Anchetă extinsă în dosarul „revoltei de la Hunedoara”

214

O nouă măsură preventivă luată în cadrul dosarului penal constituit ca urmare a incidentelor din municipiul Hunedoara, din Ajunul Paștelui.

Poliţiştii hunedoreni continuă cercetările în cauza privind infracțiunile comise la data de 18.04.2020, pe strada Batiz, din municipiul Hunedoara. În cadrul dosarului penal întocmit la acea dată s-a dispus deja arestarea preventivă a patru dintre cei bănuiţi de comitere faptelor penale investigate (ultraj, distrugere şi tulburarea ordinii şi liniştii publice – măsura arestării preventive a fost prelungită ulterior cu încă 30 de zile).

În urma investigațiilor efectuate în cauză, în cursul zilei de ieri au mai fost audiate 13 persoane (care s-au aflat la locul comiterii faptelor), fiind dispusă extinderea urmăririi penale față de două dintre acestea: un tânăr de 20 de ani şi un minor de 17 ani, ambii din municipiul Hunedoara.

În sarcina celor doi s-a reținut săvârșirea infracțiunilor de tulburarea ordinii și liniștii publice și distrugere.
În urma administrării probatoriului, față de minorul în vârstă de 17 ani s-a luat măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore. Acesta a fost depus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Hunedoara şi urmează a fi prezentat magistraţilor, în vederea luării măsurilor legale.
În cauză, poliţiştii continuă cercetările, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Hunedoara, în vederea stabilirii circumstanțelor în care au fost comise faptele, a identificării tuturor persoanelor implicate și a luării de măsuri legale faţă de acestea, în funcție de probatoriul existent.

IPJ Hunedoara

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.