Ajutoare de urgență pentru familiile din județul Hunedoara afectate de inundații

356

A început distribuirea ajutoarelor de urgenţă acordate de Guvernul României pentru sprijinirea familiilor afectate de inundaţii în cursul anului 2020, din judeţul Hunedoara.

Gradul de afectare a locuinţei a fost stabilit pe baza constatărilor Comisiei de evaluare estimativă a pagubelor, a informat Prefectura Judeţului Hunedoara. Potrivit informaţiilor primite de la Octavian Băgescu, director executiv al Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, 276 de familii din 15 localităţi vor primi, în total, 348.000 lei. Sumele pentru fiecare familie afectată de inundaţii sunt cuprinse între 1.000 şi 2.500 lei.

„În urma unui protocol semnat între Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale şi Poşta-Română, pentru sumele primite prin mandat poştal, beneficiarii nu vor plăti taxe poştale”, a informat Prefectura Judeţului Hunedoara.

În judeţul Hunedoara, localităţile afectate de inundaţiile din luna iunie sunt: Aninoasa, Călan, Orăştie, Lupeni, Vulcan, Geoagiu, Brănişca, Bretea Română, Baru, Boşorod, Beriu, Mărtineşti, Sălaşu de Sus, Vaţa de Jos şi Uricani.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *