Afluenţii Jiului sub cod galben de inundaţii

Pâraiele mici şi torenţii ar putea ieşi din matcă şi ar putea crea probleme ca urmare a precipitaţiilor abundente anunţate de meteorologi. Reprezentanţii Sistemului Hidrotehnic, dar şi oficialii primăriilor stau cu ochii pe albiile apelor, aşa încât să preîntâmpine orice problemă cauzată de revărsarea apelor.

inundatii-27187Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis o avertizare de cod portocaliu de inundaţii începând de miercuri, ora 9,00, până vineri, la 18,00, în patru judeţe din sud-vestul ţării, printre care şi judeţul Hunedoara. Vizaţi sunt şi afluenţii Râului Jiu din judeţul Hunedoara, aşa că factorii responsabili şi-au luat toate măsurile de prevenire a unor posibile inundaţii. Sorin Corici, reprezentantul Sistemului Hidrotehnic Independent Petroşani din cadrul Administraţiei Bazinale de Apa Jiu

Craiova, spune că este declarat cod galben de precipitaţii, care pot ajunge până la 60 de litri/ mp. Şi din punct de vedere hidrologic este avertizare de cod galben, ce se poate transforma în cod portocaliu de inundaţii. Din acest motiv, a fost adoptat un set de măsuri, împreună cu oficialii Prefecturii şi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara, care asigură permanenţa şi stau cu ochii pe cursurile de ape. Sorin Corici mai spune că la barajul Valea de Peşti a fost deschisă golirea de fund, aşa încât acesta să poată prelua o cantitate mai mare de apă în caz de necesitate. O atenţie deosebită se acordă pâraielor şi torenţilor, ale căror debite ar putea creşte ca urmare a precipitaţiilor. Angajaţii SHI Petroşani monitorizează pâraiele Braia, Valea Ungurului, Sălătruc şi Pârâul Vacii, în timp ce torenţii foarte mici sunt în sarcina primăriilor.

Nu ar fi pentru prima dată în Valea Jiului când apele scurse de pe versanţi antrenează vegetaţia şi produc pagube însemnate, aşa că factorii responsabili încearcă pe cât posibil să limiteze efectele ploilor abundente.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

optsprezece − patru =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Accident grav pe DN 76 Deva – Brad         Încep lucrările de anvelopare la Blocul 13A, strada Mihai Eminescu         Teribilism la volan. Un tânăr a produs dezastrul pe DN 68 A Deva – Lugoj         Accident grav în Hunedoara. O ambulanță a lovit un biciclist         Accident mortal. Un bărbat s-a prăbușit cu mașina în râul Cerna         Accident grav în apropiere de Brad         Momente traumatizante pentru mama unei fetițe de cinci luni, după ce a adus bebele la spital         Politicienii care râvnesc la primăriile celor mai mari municipii hunedorene         Laureatul Premiului Internațional „Leonardo Da Vinci – Artist Universal” 2019. Romeo Dobrotă (Romi) din Toronto – Artistul plastic din vecini         Au fost scoase la licitație lucrările la Casa de Cultură din Hunedoara         Primarul Marcel Goia nu va mai candida la Hațeg         Seceta și MHC-ul au transformat Lacul Cinciș. Ce se întâmplă la bisericile părăsite         Accident produs de un tânăr de 18 ani         Cum este „chinuită” o angajată a CFR, în fața barierelor de pe DN 7, la Simeria         Elev atacat și buzunărit pe holurile unei școli din Deva         Lucrări de modernizare la Stadionul Municipal Deva         Buget 2020. Proiectele Primăriei Hunedoara pentru acest an         AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ. Cum a fost drămuit bugetul Devei         Investiții în fabrica de clăpari din Orăștie         Bărbat lăsat fără bani într-o parcare din Deva