Alunecare de teren pe Lotul IV al Autostrăzii Lugoj – Deva

Sute de muncitori lucrează aproape zilnic la excavarea versantului de la marginea satului Șoimuș, pentru a face loc unui sector de doi kilometri din Autostrada Lugoj – Deva. Lucrările, derulate pe Lotul IV al viitoarei autostrăzi din vestul țării, au acumulat o mulțime de probleme.

Cea mai recentă dintre ele, vizibilă în mai multe filmări aeriene, este o alunecare de teren produsă zilele trecute, pe o porțiune în care sunt folosite utilaje la excavarea versantului, la construcţia sectorului de autostradă suspendat pe piloni şi la realizarea zidului de sprijin. O filmare publicată de Ziarul Unirea arată cum s-a prăvălit o porțiune din „Dealul Liliecilor”, numit astfel după grota cu lilieci care a întârziat proiectul timp de peste un an. Reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere au susținut că alunecarea de teren este de mici dimensiuni și situația va fi rezolvată în termen. Până la finalul acestui an, lucrările la Lotul IV al autostrăzii Lugoj – Deva ar putea fi realizate, potrivit estimărilor recente ale ministrului Transporturilor, Lucian Șova. Reprezentanții asociațiilor neguvernamentale care monitorizează proiectele mari de infrastructură susțin, însă, că abia în vara anului viitor, Lotul IV, de circa 22 de kilometri, va putea fi inaugurat. În prezent, aproape 400 sute de muncitori și utilaje sunt mobilizați pe șantier, pe Dealul Liliecilor având loc cele mai complexe lucrări.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nouăsprezece − zece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Vladimir Brilinsky, cetățean de onoare al Orăștioarei de Sus         PE BANII PRIMĂRIEI DEVA. Răzvan Mareş, 100 de zile drumeţ cu 9.000 euro cazare în nici doi ani de mandat         Femeie rănită într-un accident la Pricaz         Tânăr reținut de polițiști pentru furt calificat         Constantin Stancu, un cărturar al Țării Hațegului         Adolescentă de 15 ani dispărută de acasă         Ziua Porților Deschise la Tribunalul Hunedoara         Cum s-a lucrat la noua șosea din munții Parâng         Superstarul care a dansat gol pușcă în Sarmizegetusa Regia se întoarce: „Am făcut haka în onoarea dacilor”         Noi incendii de pădure în județ         A fost lichidat focarul de pestă porcină din județ         Clădirea fantomă din Parcul Corvin va fi demolată, la peste un deceniu de la abandonarea ei         DRÄXLMAIER Hunedoara a investit 80.000 de euro în ateliere pentru elevii şcolii profesionale         Lansarea implementării proiectului: ,,Reabilitarea zonei urbane Dealul Cetății Deva, monument al naturii și istoric cu valoare turistică ridicată din Municipiul Deva – Refuncționalizarea Incintei I”, cod SMIS 122812         Mega-construcțiile părăsite ale căii ferate Deva – Brad         CULTURA PRIETENIEI, PRIETENIA CULTURII heART COUTURE, un proiect al regăsirii prin intermediul artei         14 acțiuni de stingere a incendiilor de vegetație uscată         Șofer de 87 de ani implicat într-un accident mortal         Tragedie în penitenciar. Un polițist a fost găsit mort         Șofer băut oprit după ce a făcut ravagii pe străzile din Petroșani