Anchetă minuţioasă în privinţa silozurilor prăbuşite

Cercetarea evenimentului de la Mina Lonea, unde duminică s-au prăbuşit 8 silozuri de steril, este de durată. Inspectorii de muncă de la Petroşani nu exclud nicio ipoteză în cercetarea pe care o fac la faţa locului.

em-loneaInspectorii de muncă de la Petroşani au demarat cercetările de specialitate în privinţa incidentului de la Mina Lonea, unde s-au prăbuşit 8 silozuri de steril. O anchetă minuţioasă, care trebuie să cuprindă absolut toate aspectele care ar fi putut conduce la producerea evenimentului. “Trebuie să vedem proiectul, să vedem dacă a fost respectat, dacă s-au făcut modificări de-a lungul timpului sau dacă a cedat din cauza utilizării îndelungate, pentru că are o vechime de vreo 60 de ani”, a explicat Ileana Bodea, şeful SSM Petroşani din cadrul ITM Hunedoara. Aceasta spune că, în anii 2000 a fost făcută şi oexpertiză tehnică a clădirilor, care trebuie, de asemenea, analizată, însă va fi audiat şi personalul care deservea slozurile respective pentru a se stabili dacă s-au observat modificări în ceea ce priveşte pilonii de susţinere. De precizat că, spre deosebire de silozurile de cărbune, cele de steril sunt mai solicitate, datorită greutăţii materialului depozitat aici.

Reamintim că duminică dimineaţa 8 silozuri de steril care aparţin Exploatării Miniere Lonea s-au prăbuşit, fără însă să existe victime umane şi nici Puţul cu Schip nu a fost afectat. Oficialii Complexului Energetic Hunedoara spun că, în urma procedurii de demolare a silozurilor respective vor fi recuperate toate echipamentele şi utilajele existente şi s-a stabilit un perimetru de siguranţă, aşa încât să fie evitat orice accident.

De precizat că incidentul ar fi putut avea urmări grave şi nu este singura unitate minieră unde condiţiile improprii de muncă de la suprafaţă pot cauza accidente. Anul trecut, tocmai datorită deficienţelor constatate la suprafaţă, ITM a aplicat sancţiuni de câte 3.000 de lei pentru două exploatări miniere din Valea Jiului, respectiv Uricani şi Petrila.

 

 

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

19 − cincisprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Tragedie la intrarea în Petroșani. Două autoturisme s-au ciocnit violent         Aniversarea Zilei Pompierilor din România la Deva         Carmen Hărău (PNL) – „Modificarea de către PSD a Programului de guvernare nu are nici legitimitate politică și nici electorală!”         Campanie educativă derulată de polițiști         Canalizarea ajunge în zona turistică de pe malul Lacului Cinciș         Blocul ANL construit în Hunedoara așteaptă o nouă investiție         Răfuială între interlopii din Valea Jiului         SE ÎNTÂMPLĂ ÎN HUNEDOARA. Prima locuinţă protejată pentru victimele violenţei domestice         Ştrandul Municipal din Deva îşi închide porţile         Consiliul Județean cumpără un autocar la un preț uriaș         Angajații de la Castelul Corvinilor acuzați de discriminare         Primăria Deva cumpără teren pentru relocarea romilor din Grigorescu         Primăria Deva cumpără 12 autobuze la mâna a doua         Deva a început încă o campanie de dezinsecţie şi deratizare         SĂNĂTATE. Consiliul Judeţean a alocat Spitalului de Urgenţă peste 300.000 lei         Asistenta tv în ipostaze provocatoare, în curtea mănăstirii Prislop         Cum arată, de fapt, zona în care CNAIR a reclamat fisuri uriașe în Autostrada Lugoj – Deva         Autostrada Lugoj – Deva nu se deschide în septembrie. Probleme grave pe Lotul 3         Un nou episod în dosarul „matriței de la Sarmizegetusa Regia”. Expertiza a stârnit controverse         DUPĂ CINCI ANI, FĂRĂ JUDECATĂ. Procurorii DNA au clasat dosarul preşedintelui Mircea Moloţ pentru abuz în serviciu