Amănunte cutremurătoare despre crima comisă de călăii femeii fără adăpost, în centrul Devei

Camerele video de supraveghere din Deva nu au fost de niciun folos pentru a preveni crima înfiorătoare săvârşită de trei adolescenţi în Piaţa Victoriei din Deva, în luna august a anului trecut. În rechizitoriul dosarului în care magistraţii i-a condamnat pe cei trei minori, care au violat şi au ucis o femeie fără adăpost, în centrul Devei, anchetatorii arată că timp de aproape jumătate de oră, în timpul comiterii infracţiunilor, camerele video din zona Pieţei Victoriei au înregistrat-o, în direct, pe femeia încolţită, implorând după ajutor.

Curtea de Apel Alba Iulia i-a condamnat pe Vasile Sîngurelu, la 15 ani de detenţie pentru omor calificat, viol şi tâlhărie şi pe complicii săi Daniel Sîngurelu, 13 ani, şi Raul Adafinei, la 10 ani. Ancheta procurorilor a scos la iveală amănunte înfiorătoare despre modul în care s-au petrecut faptele, care până în prezent nu au fost prezentate publicului. Procurorii au stabilt că în noaptea de 9 august 2015 Daniela Boboia (40 de ani) a fost bătută, jefuită şi violată în Piaţa Victoriei din Deva, lăsată apoi să zacă mai multe ore în stare de inconştienţă. Femeia a murit în spital, după mai multe zile de suferinţă. La scurt timp, agresorii săi, Raul Adafinei (14 ani, la acea vreme), Vasile Sîngurelu (15 ani, la acea vreme) şi Daniel Sîngurelu (15 ani, la acea vreme) au fost arestaţi preventiv pentru viol şi tâlhărie şi omor.

Potrivit procurorilor, în noaptea de 8 spre 9 august 2015, Vasile Sîngurelu, Daniel Sîngurelu şi Raul Adafinei au ieşit în Deva, în jurul orei 22:00, cu scopul de a comite spargeri de magazine şi maşini, şi au rămas pe străzile oraşului până spre dimineaţă. În cursul nopţii, cei trei s-au poziţionat în zona Pieţei Victoria, unde au observat-o pe Daniela Boboia, cunoscută ca om al străzii, care obişnuia să rămână peste noapte în zona clădirii Institutului de Proiectări (IPH).
Cunoşteau victima, pe care au mai tâlhărit-o şi în alte rânduri. Femeia i-a recunoscut pe cei trei şi presupunând că aceştia o vor ataca din nou, s-a refugiat la adăpostul I.P.H., unde ştia că este amplasată o cameră de supraveghere video. „Adolescenţii au decis să atace victima, sens în care s-au deplasat toţi trei din zona statuii lui Decebal către ea. Vasile Sîngurelu şi Raul Adafinei au traversat sensul giratoriu deplasându-se direct la victimă, iar Daniel Sîngurelu a ocolit zona sensului giratoriu pentru a veni din dreapta ei. Vasile Sîngurelu şi Raul Adafinei s-au apropiat de femeie, iar Vasile Sîngurelu a atacat-o încercând să o lovească cu piciorul în partea superioară a corpului spre cap, dar s-a dezechilibrat a căzut şi a ratat lovitura, victima deplasându-se în partea opusă a acestei intrări, avertizându-i pe inculpaţi că zona este supravegheată video”, informează anchetatorii.

Scenele de groază înregistrate video
Ancheta arată că infracţiunile au fost comise începând cu ora 3:50, iar în primele 25 de minute, scenele au fost surprinse de camera video de surpaveghere din zona IPH.

„Cei trei au aşteptat în zona clădirii IPH momentul oportun pentru a ataca victima şi când au văzut că nu sunt persoane în jur s-au apropiat de ea la orele 3:50, din 9 august 2015, aşa cum rezultă din înregistrările video ale unei camere de supraveghere. Femeia, bănuind intenţia lor, s-a refugiat într-o zonă care era luminată şi unde era amplasată o cameră video, care a surprins cum ea a umblat în cerc foarte agitată prin faţa uşii clădirii, începând cu ora 3:50, şi a strigat gesticulând, probabil la inculpaţii care o încolţeau. La ora 4 şi 7 minute, deci după 17 minute cât au ţinut victima în suspans, la intrarea în IPH, s-a observant pe înregistrarea video cum Vasile Sîngurelu s-a apropiat de victimă şi a lovit-o cu piciorul înspre cap. Femeia a umblat în continuare agitată prin faţa aceleiaşi uşi până la ora 4 şi 14 minute, când înregistrarea video surprinde momentul în care Vasile Sîngurelu şi Daniel Sîngurelu au atacat-o deodată”, se arată în dosar.

Cruzimea infractorilor minori
Daniel Sîngurelu a lovit-o pe femeie cu pumnul, aceasta a căzut spre perete, iar minorul a continuat să o lovească în mod repetat cu pumnii şi cu picioarele, până când Daniela Boboia a căzut la orizontală, moment în care a intervenit şi Vasile Sîngurelu, care la rândul său a lovit-o cu piciorul, în timp ce aceasta era căzută pe postamentul placat cu gresie în stare de inconştienţă.

„Toate loviturile celor doi au fost aplicate cu o intensitate şi o cruzime deosebită, fiind direcţionate cu preponderenţă spre zona capului, iar faptul că la faţa locului nu au fost descoperite urme de sânge s-a datorat faptului că femeia purta la momentul respectiv o glugă pe cap. Ambii inculpaţi s-au retras pentru câteva secunde de lângă ea şi imediat Daniel Sîngurelu s-a apropiat din nou, a prins-o de picioare şi a tras-o cu brutalitate, târând-o peste un postament şi peste cele două trepte, victima lovindu-se în acest mod cu capul în cădere de ambele trepte. Adolescentul a tras victima în zona din stânga uşii de acces în clădirea I.P.H., într-o zonă întunecoasă şi ferită de vizibilitate din Piaţa Victoria, datorită vegetaţiei, dar şi din cauza faptului că zona respectivă nu este iluminată la nivelul solului”, informau anchetatorii.

Violată cu sălbăticie
În acest loc, cei trei au scotocit prin buzunarele hainelor şi în bagajul pe care femeia îl avea asupra ei, găsind mai multe bunuri şi valori: un carneţel cu coperţi de culoare neagră cu pix de culoare neagră, un calculator electronic de buzunar şi o lanternă metalică de mici dimensiuni de culoare argintie şi verde. Nu s-a reuşit recuperarea unei perechi de pantaloni de trening, a unui un tricou şi a sumei de 1 leu şi 50 de bani. Toate bunurile au fost puse într-o plasă şi ulterior împărţite.

„După ce au încheiat activitatea de scotocire, deşi femeia era în stare de inconştienţă, cei trei minori s-au hotărât să întreţină raporturi sexuale cu aceasta, astfel că Daniel Sîngurelu a dezbrăcat-o de pantaloni şi chiloţi, iar apoi Vasile Sîngurelu cu sprijinul celorlalţi doi inculpaţi, care au ţinut picioarele victimei depărtate, a violat victima cu violenţă şi brutalitate, astfel cum reiese din actele medico-legale. Vasile Sîngurelu care a folosit iniţial pe post de prezervativ o pungă de nailon găsită în bagajele femeii, a întreţinut cu ea raport sexual normal şi anal, sens în care a fost ajutat de ceilalţi doi minori care au depărtat picioarele victimei pentru a facilita iniţierea actului sexual”, se arată în dosar.

În timp ce Vasile Sîngurelu a întreţinut raporturile sexuale normale şi anale, femeia se afla în stare de inconştienţă, iar când aceasta dădea semne de revenire, Raul Adafinei a lovit-o cu piciorul în cap, cu talpa, readucând-o în stare de inconştienţă, fiind lovită ulteriorşi de Daniel Sîngurelu. „După ce a terminat raportul sexual, Vasile Sîngurelu le-a cerut şi celorlalţi doi inculpaţi să întreţină raporturi sexuale cu victima aşa cum au promis, astfel că Daniel Sîngurelu şi-a pus o pungă de nailon pe penis şi s-a aşezat peste victimă, însă din declaraţii rezultă că nu a penetrat-o. Raul Adafinei le-a cerut celorlalţi doi inculpaţi să-i aducă un băţ să-l introducă în vaginul victimei, declarând că în acest fel înţelege el să întreţină raportul sexual, însă ceilalţi doi inculpaţi au declarat că s-au opus ca minorul să-i introducă un băţ în vagin victimei”, se arată în dosar.

Cei trei inculpaţi au abandonat victima în stare de inconştienţă. Înainte de a pleca şi Vasile Sîngurelu a mai lovit victima cu piciorul în cap, arătau anchetatorii. În 13 august 2015, femeia a decedat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva, după o perioadă de patru zile de comă profundă.

Potrivit rechizitoriului, la data de 9 august 2015, la orele 09:36, Poliţia Municipiului Deva a fost sesizată telefonic prin SNAU 112, de către un cadru medical la Spitalul Judeţean din Deva, cu privire la faptul că în jurul orelor 9:30, la secţia U.P.U. a fost adusă femeia, în stare de inconştienţă ca victima unei agresiuni.

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “Amănunte cutremurătoare despre crima comisă de călăii femeii fără adăpost, în centrul Devei

  1. costica

    Vrei sa castigi bani? Noi venim acum cu ceva nou si de viitor. Oferim contract care garanteaza plata rezultatelor. Activitate practica si profitabila pentru oricine. Te asteptam cat mai repede in echipa noastra! Cere chiar acum mai multe detalii, la adresa de email: pacurarucostica1963@gmail com

    Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

doi × doi =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Drumul Județean 687 Hunedoara – Călan. Cum s-a lucrat în ultimul an la șoseaua modernizată pe fonduri UE         O piesă deosebită din colecțiile Muzeului de Etnografie și Artă Populară Orăștie         Au început lucrările de anvelopare la Blocul 79, strada Bejan, din Deva         Drumul Cerbăl – Socet intră în șantier         Situația cazurilor COVID-19 la unitățile din subordinea CJ Hunedoara         DN 7 A a intrat în reparații         Povestea viaductelor „gemene” de pe vechea cale ferată Deva – Brad         Accident mortal în Petroșani, pe trecerea de pietoni         Doi hunedoreni trimiși în carantină după ce nu au respectat măsurile de autoizolare         Polițistul Florin Bolosin, trecut în rezervă. Ce spune despre munca în Poliție         A fost reluată susținerea probei practice a examenului pentru obţinerea permisului de conducere         140 de ani de la înființarea Societății de Istorie și Arheologie a comitatului Hunedoara         Accident rutier pe Autostrada A1 Deva – Sebeș         Parcare nouă, construită la Spitalul municipal Hunedoara         Bugetare participativă: START VOT pentru ideile devenilor         Ambulatoriul de specialitate al Spitalului Deva a fost deschis integral         Opticline Dr. Angelescu – Inițiativă dedicată medicilor din Spitalul Deva         Ce măsuri s-au luat în Hunedoara, înainte de întoarcerea elevilor la școală         Un muzeu al trenulețelor se deschide în Hunedoara         Lemne expediate ilegal de o firmă din Orăștie