Afaceristul strivit de mașina activiștilor de mediu, în scandalul de pe Râul Alb, acuză tergiversarea anchetei

Magistraţii au admis o nouă contestaţie faţă de durata cercetării judecătoreşti, depusă de Mihalache Bocea, afaceristul care în 2015 a fost strivit cu maşina de activiştii de mediu în timpul unui scandal izbucnit la poalele Retezatului.

Astfel, vineri, Tribunalul Hunedoara a stabilit drept termen pentru finalizarea judecării cauzei la data de 30 noiembrie 2018.

„Contestatoarea persoană vătămată nu poate formula o nouă contestaţie mai devreme de data de 10 decebmrie 2018. Prezenta încheiere se va comunica persoanei vătămate contestatoare Bocea Mihalache şi se va transmite spre informare Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia de urmărire penală şi criminalistică, dar şi intimaţilor Andrioni Alin Constantin, Lascu Cornel, Antal Andrei Petrişor şi Păun Gabriel”, a informat Tribunalul Hunedoara.

Şi în septembrie 2017, Tribunalul Hunedoara a admis o contestaţie privind durata procesului, formulată de Mihalache Bocea, şi a stabilit un termen de opt luni pentru finalizarea urmăririi penale, în dosarul de vătămare corporală din culpă.

Ancheta procurorilor vizează împrejurările care au dus la accidentarea extrem de gravă suferită de afaceristul din Hunedoara în primăvara anului 2015. Duminică, 24 mai 2015, Bocea Mihalache a fost călcat cu o maşină de teren condusă de Alin Andrioni, un bărbat din Haţeg care însoţea un grup de activişti de mediu venit să documentezece se petrece la locul unde urma să fei construită o microhidrocentrală. La scurt timp după sosirea grupului de ecologişti în zona Coroieşti – Râul Alb, a sosit şi Bocea Mihalache, însoţit de alţi cinci bărbaţi. Scandalul s-a iscat instantaneu. Poliţia s-a deplasat la faţa locului şi a aplanat incidentele dintre ecologişti şi apropiaţii investitorului.
„Echipa operativă care s-a deplasat la faţa locului a stabilit faptul că, un bărbat în vârstă de 40 de ani, din oraşul Haţeg, s-a deplasat, împreună cu alte patru persoane (reprezentanţi ai unui O.N.G. de mediu) pe raza satului Coroeşti, cu intenţia de a se documenta cu privire la construirea unei micro-hidrocentrale. Între grupul din care făceau parte reprezentanţii O.N.G.-ului şi alt bărbat, în vârstă de 48 de ani, reprezentantul societăţii comerciale din Deva care intenţionează să construiască micro-hidrocentrala (care, la rândul său era însoţit de mai multe persoane) a avut loc un conflict, în urma căruia bărbatul în vârstă de 48 de ani cât şi un activist de mediu au suferit vătămări corporale, fiind transportaţi la Spitalul Orăşenesc Haţeg, pentru acordarea de îngrijiri medicale, a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean Hunedoara.

Bocea Mihalache a fost prins sub platforma maşinii de teren cu care activştii s-au deplasat în zonă şi a fost târât mai mulţi metri. Şoferul şi-a continuat drumul, în timp ce era atacat cu pietre, lăsând victima în stare gravă, cu fractură de coloană cervicală. Doar o intervenţie într-o clinică din Viena i-a salvat viaţa omului de afaceri din Deva, care a rămas, însă, cu sănătatea grav afectată.
Lucrările de amenajare hidroenergetică a Râului Alb, din Retezat, au demarat în 2015 şi au dat naştere unor controverse. Au primit avize de mediu, însă ulterior au fost oprite din motive de legalitate, în urma plângerilro asociaţiilor de protecţie a mediului.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

douăzeci − 6 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Hunedoreni arestați pentru trafic de persoane         DECLARAȚIA LUI CĂLIN POPESCU TĂRICEANU PRIVIND SIGLA ȘI DENUMIREA PARTIDULUI ALDE ROMÂNIA         Carmen Hărău: “Politica trebuie să fie soluţia, nu problema!”         Mașina Poliției implicată într-un accident în Hunedoara         Scene șocante s-au petrecut într-un supermaket din Deva         Data inaugurării „autostrăzii – muzeu” va fi decisă la sfârșitul lunii septembrie         DE CĂPĂTUIALĂ. Şefii PSD ai judeţului scot la concurs postul lui Sălan Jnior         ÎN ANUMITE CONDIȚII. Restanțierii din Deva pot scăpa de plata penalităților         Drumarii se întorc după trei luni pe șantierul șoselei Hunedoara – Călan         Accident soldat cu doi morți pe Autostrada A1, între Deva și Ilia         Accident cu mașina Poliției         Incendiu puternic la o casă din satul Baldovin         Razii ale Poliției TF în gările din județ         Spărgători de locuințe prinși în urma unor descinderi         Biciclist lovit de mașină, în Hunedoara         Concert de muzică rock în Parcul Cetăţii Deva         Prins la furat pe șantierul căii ferate         Arme confiscate în Lupeni         Prostituată jefuită pe centura Devei         Avram Iancu a renunțat la visul de a deveni președintele României