Anchetă la o școală din Brad, după ce patru eleve s-au simțit rău, iar două au ajuns la Urgențe

259

Luni, în jurul orei 10:00, poliţiştii Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliţiei Municipiului Brad s-au deplasat o unitate de învăţământ din localitate, pentru a efectua verificări, cu privire la posibilitatea ca sănătatea elevilor şi a personalului unităţii să fie pusă în pericol, ca urmare a efectuării, în data de 21 februarie 2020, a unor activităţi de dezinsecţie şi dezinfecţie în incinta unităţii şcolare.

„Poliţiştii s-au sesizat din oficiu, în urma unor informaţii apărute în mediul on-line, iar ca urmare a verificărilor la unitatea şcolară, au constatat faptul că, la prima oră de curs, patru eleve ale unei clase gimnaziale au solicitat dirigintei să fie lăsate să plece acasă, întrucât au afirmat că se simţeau rău. În urma verificărilor, poliţiştii au stabilit că două dintre eleve s-au prezentat la urgenţa unităţii medicale din localitate, unde au primit îngrijiri medicale, în timp ce celelalte două s-au deplasat la domiciliu”, a informat Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Hunedoara.

Echipa de cercetare a beneficiat de sprijinul ofiţerilor specialişti ai Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase, din cadrul I.P.J. Hunedoara şi ai I.S.U. Hunedoara, la faţa locului fiind prezenţi inclusiv reprezentanţi ai D.S.V. Hunedoara şi D.S.P. Hunedoara.

„În acest caz, poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea împrejurărilor în care s-au efectuat activităţile de dezinsecţie şi dezinfecţie, în cauză fiind întocmit dosar penal (în rem) sub aspectul comiterii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi neluarea măsurilor de securitate şi sănătate în muncă”, se arată într-un comunicat al IPJ Hunedoara.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.