Ajutor nesperat pentru echipa RobotX

O mulțime de localnici au reacționat după ce au aflat că echipa RobotX, formată din elevi de la Liceul de Informatică din Hunedoara, s-a calificat la Campionatul Mondial de Robotică, organizat în luna aprilie în Statele Unite ale Americii, însă doar jumătate dintre cei 11 membri au asigurate cheltuielile de deplasare.

Oamenii au deschis o campanie de strângere de fonduri pentru a-i ajuta pe toți elevii care fac parte din echipa care a creat robotul, să participe la campionatul din SUA. Autoritățile locale au decis și ele să vină în sprijinul echipei liceului de informatică.„Cu bucurie vă anunț că ni s-au rezolvat problemele miraculos. Consiliul local Hunedoara și Consiliul Județean Hunedoara au hotărât împreună să acopere toată suma de care avem nevoie, respectiv 60.000 de lei, pentru ca întreaga echipă RobotX, formată din elevi de la Liceul de Informatică „Traian Lalescu” din Hunedoara, să poată ajunge la Campionatul Mondial de Robotică din SUA”, a declarat profesorul de astro-fizică Mircea Nistor, coordonator al echipei RobotX.

„Susținem excelența și bineînțeles că ne dorim să susținem financiar deplasarea întregii echipe RobotX, formată din 11 elevi, la campionatul mondial din Statele Unite ale Americii. Consiliul Local va acoperi jumătate din sumă, iar Consiliul Județean va acoperi cealaltă parte din sumă. Am vorbit deja cu președintele Consiliului Județean Hunedoara și proiectul de hotărâre va intra pe ordinea de zi a ședinței de consiliu județean. Și noi vom introduce pe ordinea de zi a ședinței de consiliu local de vineri (29 martie 2019 – n.r.) proiectul de hotărâre, astfel încât, cu susținere de la Primăria municipiului Hunedoara și de la Consiliul Județean Hunedoara, echipa de robotică să poată participa la campionatul de la Detroit în formație completă”, a precizat Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara.

Echipa RobotX, formtă din elevi de la Liceul de informatică „Traian Lalescu” din Hunedoara şi alte trei echipe de liceu din ţară vor reprezenta România la Campionatul Mondial de Robotică organizat la sfârşitul lunii aprilie 2019 în Detroit, Statele Unite ale Americii. Cele patru echipe au fost desemnate în urma unei competiţii naţionale de robotică, organizată la Bucureşti în 23 şi 24 martie. Ele sunt din Hunedoara, Câmpulung Muscel, Bucureşti şi Alba Iulia. În august 2018, elevii din echipa RobotX Hunedoara au reprezentat România la cea de-a II-a ediţie a competiţiei globale de robotică FIRST Global Competition, care a avut loc în Mexic. După trei zile de concurs, echipa României, coordonată de profesorul de fizică Mircea Nistor, a câştigat medalia de aur, alături de echipele din Singapore şi Germania.

La ediţia din 2018, în lipsa susţinerii financiare, doar cinci dintre cei nouă componenţi ai RobotX au putut face deplasarea în Mexic. Și de această dată, o parte dintre elevi riscau să nu poată participa la Campionatul Mondial de robotică din SUA, deşi, susţine dascălul Mircea Nistor, cu toţii au contribuit la performanţele obţinute după aproape un an de muncă. „Este foarte dificil de luat o astfel de decizie, cine merge şi cine rămâne acasă, şi oricum este foarte frustrant pentru elevii care sunt nevoiţi să rămână acasă, deşi au lucrat un an de zile alături de colegii lor”, declara, marți, Mircea Nistor.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

6 + cinci =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Transport ilegal de lemne         322 de metri cubi de lemne expediate ilegal         Încă două cazuri de coronavirus în România         Patriarhia Română: Măsuri sanitare şi spirituale în timp de epidemie         PLAN PENTRU O SITUAŢIE DE URGENŢĂ. Autoritățile au luat măsuri pentru prevenirea infecțiilor cu coronavirus în județ         TIMP LIBER. Recomandările ZIARUL HUNEDOREANULUI pentru acest week-end         La OpticLine. Cataracta, cea mai frecventă afecțiune a ochilor, are rezolvare         Ce s-a ales de planurile de modernizare a celor 10 șosele turistice din Hunedoara         S-a lansat proiectul de amenajare a trecerilor la nivel a drumurilor naționale cu calea ferată         Măsuri de urgență pentru prevenirea infecțiilor cu Coronavirus în municipiul Deva         Femeie tâlhărită pe o stradă din Petroșani         Lemne confiscate de polițiști, în urma unui control în trafic         Accident pe un bulevard din Deva         Deputatul Marius Surgent a revenit în PNL: “Alianța ALDE – PSD s-a dovedit a fi una toxică pentru noi”         Berbeceanu, mesaj controversat pentru șefii Bisericii Ortodoxe Române, pe tema coronavirusului         Accident mortal la ieșirea din Hațeg. Coliziune între un camion și un autoturism         Primul caz de coronavirus în România         Reparaţii la SJU Deva de peste 1.000 miliarde lei vechi. „Banii ar fi trebuit să ajungă pentru finalizarea lucrărilor”         Interviu. Miron Țic: „Sunt mulţumit că am putut să realizez cele aproape 40 de cărţi pe care le-am scris până acum”         Finanțări nerambursabile pentru proiectele societății civile