Angajații SEWS-R Deva au intrat în grevă, fabrica e în fierbere. Conducerea companiei încearcă să oprească protestul

UPDATE Ora 9.00

Protestul muncitorilor de la SEWS R continuă şi la această oră. Oamenii povestesc că nu au ajuns la un acord cu conducerea companiei şi că au fost jigniţi de directorul filialei din Deva, care i-ar fi numit „oi” şi le-a propus mărirea salariilor doar cu 6,5 la sută.

UPDATE:

La ora 23, muncitorii din Schimbul 3 au venit în companie, însă au refuzat să lucreze, la fel ca și colegii lor. Unii dintre ei au strigat „Nu lucrăm” și „Hoții”.

Știrea inițială:

Circa 700 de muncitori ai fabricii de componente auto SEWS România, filiala din Deva, au încetat lucrul, începând de joi după amiază, în semn de protest faţă de situaţia salarială ai angajaţilor. Surse din interiorul fabricii au declarat că un schimb întreg a intrat în grevă, începând de la ora 16.

Oamenii au solicitat mărirea salariilor cu cel puţin 10 la sută, prime de sărbători şi condiţii de muncă mai bune, dar conducerea uzinei le-a oferit doar o mărire de 6,5 la sută. Ei spun că vor continua protestul până când vor ajunge la un consens cu patronatul.

„Suntem pe primul loc între companiile din judeţ,  însă aici încă lucrează oameni pentru salarii mici”, spun muncitorii.

„Haideţi la Sews-R la grevă. Ei nu pot să ne scoată ochii cu 6,5 la sută în plus la salariu, când avem facturi de plătit mai mult decât salariul. În spital o femeie de serviciu nou angajată ia 2.000 lei şi lucrează 8 ore, iar eu după 10 ani am 1.700 de lei. Ruşine, haideţi să fim oameni. Vrem măcar 10 la sută să ajungem la salariul unei femei de serviciu”, a fost apelul unei muncitoare.

Circa 3.000 de oameni lucrează la multinaţionala SEWS din Deva, în trei schimburi. Conducerea fabricii nu a putut fi contactată.

Conducerea companiei şi-a înştiinţat angajaţii grevişti că protestul lor este în afara legii.

„Vă informăm că încetarea lucrului şi organizarea unei opriri spontane a lucrului fără respectarea prevederilor legale şi consumarea procedurilor prealabile este nelegală. La acest moment se înregistrează o încetare de facto a lucrurlui pe o durată de circ trei ore, debutând cu ora 16:30, iar dumneavoastră şi salariaţii grevişti vă aflaţi în afara legii. Vă înştiinţăm că nereluarea activităţii şi continuarea conduitei dumneavoastră este producătoare de daune şi de consecinţe negative în defavoarea subscrisei/angajaţilor şi pe cale de consecinţă vă recomandăm respectarea prevederilor legale (…) În speranţa respectării prevederilor legale şi soluţionării amiiabile a situaţiei, vă recomandăm lecturarea cu calmmşi conştientizarea efectelor şi consecinţelor actelor săvârşite în afara legii. În ipoteza în care nu vă veţi conforma, vom proceda la demararea tuturor procedurilor legale în vigoare”, se arată într-un document semnat de Rudolf Sanislau Ardai, director SEWS-R Deva.

 

Comentarii FB

comentarii
2 Răspunsuri la “Angajații SEWS-R Deva au intrat în grevă, fabrica e în fierbere. Conducerea companiei încearcă să oprească protestul

  1. Gabriel Fane

    Felicitări asa trebuie, speram ca si la fabrica din Hunedoara sa ,se întâmple la fel,aici sint prime de 150 lei! Azi maine sefii sunt mai multi decat angajații,lucram pentru salariile lor barosane ,daca nu mergem la suplimentare nici minimul pe economie nu il luam,nu mai spun de comportamentul jegos fata de sclavii care le fac salariile lor.Haideti fraților sa ne cerem si noi dreptul nostru pentru munca ca pe care o depunem ! Noi nu ne plimbam toata ziua prin hala cu o foaie si telefonul în mână, noi lucram! Pe niste mărunțiș in comparatie cu salariile lor.Nu uitati sindicatul este mână în mână cu ei,jegos ca si ei!!! Grevă fraților!!!

    Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

unsprezece + unu =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Accident produs de un tânăr de 18 ani         Cum este „chinuită” o angajată a CFR, în fața barierelor de pe DN 7, la Simeria         Elev atacat și buzunărit pe holurile unei școli din Deva         Lucrări de modernizare la Stadionul Municipal Deva         Buget 2020. Proiectele Primăriei Hunedoara pentru acest an         AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ. Cum a fost drămuit bugetul Devei         Investiții în fabrica de clăpari din Orăștie         Bărbat lăsat fără bani într-o parcare din Deva         Sportivi din Deva, campioni la o competiție națională de karate         Clipe de groază trăite de o femeie, în scara unui bloc din Hunedoara         Atenuatori de impact noi pe autostrăzile din vestul țării         Poliţia Locală Deva – bilanţul activităţii pe anul 2019         Cenaclul „Amurg sentimental”. Interviu cu Gabriela Alef         Bătaie de joc pe seama unui copilaș de patru luni. Tatăl l-a părăsit, iar mama s-a spălat pe mâini de el         Au trecut 52 de ani de când Deva, Hunedoara și Petroșani au devenit municipii         Eleva de 16 ani din Deva a fost găsită… departe         BUGETARE PARTICIPATIVĂ 2020. Primele 3 idei de îmbunătățire a calității vieții în Deva         DUPĂ INTERVENŢIA PREFECTULUI. Ceferiştii, amendaţi cu 60.000 de lei pentru mizeria de la Ilia         Tragedie pe DN 66, în comuna Pui         Povestea emoționantă a lui Darius, elevul premiant îngrijit de bunici