Anchetă în cazul podului prăbuşit în Strei

Pod prabusit, streiAutorităţile judeţene au declanşat o anchetă pentru a stabili împrejurările care au dus la prăbuşirea podului din satul Bretea Streiului.  Pagubele produse prin prăbuşirea podului sunt însemnate, susţin reprezentanţii Consiliului Judeţean Hunedoara.

„Ce e rău e că accesul oamenilor la Bretea va fi mai dificil. Se va face pe podurile peste Strei, din localităţile învecinate.

Va trebui să punem o sumă destul de mare la dispoziţie pentru refacerea podului şi nici timpul în care va putea fi refăcut nu va fi unul scurt”, a declarat Tiberiu Balint, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara.

Autorităţile din judeţul Hunedoara au înfiinţat o comisie care va ancheta împrejurările în care s-a produs evenimentul. Ioan Beica, viceprimarul comunei Bretea Română, de care aparţine satul Bretea Streiului, susţine că podul a fost construit la începutul anilor 1970.

„Până la prăbuşirea podului, nimeni din comună nu a sesizat că podul reprezenta un pericol”, a afirmat viceprimarul Ion Beica.

„La ordinul prefectului Hunedoarei a fost constituită o comisie tehnică pentru constatarea cauzelor dărâmării podului. Având în vedere că podul tronsonul de drum unde s-a prăbuşit podul este în administrarea Consiliului Judeţean Hunedoara, instituţia a contactat un expert tehnic pentru a se determina cauzele prăbuşirii şi a fi evaluate pagubele produse. CJ Hunedoara va propune iniţierea unui proiect de hotărâre de Guvern, în vederea alocării de fonduri din rezervele pentru situaţii de urgenă”, a declarat Tiberiu Balint.

Una dintre posibilele cauze luate în discuţie, pentru dărâmarea podului este cutremurul care a avut loc anul trecut în zona Haţegului, care ar dus la fisurarea pilonului central al podului, mai spune Tiberiu Balint.

Accesul în zona podului a fost oprit, iar localnicii trebuie să ocoloească cel puţin cinci kilometri până la podurile învecinate, pentru a ajunge în sat.

Comentarii FB

comentarii
2 Răspunsuri la “Anchetă în cazul podului prăbuşit în Strei

  1. Ioji Fodeș

    http://goo.gl/maps/Ae903 – și uite că se vede și o fisură, încă de anul trecut.

    Aș propune ca cineva dintre cei care trebuie să aibă grijă de întreținere să se uite pe Google Maps și la celelalte poduri. Nici nu trebuie să se deplaseze de la birou să vadă care e următorul pod la rând.

    Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

patru × 4 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Primăria Deva premiază performanţa la învăţătură şi în sport         GICĂ POPESCU: “Tremurau chiloții pe noi când aveam deplasare la Hunedoara”         Zona Monumentului Lupeni ’29, reabilitată și modernizată         Singurul centru public din județ pentru copii cu autism funcționează la Orăștie         Dramă într-o familie din Deva. Fiica de 16 ani, dispărută fără urmă. Cine a văzut-o?         Suspiciunea de coronavirus la o femeie din Deva a fost infirmată         Copil de patru luni abandonat de propriul tată, la Poliție         Accident spectaculos produs de șoferul unui BMW. Un sat întreg a fost lăsat în beznă         Exponatul lunii februarie 2020: un aparat de fotografiat cu burduf         Dezastru în pădurile din Valea Jiului         Explicaţiile psihologului: Cum învingem singurătatea de Ziua Îndrăgostiților?         Cum poate fi dezvoltată Valea Jiului. Întâlnire cu experți internaționali, la Petrila         IULIU WINKLER: “UE are nevoie de un buget solid, fără tăierea finanțărilor Politicii de coeziune și PAC”         JUDEŢUL HUNEDOARA. Prefectul „bagă viteză” în birocraţii care se ocupă de Legile proprietăţii         ÎN PREZENŢA LUI GICĂ POPESCU. Semnarea contractului de colaborare între CS Hunedoara şi Academia Hagi         Moartea suspectă a unui localnic din Vulcan         Bărbat șantajat de vecini         Bărbat tâlhărit după ce s-a îmbătat         “CEATA LUI PIŢIGOI”, DAI ÎN UNUL ŢIPĂ TREI. Amenda primarului Ridzi a stârnit mâzga electorală în Petroşani         PENTRU ŞOMERI. Cinci meserii cu mare căutare, prin AJOFM Hunedoara