Album pentru peştera Ponorâci – Ciclovina de Apă

Peştera Ponorâci – Ciclovina de Apă va avea o carte doar despre ea, ce va fi lansată în câteva zile de reprezentanţii Asociaţiei Clubul Sporturilor Montane Hunedoara. Estze voprba, mai precis de un album cu fotografii, ce va avea texte în limbile română şi engleză.

Pestera-Ponorici---Cioclovina-cu-apa-20101215154553Proiectul beneficiază de cofinanţare de la bugetul local al municipiului Hunedoara, din domeniul Cultură, iar valoarea totală a acestuia este de 10.90 de lei, cea mai mare parte fiind asigurată de la bugetul local al municipalităţii. Astfel, în perioada 17 – 22 iunie va fi organizată o lansare de carte, susţinută  de o proiecţie de fotografie cu imaginile cuprinse în album şi nu numai.

Complexul Carstic Ponorâci-Cioclovina este o arie protejată de interes naţional situată pe raza Parcului Naţional Grădiştea Muncelului – Ciclovina.

Aria naturală cu o suprafaţă de 1,50 ha, se află pe teritoriul administrativ al satului Cioclovina, din comuna Boşorod. Potrivit specialiştilor, arealul are o mare valoare paleontologică, dar şi una floristică , faunistică, peisagistică şi ştiinţifică.

 

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

doi × doi =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Tavanul s-a prăbușit peste biroul lui Costel Avram, din Consiliul Județean Hunedoara         27 de noi cazuri de Covid 19 în județul Hunedoara, într-o singură zi         Când vom vedea rapoartele anuale de activitate ale aleșilor locali din Orăștie?         Microhidrocentrală plănuită pe barajul lacului de acumulare Poiana Ruscă         Cum ar trebui gândită, denumită și predată educatia sexuală în scoli         Constructori acuzați că au decontat ilegal lucrări finanțate de UE în Lupeni și Băile Herculane         Doi bărbați sunt cercetați pentru braconaj, după ce au fost prinși noaptea la vânătoare         O mocăniță pentru județul Hunedoara         L-ați văzut?         ISTORII HUNEDORENE. Dealul Cetății Deva în administrarea Societății de Istorie și Arheologie a Comitatului Hunedoara         Oamenii din Sântandrei au ajuns la capătul răbdării, din cauza penelor de curent         ACCIDENT. Mașină lovită de tren la trecerea peste calea ferată, din halta Geoagiu         Accident grav, cu șapte răniți, produs de un șofer teribilist de 23 de ani         Accident produs de un șofer de 82 de ani         Hoț capturat de polițiști         Traseul spre Lacul Zănoaga în atenția Salvamont Hunedoara         Psaltire din 1751 restaurată la Muzeul Civilizației Dacice și Romane – Deva         Bilanțul pagubelor materiale produse de inundații în județul Hunedoara         Cele două turnuri locuință ale Cetății dacice Costești din Munții Orăștiei vor fi protejate și reabilitate         Accident grav pe șoseaua Hațeg – Petroșani, produs de o tânără de 18 ani. Motociclist în stare gravă la spital