Alertă de inundații în județul Hunedoara

1864

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, miercuri, o avertizare Cod roşu de inundaţii, valabilă pentru zonele afluenților râurilor Strei și Mureș.

Miercuri, până la ora 14:00, se vor înregistra scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri, cu depăşiri ale Cotelor de pericol, pe râurile din bazinele hidrografice: Mureş – afluenţii mici aferenţi sectorului aval confluenţă cu râul Orăştie – amonte S.H. Brănişca, Strei – afluenţii aferenţi sectorului aval confluenţă cu Râul Mare şi Valea Luncanilor (judeţul Hunedoara).
„Pericol inundații. Cod Roșu afluenți Mureș și Strei. Respectați măsurile dispuse de autorități. Nu folosiți podurile și căile rutiere expuse pericolului. Nu încercați să traversați cursurile de apă prin locuri neamenajate. Dacă sunteți într-o zonă inundabilă, îndreptați-vă spre locurile de refugiu cele mai apropiate, opriți alimentarea cu energie electrică și gaze naturale, pregătiți-vă pentru o eventuală evacuare din zona expusă pericolului. Informați și persoanele din vecinătate. Acolo unde este posibil, adăpostiți animalele într-un loc mai sigur. ISU Hunedoara”, se arată în avertizarea transmisă în judeșul Hunedoara prin Ro-Alert.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *