Ambasadorul Republicii Kazahstan în România s-a aflat în vizită oficială la Deva

Primarul Municipiului Deva, Nicolae-Florin Oancea, s-a întâlnit, astăzi, cu Excelența Sa Daulet Batrashev, Ambasadorul Republicii Kazahstan. Un prim contact bilateral între oficialități ale Ambasadei Republicii Kazahstan în România și reprezentanți ai Primăriei Municipiului Deva a avut loc, astăzi, 23 aprilie 2018.

Daulet Batrashev, Ambasadorul Republicii Kazahstan în România, s-a aflat în vizită oficială la Deva și a avut o întâlnire cu Primarul Municipiului Deva, domnul Nicolae-Florin Oancea. Pe parcursul întrevederii, părțile și-au prezentat, fiecare, specificul economic, cultural și potențialul de dezvoltare. Accentul a fost pus pe identificarea de oportunități de colaborare în domeniul turismului, al comerțului și al afacerilor, precum și pe identificarea unei localități/regiuni din Kazahstan care să corespundă specificului Municipiului Deva, în vederea unei viitoare înfrățiri.

La discuții au mai participat domnul Chingiz Kemel, Prim-Secretar al Ambasadei Republicii Kazahstan în România; tehnicianul Ioan Andone, fost antrenor al echipei de fotbal a capitalei Kazahstanului – FC Astana, precum și reprezentanți din cadrul aparatului de specialitate al Primarului Municipiului Deva.
După întrevederea oficială, ce a avut loc la Primăria Municipiului Deva, E.S. Domnul Daulet Batrashev, Ambasadorul Republicii Kazahstan în România, a vizitat Cetatea Deva și s-a arătat foarte încântat de potențialul turistic al municipiului.

Kazahstanul este cel mai mare producător de petrol din Asia Centrală, din punct de vedere economic generând 60% din PIB-ul regiunii. Anul trecut, s-au împlinit 25 de ani de relații diplomatice între România și Kazahstan, la nivel de 2017 valoarea comerțului între cele două țări ajungând la aproape 1 miliard de dolari.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

patru + șaptesprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
CNAIR reclamă defecte și degradări pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj -Deva         (P) Igienizarea covorului din casa – mentinerea sanatatii intregii familii         (P) Cearta în familie, una dintre cele mai neobișnuite situații pentru care ai putea avea nevoie de-un împrumut         Castelul Corvinilor a intrat în șantier         Accident grav pe șoseaua Hunedoara – Deva         Un tânăr a furat o mașină și a provocat un accident         PĂREREA SPECIALISTULUI NICULESCU. Este sau nu este fierul vechi adevărata miză la Mintia?         Carmen Hărău : „ Dăncilă a plecat, dar PSD a rămas!”         Drumul județean spre cetățile dacice se dezintegrează vizibil         Imagini spectaculoase cu lupul care a dat târcoale unui grup de turişti în Retezat         Spargere la Kaufland Petroșani         Prețuri promoționale la operațiile de cataractă și dioptrii, cu cele mai bune cristaline multifocale, la Opticline Dr. Angelescu         Un bărbat a murit după ce s-a prăbușit de pe schela unui bloc         Strada Constantin Dobrogeanu Gherea din Hunedoara este modernizată         Povestea comorii fabuloase a regelui Decebal         Toate drumurile duc la Salonul Hunedorean al Cărţii         UNA DE “MAGNA CUM LAUDE” LA CJH: Galeriile de Artă „FORMA” devin o bijuterie arhitecturală         Prinși la furat de băutură și țigări         Drumul Național 7A va intra în reparații capitale. Primele lucrări de reabilitare au început         Incendiu puternic în Geoagiu. Un om a murit