Alarmant! În fiecare zi o persoană este la un pas de moarte din cauza intoxicaţiilor cu monoxid de carbon

Atenţie la instalaţiile de gaz. Tragediile se pot produce în orice moment, avertizează reprezentanţii E.ON România.

gazNoul an a debutat cu statistici alarmante şi, din păcate, judeţul Hunedoara nu este ocolit nici de această dată de probleme.Practic, în fiecare zi o persoană a fost la un pas de moarte din cauza intoxicației cu monoxid de carbon ! Potrivit datelor statistice, în primele zece zile ale acestui an zece persoane din județele Mureș, Hunedoara și Maramureș au suferit intoxicații severe cu monoxid de carbon. În plus, în 2014, în aria de activitate a E.ON Distribuție România intoxicațiile au făcut 26 de victime, dintre care 5 persoane au pierdut lupta cu viaţa “Toate aceste evenimente nefaste au avut drept cauze coșurile de fum înfundate, existența unor aparate de încălzire neracordate la coșurile de fum, utilizarea aragazurilor de gătit pentru încălzirea locuinței, precum și improvizațiile la instalațiile interioare de gaze naturale”, au declarat reprezentanţii E.ON România. Aceştia mai spun că niciunul dintre aceste incidente, care se înmulțesc cu precădere odată cu venirea sezonului rece, nu ar fi avut loc dacă cei în cauză ar fi respectat regulile elementare de utilizare a aparatelor și instalațiilor care folosesc gazele naturale. O arată și statisticile Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (I.G.S.U.), potrivit cărora peste 33% din totalul celor aproape 11.000 de incendii la locuințe înregistrate în perioada 2012-2014 ar fi putut fi evitate dacă cei în cauză ar fi curățat coșurile sau burlanele de fum ori le-ar fi reparat. „Astfel, consumatorii de gaze naturale trebuie să se asigure de verificarea și curățarea coșurilor de fum de cel puțin două ori pe an, una dintre verificări trebuind să fie efectuată neapărat înaintea începerii sezonului rece, exclusiv prin intermediul firmelor de coșărit sau al persoanelor autorizate să efectueze asemenea intervenții. Nu în ultimul rând, consumatorii trebuie să evite încălzirea locuinței cu aragazuri de gătit, acestea fiind surse majore de producere de intoxicații sau asfixii cu monoxid de carbon”, au mai arătat sursele citate anterior.

Prin intermediul parteneriatului ‘Împreună pentru siguranță’, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (I.G.S.U.) și E.ON România derulează începând cu anul 2012, la nivel național, campanii de informare, prevenire și conștientizare a cetățenilor asupra pericolelor la care sunt expuși în cazul utilizării necorespunzătoare a diferitelor surse de energie.

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

15 − zece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
NOMINALIZAŢII PNL DEVA. Dr. Petrui la Sănătate, Marian Călin la Agricultură, Potecă – Prefect         Incendiu puternic în satul Uroi         Imaginea Nadiei Comăneci a trecut chinuit prin votul CL Deva         PERFORMANȚĂ Un devean, campion european la Securitate Cibernetică         Reparații capitale pe cel mai riscant tronson al căii ferate Simeria – Petroșani         Incendiu la o cabană din lemn în Almașu Sec         Tânăra rănită în accidentul de motocicletă are nevoie urgentă de sânge         Accident rutier pe șoseaua Deva – Hunedoara         LANSARE proiect „Realizarea Muzeului Civilizației Dacice cu reabilitarea și modernizarea străzilor de acces, în Municipiul Orăștie”,cod SMIS: 123893         Accident cumplit cu motocicleta pe șoseaua Hațeg – Caransebeș. Un tânăr a murit, prietena sa se zbate între viață și moarte         Tânăr rănit grav în două accidente rutiere petrecute în aceeași zi         Accident rutier grav în Petroșani         Prin programul de practică organizat, Star Transmission & Star Assembly sunt „fabricanţi” de absolvenţi cu experienţă         Un agent de pază de la Spitalul Județean din Deva s-a revoltat împotriva medicilor de la Urgență         Zeci de jandarmi mobilizați pentru căutarea unei copile de 11 ani         A început expertiza pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva         Accident rutier pe DN 66: trei oameni au fost răniți         Guvernul şanselor ratate pentru România a fost demis!         Salonul Hunedorean al Cărții         CONCURS. “Citești și câștigi”, în plină desfășurare