Anchetă penală după ce o călugăriță l-a acuzat de hărțuire pe bărbatul care a întrerupt slujba la Mănăstirea Jieț

256

O călugăriță de la Mănăstirea Jieț l-a acuzat de hărțuire pe bărbatul care, duminică, a întrerupt slujba religioasă, intrând în biserică pentru a filma faptul că liturghia avea loc în interior, în ciuda restricțiilor impuse de starea de alertă.

Scandalul provocat la Mănăstirea Jieț, după ce doi bărbați au intrat peste călugărițele și enoriașii care asistau la slujba religioasă ținută în interiorul bisericii din Valea Jiului, are „rădăcini” mai vechi. Andrei Robert Păun, bărbatul care a deranjat slujba, acuzându-i pe reprezentanții mănăstirii de ilegalități, a fost reclamat pentru hărțuire de o călugăriță. Un dosar penal în care fapta reclamată de călugăriță este cercetată de polițiști a fost deschis la sfârșitul lunii martie. Ancheta este coordonată de procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Petroșani, însă din cauza stării de urgență, bărbatul nu a fost adus la audieri. Reprezentanții Episcopiei Devei și Hunedoarei susțin că de circa doi ani hunedoreanul ar fi hărțuit obștea mănăstirii, o călugăriță care nu îl cunoaște fiind vizată, în principal, de acesta.

 

Recent, Andrei Robert Păun a fost filmat de oamenii de la Mănăstirea Jieț în timp ce jignea măicuțele. Iată o parte a dialogului purtat de acesta și o călugăriță.

Călugărița: Vezi cum te joacă Aghiuță pe degete? Până nu o vezi, nu ți se potolește patima. Cum să ți se potolească patima desfrânării

Păun: Pentru că trebuie. Ce patima desfrânării femeie. Dacă tu nu aveai mamă și tată, nu existai. Dacă noi toți am face ce faceți voi, nu am mai exista pe pământul ăsta, nesimțitelor. Păi nu vă e rușine?
Călugărița: … Dacă nu te potolești, o să te potolească Dumnezeu.
Păun: Adică boscoanele care le faceți?… Mă, eu vreau să nu vin când sunt oameni aici. Astavreau să mă înțelegeți. Am mai venit, dar vreau să vorbim mai deschis.
Călugărița: Cât de deschis? De exemplu, dacă ar fi Elena aici, ce i-ai spune? Noi îți spunem să nu hrănești patimile, dar voi…
Păun: Voi nu înțelegeți ce i-aș spune. Este o limbă pe care nu o înțelegeți.
Călugărița: Tu ești căsătorit, ai nevastă, ai copii, ce îți trebuie Elena?
Păun: De unde știți că am nevastă și am copii? Nu-i treaba voastră. Nevasta și copiii sunt separat. Ea este aici sclavă modernă. A greșit venind aici.
Călugărița: Atât timp cât ea stă aici de bună voie și nesilită de nimeni…
Păun: Stă fiindcă e spălat pe creier. Îi spui așa: nu te mântuiești dacă nu faci asta. A venit, săraca, de bună voie. Dar trebuie să știe și altceva, că există și altă variantă – nu trebuie să stai toată viața, izolată, zeci de ani, să faci același lucru, să fii scalvă pentru Patriarhie.

Imagini: Andrei Robert / Facebook.

Duminică, Andrei Robert Păun, însoțit de un alt bărbat, a întrerupt slujba religioasă de la Mănăstirea Jieț, intrând în biserică pentru a reclama că slujba se desfășoară ilegal. Imaginile au fost publicate apoi pe Facebook. Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Hunedoara a informat că stareţa Mănăstirii Jieţ a sesizat Poliţia că în lăcaşul de cult a avut loc un scandal. AU loc cercetări pentru stabilirea circumstanțelor în care s-a produs acesta.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *