Angajații SEWS-R Deva au intrat în grevă, fabrica e în fierbere. Conducerea companiei încearcă să oprească protestul

UPDATE Ora 9.00

Protestul muncitorilor de la SEWS R continuă şi la această oră. Oamenii povestesc că nu au ajuns la un acord cu conducerea companiei şi că au fost jigniţi de directorul filialei din Deva, care i-ar fi numit „oi” şi le-a propus mărirea salariilor doar cu 6,5 la sută.

UPDATE:

La ora 23, muncitorii din Schimbul 3 au venit în companie, însă au refuzat să lucreze, la fel ca și colegii lor. Unii dintre ei au strigat „Nu lucrăm” și „Hoții”.

Știrea inițială:

Circa 700 de muncitori ai fabricii de componente auto SEWS România, filiala din Deva, au încetat lucrul, începând de joi după amiază, în semn de protest faţă de situaţia salarială ai angajaţilor. Surse din interiorul fabricii au declarat că un schimb întreg a intrat în grevă, începând de la ora 16.

Oamenii au solicitat mărirea salariilor cu cel puţin 10 la sută, prime de sărbători şi condiţii de muncă mai bune, dar conducerea uzinei le-a oferit doar o mărire de 6,5 la sută. Ei spun că vor continua protestul până când vor ajunge la un consens cu patronatul.

„Suntem pe primul loc între companiile din judeţ,  însă aici încă lucrează oameni pentru salarii mici”, spun muncitorii.

„Haideţi la Sews-R la grevă. Ei nu pot să ne scoată ochii cu 6,5 la sută în plus la salariu, când avem facturi de plătit mai mult decât salariul. În spital o femeie de serviciu nou angajată ia 2.000 lei şi lucrează 8 ore, iar eu după 10 ani am 1.700 de lei. Ruşine, haideţi să fim oameni. Vrem măcar 10 la sută să ajungem la salariul unei femei de serviciu”, a fost apelul unei muncitoare.

Circa 3.000 de oameni lucrează la multinaţionala SEWS din Deva, în trei schimburi. Conducerea fabricii nu a putut fi contactată.

Conducerea companiei şi-a înştiinţat angajaţii grevişti că protestul lor este în afara legii.

„Vă informăm că încetarea lucrului şi organizarea unei opriri spontane a lucrului fără respectarea prevederilor legale şi consumarea procedurilor prealabile este nelegală. La acest moment se înregistrează o încetare de facto a lucrurlui pe o durată de circ trei ore, debutând cu ora 16:30, iar dumneavoastră şi salariaţii grevişti vă aflaţi în afara legii. Vă înştiinţăm că nereluarea activităţii şi continuarea conduitei dumneavoastră este producătoare de daune şi de consecinţe negative în defavoarea subscrisei/angajaţilor şi pe cale de consecinţă vă recomandăm respectarea prevederilor legale (…) În speranţa respectării prevederilor legale şi soluţionării amiiabile a situaţiei, vă recomandăm lecturarea cu calmmşi conştientizarea efectelor şi consecinţelor actelor săvârşite în afara legii. În ipoteza în care nu vă veţi conforma, vom proceda la demararea tuturor procedurilor legale în vigoare”, se arată într-un document semnat de Rudolf Sanislau Ardai, director SEWS-R Deva.

 

Comentarii FB

comentarii
2 Răspunsuri la “Angajații SEWS-R Deva au intrat în grevă, fabrica e în fierbere. Conducerea companiei încearcă să oprească protestul

  1. Gabriel Fane

    Felicitări asa trebuie, speram ca si la fabrica din Hunedoara sa ,se întâmple la fel,aici sint prime de 150 lei! Azi maine sefii sunt mai multi decat angajații,lucram pentru salariile lor barosane ,daca nu mergem la suplimentare nici minimul pe economie nu il luam,nu mai spun de comportamentul jegos fata de sclavii care le fac salariile lor.Haideti fraților sa ne cerem si noi dreptul nostru pentru munca ca pe care o depunem ! Noi nu ne plimbam toata ziua prin hala cu o foaie si telefonul în mână, noi lucram! Pe niste mărunțiș in comparatie cu salariile lor.Nu uitati sindicatul este mână în mână cu ei,jegos ca si ei!!! Grevă fraților!!!

    Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

8 + șapte =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Coronavirus: doi pacienți decedați la Spitalul județean din Deva aveau și Covid 19         Un pacient mort la Oncologia din Deva a fost diagnosticat şi cu coronavirus         Încă doi medici de la Spitalul Județean de Urgență din Deva au coronavirus         Șase hunedoreni au fost prinși la vânătoare de mistreți         Tânără găsită moartă, cu gâtul tăiat, pe o stradă din Petroșani         CJ Hunedoara va direcționa peste două milioane de lei Spitalului Județean și DGASPC Hunedoara         Carmen Hărău: „Să nu facem lupta mai grea!”         Devenii donează pentru persoanele vulnerabile!         Ce spun medicii oncologi din Deva diagnosticați cu coronavirus         Aproape 1.300 de cazuri de coronavirus confirmate în România         Bărbat tâlhărit pe o stradă din Hunedoara         International Caviar Corporation SA – CONVOCARE AGOA         A murit Gheorghe Bercea, pedagog și muzician din Deva         O tânără din Deva, care trebuia să rămână în izolare, a fost amendată cu 5.000 de lei         Spitalul județean va prelua pacienți cu coronavirus         Secția Pneomologie a Spitalului Județean de Urgență Deva a fost închisă pentru dezinfecție de înalt nivel         Medicul legist Dan Mărculescu a murit         Județul Hunedoara primește echipamente medicale și dezinfectanți din Coreea de Sud         Două noi cazuri de coronavirus la spitalul județean din Deva         123 de noi cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus în România