Patru angajaţi ai unei clinici medicale private din Hunedoara, RMN-ul care funcţionează în incinta spitalului municipal, dar şi un asistent medical de la spitalul din Hunedoara se află în izolare şi aşteaptă rezultatele testelor de depistare a coronavirusului, a informat Radu Budae, mangerul Spitalului municipal „Alexandru SImionescu” din Hunedoara.

Cei cinci oameni au intrat în contact cu tânăra de 26 de ani, din Valea Jiului, care a încălcat măsurile de izolare la întoarcerea din Italia şi s-a deplasat în Hunedoara, pentru a-şi face analizale prin RMN. Femeia a ascuns cadrelor medicale din Hunedoara şi din Petroşani că se află în autoizolare.

Măsuri drastice au fost luate şi la spitalul din Petroşani. Secţia de Neurologie a unităţii medicale a fost închisă, după ce pacienta internată aici a fost diagnosticată cu coronavirus. „În urma rezultatelor analizelor care au confirmat infecţia cu COVID – 19 pentru o femeie de 26 de ani, internată la Spitalul de Urgenţă din Petroşani, a fost declanşată ancheta epidemiologică şi au fost recoltate probe de la 42 de persoane care au intrat în contact cu pacienta. Probele au fost trimise la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara şi se aşteaptă rezultatele. Conform procedurilor, cele 42 de persoane au intrat în regim de izolare la domiciliu. Totodată, în spital se iau masuri de dezinfecţie sub coordonarea medicului epidemiolog. Spitalul din Petroşani aplică în continuare reguli stricte privind accesul în unitatea medicală”, a transmis Lucian Morogan, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Hunedoara.

O anchetă penală pentru nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase, dacă a avut ca urmare răspândirea unei asemenea boli a fost deschisă în cazul tinerei de 26 de ani, din Iscroni (Valea Jiului), după ce a ascuns timp de aproape o săptămână faptul că a revenit în ţară dintr-o regiune a Italiei afectată de epidemie. Infracţiunea se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă. Tânăra a mai fost sancţionată cu o amendă de 10.000 de lei pentru părăsirea locului de carantină.