurată la Muzeul Civilizației Dacice și Romane – Deva         Bilanțul pagubelor materiale produse de inundații în județul Hunedoara         Cele două turnuri locuință ale Cetății dacice Costești din Munții Orăștiei vor fi protejate și reabilitate         Accident grav pe șoseaua Hațeg – Petroșani, produs de o tânără de 18 ani. Motociclist în stare gravă la spital         Astăzi începe campania de dezinsecție terestră la Deva!