Alternativa la Defileul Jiului, blocată de o alunecare de teren

DN7A, care leagă municipiul Petroşani de judeţele Gorj şi Vâlcea, este complet blocat de o alunecare de teren care a lăsat asfaltul în aer. O echipă de specialişti încearcă să evalueze pagubele şi să stabilească dacă traficul rutier poate fi reluat.

2014-05-05 12.20.57Alunecările de teren au afectat DN 7A, la ieşirea din localitatea Jieţ – judeţul Hunedoara către Obârşia Lotrului. Reprezentanţii IGPR  spun că prăbuşirea  nu a dus la ruperea îmbrăcăminţii asfaltic-bituminoase şi formarea unei gropi în carosabilul drumului, aici formându-se practic un gol sub îmbrăcămintea asfaltic bituminoasă. Echipă de specialişti au evaluat situaţia la faţa locului şi încearcă să stabilească condiţiile concrete în care circulaţia va putea fi reluată, dar nu se ştie dacă acest lucru va fi posibil. „La prima verificare, am constatat că există o alunecare de teren pe sub drum, efectiv, pe sub placa de beton, destul de mare, cât am putut noi să vedem de la suprafaţă. În prima fază am luat măsura de a limita accesul traficului greu, urmând ca, în funcţie de analiza pe care o fac specialiştii de la Târgu Jiu, probabil o să  închidem drumul atât cât va fi nevoie”, a declarat  Ioan Tudor, şef de Secţie Drumurile Naţionale.

De precizat că DN 7A face legătura şi cu Transalpina şi este cea mai scurtă rută spre judeţele Gorj şi Vâlcea în această perioadă în care şi Defileul Jiului este închis din cauza lucrărilor de consolidare.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

trei + 18 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
LANSARE proiect „Realizarea Muzeului Civilizației Dacice cu reabilitarea și modernizarea străzilor de acces, în Municipiul Orăștie”,cod SMIS: 123893         Accident cumplit cu motocicleta pe șoseaua Hațeg – Caransebeș. Un tânăr a murit, prietena sa se zbate între viață și moarte         Tânăr rănit grav în două accidente rutiere petrecute în aceeași zi         Accident rutier grav în Petroșani         Prin programul de practică organizat, Star Transmission & Star Assembly sunt „fabricanţi” de absolvenţi cu experienţă         Un agent de pază de la Spitalul Județean din Deva s-a revoltat împotriva medicilor de la Urgență         Zeci de jandarmi mobilizați pentru căutarea unei copile de 11 ani         A început expertiza pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva         Accident rutier pe DN 66: trei oameni au fost răniți         Guvernul şanselor ratate pentru România a fost demis!         Salonul Hunedorean al Cărții         CONCURS. “Citești și câștigi”, în plină desfășurare         PE MUNTE. Cetățeni străini, salvați de jandarmi         Tânără condamnată după ce ascuns droguri în vagin pentru a le livra deținuților         SPARG LIMITELE PENIBILULUI. CJH face turismul de rahat (la propriu) în Sarmizegetusa Regia         Ce s-a ales de fosta Școală 10 din Hunedoara, unde învățau 1.500 de elevi         Caz șocant în comuna Pui: o elevă de opt ani a fost abuzată de învățător         PRIMĂRIA DEVA. Ajutor pentru încălzirea locuinţei         CU BANI FDI. Bucureşci: Iluminat public european până de Paşte         Soarta tristă a „autostrăzii – muzeu”, părăsită de două luni