Anchetă în cazul podului prăbuşit în Strei

Pod prabusit, streiAutorităţile judeţene au declanşat o anchetă pentru a stabili împrejurările care au dus la prăbuşirea podului din satul Bretea Streiului.  Pagubele produse prin prăbuşirea podului sunt însemnate, susţin reprezentanţii Consiliului Judeţean Hunedoara.

„Ce e rău e că accesul oamenilor la Bretea va fi mai dificil. Se va face pe podurile peste Strei, din localităţile învecinate.

Va trebui să punem o sumă destul de mare la dispoziţie pentru refacerea podului şi nici timpul în care va putea fi refăcut nu va fi unul scurt”, a declarat Tiberiu Balint, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara.

Autorităţile din judeţul Hunedoara au înfiinţat o comisie care va ancheta împrejurările în care s-a produs evenimentul. Ioan Beica, viceprimarul comunei Bretea Română, de care aparţine satul Bretea Streiului, susţine că podul a fost construit la începutul anilor 1970.

„Până la prăbuşirea podului, nimeni din comună nu a sesizat că podul reprezenta un pericol”, a afirmat viceprimarul Ion Beica.

„La ordinul prefectului Hunedoarei a fost constituită o comisie tehnică pentru constatarea cauzelor dărâmării podului. Având în vedere că podul tronsonul de drum unde s-a prăbuşit podul este în administrarea Consiliului Judeţean Hunedoara, instituţia a contactat un expert tehnic pentru a se determina cauzele prăbuşirii şi a fi evaluate pagubele produse. CJ Hunedoara va propune iniţierea unui proiect de hotărâre de Guvern, în vederea alocării de fonduri din rezervele pentru situaţii de urgenă”, a declarat Tiberiu Balint.

Una dintre posibilele cauze luate în discuţie, pentru dărâmarea podului este cutremurul care a avut loc anul trecut în zona Haţegului, care ar dus la fisurarea pilonului central al podului, mai spune Tiberiu Balint.

Accesul în zona podului a fost oprit, iar localnicii trebuie să ocoloească cel puţin cinci kilometri până la podurile învecinate, pentru a ajunge în sat.

Comentarii FB

comentarii
2 Răspunsuri la “Anchetă în cazul podului prăbuşit în Strei

  1. Ioji Fodeș

    http://goo.gl/maps/Ae903 – și uite că se vede și o fisură, încă de anul trecut.

    Aș propune ca cineva dintre cei care trebuie să aibă grijă de întreținere să se uite pe Google Maps și la celelalte poduri. Nici nu trebuie să se deplaseze de la birou să vadă care e următorul pod la rând.

    Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 + 15 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Primarul Devei a cerut rezilierea contractului cu firma de salubrizare         Scene cumplite într-o spălătorie: un copil a fost rănit, doi angajați au scăpat ca prin minune înainte de a fi striviți de o mașină. Totul a fost înregistrat video         Copil adus la Urgențe după ce a fost mușcat de un șarpe         „Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Alunecări de teren pe șoseaua Lacului Cinciș         Scandal în fața adăpostului de câini fără stăpân din Călan         Carmen Hărău: „Alarmă în primării: nu mai sunt bani!”         “Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Povestea zidului uriaș de pe Autostrada Lugoj – Deva         Cele 11 brățări dacice de aur masiv rămase dispărute         ASEDIAŢI DE EVENIMENTE. Garda Cetăţii în acţiune fitness în aer liber la Cetatea Deva         „SCÂRŢ-SCARŢ” PÂNĂ VINERI. Primarul Devei păsuieşte gunoierul cu trei zile         SĂRBĂTOAREA MOŢILOR. Sâmbătă începe Târgul de Fete de pe Muntele Găina         PARLAMENTUL EUROPEAN. Siegfried Mureșan cere aderarea României la spațiul Schengen         Castelul Corvinilor va intra în șantier în luna august         INVESTIȚIE Ce localități din Hunedoara vor fi racordate la noua rețea de gaze naturale         Sistem de supraveghere video pe străzile Simeriei         Autostrada Lugoj – Deva. Cele mai recente imagini aeriene de pe Loturile 3 și 4. Cât mai e de lucru         Emblema de onoare a M.A.I. conferită unui jandarm hunedorean         BINE CĂ N-A VENIT MADONA! Nedeia Vulcăneană l-a prins pe Ile Primarul cu closetul „pe vine”