Afluenţii Jiului sub cod galben de inundaţii

Pâraiele mici şi torenţii ar putea ieşi din matcă şi ar putea crea probleme ca urmare a precipitaţiilor abundente anunţate de meteorologi. Reprezentanţii Sistemului Hidrotehnic, dar şi oficialii primăriilor stau cu ochii pe albiile apelor, aşa încât să preîntâmpine orice problemă cauzată de revărsarea apelor.

inundatii-27187Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis o avertizare de cod portocaliu de inundaţii începând de miercuri, ora 9,00, până vineri, la 18,00, în patru judeţe din sud-vestul ţării, printre care şi judeţul Hunedoara. Vizaţi sunt şi afluenţii Râului Jiu din judeţul Hunedoara, aşa că factorii responsabili şi-au luat toate măsurile de prevenire a unor posibile inundaţii. Sorin Corici, reprezentantul Sistemului Hidrotehnic Independent Petroşani din cadrul Administraţiei Bazinale de Apa Jiu

Craiova, spune că este declarat cod galben de precipitaţii, care pot ajunge până la 60 de litri/ mp. Şi din punct de vedere hidrologic este avertizare de cod galben, ce se poate transforma în cod portocaliu de inundaţii. Din acest motiv, a fost adoptat un set de măsuri, împreună cu oficialii Prefecturii şi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara, care asigură permanenţa şi stau cu ochii pe cursurile de ape. Sorin Corici mai spune că la barajul Valea de Peşti a fost deschisă golirea de fund, aşa încât acesta să poată prelua o cantitate mai mare de apă în caz de necesitate. O atenţie deosebită se acordă pâraielor şi torenţilor, ale căror debite ar putea creşte ca urmare a precipitaţiilor. Angajaţii SHI Petroşani monitorizează pâraiele Braia, Valea Ungurului, Sălătruc şi Pârâul Vacii, în timp ce torenţii foarte mici sunt în sarcina primăriilor.

Nu ar fi pentru prima dată în Valea Jiului când apele scurse de pe versanţi antrenează vegetaţia şi produc pagube însemnate, aşa că factorii responsabili încearcă pe cât posibil să limiteze efectele ploilor abundente.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

patru × 2 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Accident cumplit cu motocicleta pe șoseaua Hațeg – Caransebeș. Un tânăr a murit, prietena sa se zbate între viață și moarte         Tânăr rănit grav în două accidente rutiere petrecute în aceeași zi         Accident rutier grav în Petroșani         Prin programul de practică organizat, Star Transmission & Star Assembly sunt „fabricanţi” de absolvenţi cu experienţă         Un agent de pază de la Spitalul Județean din Deva s-a revoltat împotriva medicilor de la Urgență         Zeci de jandarmi mobilizați pentru căutarea unei copile de 11 ani         A început expertiza pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva         Accident rutier pe DN 66: trei oameni au fost răniți         Guvernul şanselor ratate pentru România a fost demis!         Salonul Hunedorean al Cărții         CONCURS. “Citești și câștigi”, în plină desfășurare         PE MUNTE. Cetățeni străini, salvați de jandarmi         Tânără condamnată după ce ascuns droguri în vagin pentru a le livra deținuților         SPARG LIMITELE PENIBILULUI. CJH face turismul de rahat (la propriu) în Sarmizegetusa Regia         Ce s-a ales de fosta Școală 10 din Hunedoara, unde învățau 1.500 de elevi         Caz șocant în comuna Pui: o elevă de opt ani a fost abuzată de învățător         PRIMĂRIA DEVA. Ajutor pentru încălzirea locuinţei         CU BANI FDI. Bucureşci: Iluminat public european până de Paşte         Soarta tristă a „autostrăzii – muzeu”, părăsită de două luni         Salarii regești la Consiliul Județean Hunedoara