Anchetă minuţioasă în privinţa silozurilor prăbuşite

Cercetarea evenimentului de la Mina Lonea, unde duminică s-au prăbuşit 8 silozuri de steril, este de durată. Inspectorii de muncă de la Petroşani nu exclud nicio ipoteză în cercetarea pe care o fac la faţa locului.

em-loneaInspectorii de muncă de la Petroşani au demarat cercetările de specialitate în privinţa incidentului de la Mina Lonea, unde s-au prăbuşit 8 silozuri de steril. O anchetă minuţioasă, care trebuie să cuprindă absolut toate aspectele care ar fi putut conduce la producerea evenimentului. “Trebuie să vedem proiectul, să vedem dacă a fost respectat, dacă s-au făcut modificări de-a lungul timpului sau dacă a cedat din cauza utilizării îndelungate, pentru că are o vechime de vreo 60 de ani”, a explicat Ileana Bodea, şeful SSM Petroşani din cadrul ITM Hunedoara. Aceasta spune că, în anii 2000 a fost făcută şi oexpertiză tehnică a clădirilor, care trebuie, de asemenea, analizată, însă va fi audiat şi personalul care deservea slozurile respective pentru a se stabili dacă s-au observat modificări în ceea ce priveşte pilonii de susţinere. De precizat că, spre deosebire de silozurile de cărbune, cele de steril sunt mai solicitate, datorită greutăţii materialului depozitat aici.

Reamintim că duminică dimineaţa 8 silozuri de steril care aparţin Exploatării Miniere Lonea s-au prăbuşit, fără însă să existe victime umane şi nici Puţul cu Schip nu a fost afectat. Oficialii Complexului Energetic Hunedoara spun că, în urma procedurii de demolare a silozurilor respective vor fi recuperate toate echipamentele şi utilajele existente şi s-a stabilit un perimetru de siguranţă, aşa încât să fie evitat orice accident.

De precizat că incidentul ar fi putut avea urmări grave şi nu este singura unitate minieră unde condiţiile improprii de muncă de la suprafaţă pot cauza accidente. Anul trecut, tocmai datorită deficienţelor constatate la suprafaţă, ITM a aplicat sancţiuni de câte 3.000 de lei pentru două exploatări miniere din Valea Jiului, respectiv Uricani şi Petrila.

 

 

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

doi × unu =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Ajutoare de urgență pentru familiile din județul Hunedoara afectate de inundații         STRAJA. Consiliul Județean Hunedoara continuă seria investițiilor care susțin dezvoltarea turismului         Accident în Deva, produs de un bărbat de 72 de ani         Vitezoman băut la volan         Spărgători de mașini prinși în Valea Jiului         Asistente de la Spitalul municipal Hunedoara infectate cu Covid 19         Tragedie pe o stradă din Orăștie         Un monument pe săptămână: CETATEA DACICĂ DE LA COSTEȘTI-BLIDARU         Accident grav pe șoseaua Hațeg – Caransebeș         CJ Hunedoara: „Primăria Șoimuș este obligată să asigure un trafic sigur pe drumurile județene aflate în administrare temporară”         Masivul Parâng. Șantierul drumului județean 709F inspectat de reprezentanții Consiliului Județean Hunedoara         LA TRÂNTĂ CU COVID 19. Luptătorii deveni așteaptă reluarea competițiilor         Accident mortal. Scene de groază pe șoseaua Hunedoara – Deva         Mii de puieți de păstrăv eliberați în apele Retezatului         Locurile din Parcul Național Retezat unde camparea este permisă         Cum este căutat tânărul dispărut în apele Lacului Cinciș         Jandarmii montani au fost chemați în ajutorul unor turiști înspăimântați de urs         Tânără din Germania rătăcită pe crestele Retezatului         Autostrada Lugoj – Deva. Cum rezistă „Dealul Liliecilor” la un an de la finalizarea lucrărilor         A doua zi de căutări a tânărului înghițit de apele Lacului Cinciș