Anchetă în cazul podului prăbuşit în Strei

Pod prabusit, streiAutorităţile judeţene au declanşat o anchetă pentru a stabili împrejurările care au dus la prăbuşirea podului din satul Bretea Streiului.  Pagubele produse prin prăbuşirea podului sunt însemnate, susţin reprezentanţii Consiliului Judeţean Hunedoara.

„Ce e rău e că accesul oamenilor la Bretea va fi mai dificil. Se va face pe podurile peste Strei, din localităţile învecinate.

Va trebui să punem o sumă destul de mare la dispoziţie pentru refacerea podului şi nici timpul în care va putea fi refăcut nu va fi unul scurt”, a declarat Tiberiu Balint, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara.

Autorităţile din judeţul Hunedoara au înfiinţat o comisie care va ancheta împrejurările în care s-a produs evenimentul. Ioan Beica, viceprimarul comunei Bretea Română, de care aparţine satul Bretea Streiului, susţine că podul a fost construit la începutul anilor 1970.

„Până la prăbuşirea podului, nimeni din comună nu a sesizat că podul reprezenta un pericol”, a afirmat viceprimarul Ion Beica.

„La ordinul prefectului Hunedoarei a fost constituită o comisie tehnică pentru constatarea cauzelor dărâmării podului. Având în vedere că podul tronsonul de drum unde s-a prăbuşit podul este în administrarea Consiliului Judeţean Hunedoara, instituţia a contactat un expert tehnic pentru a se determina cauzele prăbuşirii şi a fi evaluate pagubele produse. CJ Hunedoara va propune iniţierea unui proiect de hotărâre de Guvern, în vederea alocării de fonduri din rezervele pentru situaţii de urgenă”, a declarat Tiberiu Balint.

Una dintre posibilele cauze luate în discuţie, pentru dărâmarea podului este cutremurul care a avut loc anul trecut în zona Haţegului, care ar dus la fisurarea pilonului central al podului, mai spune Tiberiu Balint.

Accesul în zona podului a fost oprit, iar localnicii trebuie să ocoloească cel puţin cinci kilometri până la podurile învecinate, pentru a ajunge în sat.

Comentarii FB

comentarii
2 Răspunsuri la “Anchetă în cazul podului prăbuşit în Strei

  1. Ioji Fodeș

    http://goo.gl/maps/Ae903 – și uite că se vede și o fisură, încă de anul trecut.

    Aș propune ca cineva dintre cei care trebuie să aibă grijă de întreținere să se uite pe Google Maps și la celelalte poduri. Nici nu trebuie să se deplaseze de la birou să vadă care e următorul pod la rând.

    Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

șaisprezece − nouă =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Șofer de 87 de ani implicat într-un accident mortal         Tragedie în penitenciar. Un polițist a fost găsit mort         Șofer băut oprit după ce a făcut ravagii pe străzile din Petroșani         Violență în familie. Tânără bătută de soț cu pumnii         CNAIR reclamă defecte și degradări pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj -Deva         (P) Igienizarea covorului din casa – mentinerea sanatatii intregii familii         (P) Cearta în familie, una dintre cele mai neobișnuite situații pentru care ai putea avea nevoie de-un împrumut         Castelul Corvinilor a intrat în șantier         Accident grav pe șoseaua Hunedoara – Deva         Un tânăr a furat o mașină și a provocat un accident         PĂREREA SPECIALISTULUI NICULESCU. Este sau nu este fierul vechi adevărata miză la Mintia?         Carmen Hărău : „ Dăncilă a plecat, dar PSD a rămas!”         Drumul județean spre cetățile dacice se dezintegrează vizibil         Imagini spectaculoase cu lupul care a dat târcoale unui grup de turişti în Retezat         Spargere la Kaufland Petroșani         Prețuri promoționale la operațiile de cataractă și dioptrii, cu cele mai bune cristaline multifocale, la Opticline Dr. Angelescu         Un bărbat a murit după ce s-a prăbușit de pe schela unui bloc         Strada Constantin Dobrogeanu Gherea din Hunedoara este modernizată         Povestea comorii fabuloase a regelui Decebal         Toate drumurile duc la Salonul Hunedorean al Cărţii