Ambasadorul Republicii Kazahstan în România s-a aflat în vizită oficială la Deva

Primarul Municipiului Deva, Nicolae-Florin Oancea, s-a întâlnit, astăzi, cu Excelența Sa Daulet Batrashev, Ambasadorul Republicii Kazahstan. Un prim contact bilateral între oficialități ale Ambasadei Republicii Kazahstan în România și reprezentanți ai Primăriei Municipiului Deva a avut loc, astăzi, 23 aprilie 2018.

Daulet Batrashev, Ambasadorul Republicii Kazahstan în România, s-a aflat în vizită oficială la Deva și a avut o întâlnire cu Primarul Municipiului Deva, domnul Nicolae-Florin Oancea. Pe parcursul întrevederii, părțile și-au prezentat, fiecare, specificul economic, cultural și potențialul de dezvoltare. Accentul a fost pus pe identificarea de oportunități de colaborare în domeniul turismului, al comerțului și al afacerilor, precum și pe identificarea unei localități/regiuni din Kazahstan care să corespundă specificului Municipiului Deva, în vederea unei viitoare înfrățiri.

La discuții au mai participat domnul Chingiz Kemel, Prim-Secretar al Ambasadei Republicii Kazahstan în România; tehnicianul Ioan Andone, fost antrenor al echipei de fotbal a capitalei Kazahstanului – FC Astana, precum și reprezentanți din cadrul aparatului de specialitate al Primarului Municipiului Deva.
După întrevederea oficială, ce a avut loc la Primăria Municipiului Deva, E.S. Domnul Daulet Batrashev, Ambasadorul Republicii Kazahstan în România, a vizitat Cetatea Deva și s-a arătat foarte încântat de potențialul turistic al municipiului.

Kazahstanul este cel mai mare producător de petrol din Asia Centrală, din punct de vedere economic generând 60% din PIB-ul regiunii. Anul trecut, s-au împlinit 25 de ani de relații diplomatice între România și Kazahstan, la nivel de 2017 valoarea comerțului între cele două țări ajungând la aproape 1 miliard de dolari.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × 1 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Opticline Dr. Angelescu – Inițiativă dedicată medicilor din Spitalul Deva         Ce măsuri s-au luat în Hunedoara, înainte de întoarcerea elevilor la școală         Un muzeu al trenulețelor se deschide în Hunedoara         Lemne expediate ilegal de o firmă din Orăștie         Povestea unui inel deosebit, descoperit la Micia         Coronavirus, situația la zi prezentată de Prefectura Hunedoara         RECOMANDĂRI ALE POLIȚIȘTILOR, PENTRU O MINIVACANȚĂ ÎN SIGURANȚĂ         Accident pe Bulevardul Dacia. Un șofer „și-a spart” bolidul într-o intersecție         Moment festiv la I.S.U. Hunedoara         6 pacienți confirmați „COVID-19” internați la SJU Deva         Ceremonie la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara         Mircia Muntean și-a găsit de lucru         CFR repune în circulație trenurile al căror trafic a fost suspendat         Aparatul RMN de la SJU Deva funcționează         Detalii noi în cazul scandalului care a cutremurat cartierul Micro 5 – Hunedoara         Polițiști trimiși în judecată într-un dosar de proxenetism și abuz în serviciu         Lucrările de reparații a rețelei stradale din Deva au fost scoase la licitație         Tăiere ilegală de arbori         Spărgătorul unui magazin, prins la Vulcan         Scandal monstru pe o stradă din Hunedoara