ALEGERI 2×1 în Hunedoara. Europarlamentare şi parţiale locale în Colegiul 3 Haţeg-Călan LIVETEXT

[liveblog]

Peste 400.000 de alegători din județul Hunedoara sunt așteptați duminică la urne. Aceștia, alături de ceilalți cetățeni români cu drept de vot, îi vor desemna, într-un scrutin național pe cei 32 de reprezentanți ai României în Parlamentul European.

alegeri

În cursa electorală s-au înscris 15 alianțe, formațiuni și partide politice, precum și 8 candidați independenți.

În județ sunt deschise 525 de secții de votare pentru Parlamentul European în cele 69 de localități ale județului.

Pe de altă parte, 52.440 de alegători din județ vor mai participa și la un alt scrutin, cel pentru desemnarea deputatului din Colegiul nr. 3 Călan – Hațeg – Țara Hațegului – Ținutul Pădurenilor.

Practic, sunt amenajate 134 de secții de votare în localitățile: Călan, Hațeg, Baru, Bănița, Boșorod, Bretea Română, Bunila, Cerbăl, Densuș, General Berthelot, Ghelari, Lelese, Lunca Cernii de Jos, Peștișu Mic, Pui, Râu de Mori, Răchitova, Sântămărie Orlea, Sarmizegetusa, Sălașu de Sus, Teliucu Inferior, Toplița, Totești. Alegătorii din cele 23 de localități își vor exprima votul pentru Parlamentul European într-o secție și pe cel pentru Camera Deputaților în altă secție.

Candidaţii

În cursa electorală s-au înscris 5 persoane: Ștefoni Dumitru – Sorin, din partea Partidului Național Liberal, Marica Petru – Sorin, din partea Alianței Electorale PSD-UNPR-PC, Muntean Marian, din partea Partidului Poporului – Dan Diaconescu, Cristescu Radu – Mihai, din partea Partidului Mișcarea Populară și Ciolea Ioan, din partea Partidului Democrat Liberal. Acesta din urmă a anunțat în 21 mai că s-a înscris în Partidul Mișcarea Populară, creând o situație fără precedent în județul Hunedoara. Buletinele de vot au fost deja tipărite, atunci când Ciolea a anunțat că renunță la PDL.

Toate secțiile de votare se vor deschide la ora 7 și vor fi închise la ora 21. Orice încercare de fraudare a votului se pedepsește cu închisoarea sau amendă.

Pentru ca votul să valid, alegătorii trebuie să aplice ștampila o singură dată, în interiorul chenarului. Aplicarea ștampilei în afara chenarului, sau de mai multe ori, duce la anularea votului.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

14 − 3 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Accident produs de un tânăr de 18 ani         Cum este „chinuită” o angajată a CFR, în fața barierelor de pe DN 7, la Simeria         Elev atacat și buzunărit pe holurile unei școli din Deva         Lucrări de modernizare la Stadionul Municipal Deva         Buget 2020. Proiectele Primăriei Hunedoara pentru acest an         AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ. Cum a fost drămuit bugetul Devei         Investiții în fabrica de clăpari din Orăștie         Bărbat lăsat fără bani într-o parcare din Deva         Sportivi din Deva, campioni la o competiție națională de karate         Clipe de groază trăite de o femeie, în scara unui bloc din Hunedoara         Atenuatori de impact noi pe autostrăzile din vestul țării         Poliţia Locală Deva – bilanţul activităţii pe anul 2019         Cenaclul „Amurg sentimental”. Interviu cu Gabriela Alef         Bătaie de joc pe seama unui copilaș de patru luni. Tatăl l-a părăsit, iar mama s-a spălat pe mâini de el         Au trecut 52 de ani de când Deva, Hunedoara și Petroșani au devenit municipii         Eleva de 16 ani din Deva a fost găsită… departe         BUGETARE PARTICIPATIVĂ 2020. Primele 3 idei de îmbunătățire a calității vieții în Deva         DUPĂ INTERVENŢIA PREFECTULUI. Ceferiştii, amendaţi cu 60.000 de lei pentru mizeria de la Ilia         Tragedie pe DN 66, în comuna Pui         Povestea emoționantă a lui Darius, elevul premiant îngrijit de bunici