Ajutor nesperat pentru echipa RobotX

O mulțime de localnici au reacționat după ce au aflat că echipa RobotX, formată din elevi de la Liceul de Informatică din Hunedoara, s-a calificat la Campionatul Mondial de Robotică, organizat în luna aprilie în Statele Unite ale Americii, însă doar jumătate dintre cei 11 membri au asigurate cheltuielile de deplasare.

Oamenii au deschis o campanie de strângere de fonduri pentru a-i ajuta pe toți elevii care fac parte din echipa care a creat robotul, să participe la campionatul din SUA. Autoritățile locale au decis și ele să vină în sprijinul echipei liceului de informatică.„Cu bucurie vă anunț că ni s-au rezolvat problemele miraculos. Consiliul local Hunedoara și Consiliul Județean Hunedoara au hotărât împreună să acopere toată suma de care avem nevoie, respectiv 60.000 de lei, pentru ca întreaga echipă RobotX, formată din elevi de la Liceul de Informatică „Traian Lalescu” din Hunedoara, să poată ajunge la Campionatul Mondial de Robotică din SUA”, a declarat profesorul de astro-fizică Mircea Nistor, coordonator al echipei RobotX.

„Susținem excelența și bineînțeles că ne dorim să susținem financiar deplasarea întregii echipe RobotX, formată din 11 elevi, la campionatul mondial din Statele Unite ale Americii. Consiliul Local va acoperi jumătate din sumă, iar Consiliul Județean va acoperi cealaltă parte din sumă. Am vorbit deja cu președintele Consiliului Județean Hunedoara și proiectul de hotărâre va intra pe ordinea de zi a ședinței de consiliu județean. Și noi vom introduce pe ordinea de zi a ședinței de consiliu local de vineri (29 martie 2019 – n.r.) proiectul de hotărâre, astfel încât, cu susținere de la Primăria municipiului Hunedoara și de la Consiliul Județean Hunedoara, echipa de robotică să poată participa la campionatul de la Detroit în formație completă”, a precizat Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara.

Echipa RobotX, formtă din elevi de la Liceul de informatică „Traian Lalescu” din Hunedoara şi alte trei echipe de liceu din ţară vor reprezenta România la Campionatul Mondial de Robotică organizat la sfârşitul lunii aprilie 2019 în Detroit, Statele Unite ale Americii. Cele patru echipe au fost desemnate în urma unei competiţii naţionale de robotică, organizată la Bucureşti în 23 şi 24 martie. Ele sunt din Hunedoara, Câmpulung Muscel, Bucureşti şi Alba Iulia. În august 2018, elevii din echipa RobotX Hunedoara au reprezentat România la cea de-a II-a ediţie a competiţiei globale de robotică FIRST Global Competition, care a avut loc în Mexic. După trei zile de concurs, echipa României, coordonată de profesorul de fizică Mircea Nistor, a câştigat medalia de aur, alături de echipele din Singapore şi Germania.

La ediţia din 2018, în lipsa susţinerii financiare, doar cinci dintre cei nouă componenţi ai RobotX au putut face deplasarea în Mexic. Și de această dată, o parte dintre elevi riscau să nu poată participa la Campionatul Mondial de robotică din SUA, deşi, susţine dascălul Mircea Nistor, cu toţii au contribuit la performanţele obţinute după aproape un an de muncă. „Este foarte dificil de luat o astfel de decizie, cine merge şi cine rămâne acasă, şi oricum este foarte frustrant pentru elevii care sunt nevoiţi să rămână acasă, deşi au lucrat un an de zile alături de colegii lor”, declara, marți, Mircea Nistor.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

cincisprezece − 9 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Lemne expediate ilegal de o firmă din Orăștie         Povestea unui inel deosebit, descoperit la Micia         Coronavirus, situația la zi prezentată de Prefectura Hunedoara         RECOMANDĂRI ALE POLIȚIȘTILOR, PENTRU O MINIVACANȚĂ ÎN SIGURANȚĂ         Accident pe Bulevardul Dacia. Un șofer „și-a spart” bolidul într-o intersecție         Moment festiv la I.S.U. Hunedoara         6 pacienți confirmați „COVID-19” internați la SJU Deva         Ceremonie la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara         Mircia Muntean și-a găsit de lucru         CFR repune în circulație trenurile al căror trafic a fost suspendat         Aparatul RMN de la SJU Deva funcționează         Detalii noi în cazul scandalului care a cutremurat cartierul Micro 5 – Hunedoara         Polițiști trimiși în judecată într-un dosar de proxenetism și abuz în serviciu         Lucrările de reparații a rețelei stradale din Deva au fost scoase la licitație         Tăiere ilegală de arbori         Spărgătorul unui magazin, prins la Vulcan         Scandal monstru pe o stradă din Hunedoara         36 de pacienți suspecți „COVID-19” internați la Spitalul Județean de Urgență din Deva         Florin Oancea: „Am intrat în linie dreaptă pentru achiziționarea imobilului Astoria”         Calea ferată Simeria – Hunedoara, abandonată de doi ani