AFACERE LA CHEIE Parcare privată, cu plată, la Castelul Corvinilor

Aici va fi înfiinţată parcarea cu plată. D.G.

Aici va fi înfiinţată parcarea cu plată. D.G.

O firmă privată va beneficia de administrarea viitoarei parcări din zona Castelului Corvinilor din Hunedoara, ECO SID a vândut terenul de peste 3.600 de metri pătraţi către Electro Stăncălie, cu un preţ mai mic de 10 euro pe metru pătrat.

Gheorghe Stăncălie, managerul societăţii Electro Stăncălie SRL a achiziţionat terenul pe care va funcţiona viitoarea parcare din zona Castelului Corvinilor. „Va fi o parcare cu plată. În zilele următoare vom începe construirea ei. Nu am stabilit ce tarife vom impune”, spune Gheorge Stăncălie, patronul societăţii care are ca obiect lucrări de instalaţii electrice.

Terenul Eco SID a fost adjudecat de Electro Stăncălie SRL în urma unei licitaii cu strigare. Suma de pornire a fost de 9 euro pe metru pătrat. Trei firme au achiziionat caietul de saricni, două au participat la licitaţie, respectiv SC Electro Stăncălie şi Asecco 2004, iar firma lui Stăncălie a strigat 9,5 euro pe metru pătrat şi a câştigat. Va achiziţiona terenul de peste 3.600 de metri pătraţi, iar conform contractului, trebuie să investească peste 300.000 de lei în primul an, pentru amenajarea parcărilor, şi, de asemenea, nu are voie ca în următorii 10 ani să schimbe destinaia viitoarei parcări. Stăncălie se va alege cu banii din biletele de parcare, primăria cu banii din taxele pentru teren şi pentru desfăşurarea activităţilor de către operatorul privat.

Vânzarea terenului a stârnit controverse. Întrebat dacă nu era mai profitabil ca lotul să fie concesionat şi nu vândut, Nicolae Balosin, directorul ECO SID, susţine că societatea avea nevoie urgentă de fonduri, pentru a putea contribui la funcţionarea serviciului de transport comun intrat în administrarea societăţii.

În următoarea perioadă, parcarea maşinilor în curtea exterioară a Castelului Corvinilor nu va mai fi permisă vizitatorilor.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × trei =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Accident grav pe șoseaua Hațeg – Caransebeș         CJ Hunedoara: „Primăria Șoimuș este obligată să asigure un trafic sigur pe drumurile județene aflate în administrare temporară”         Masivul Parâng. Șantierul drumului județean 709F inspectat de reprezentanții Consiliului Județean Hunedoara         LA TRÂNTĂ CU COVID 19. Luptătorii deveni așteaptă reluarea competițiilor         Accident mortal. Scene de groază pe șoseaua Hunedoara – Deva         Mii de puieți de păstrăv eliberați în apele Retezatului         Locurile din Parcul Național Retezat unde camparea este permisă         Cum este căutat tânărul dispărut în apele Lacului Cinciș         Jandarmii montani au fost chemați în ajutorul unor turiști înspăimântați de urs         Tânără din Germania rătăcită pe crestele Retezatului         Autostrada Lugoj – Deva. Cum rezistă „Dealul Liliecilor” la un an de la finalizarea lucrărilor         A doua zi de căutări a tânărului înghițit de apele Lacului Cinciș         Accident rutier la Sântandrei, pe DN 7         Patron din Hunedoara ridicat de Poliție, după ce s-a opus controalelor în complexul său de pe Lacul Cinciș         Copil de un an rănit într-un accident rutier pe DN 7, la intrare în Deva         Accident pe calea ferată: autoturism lovit de tren         Tânăr căutat după ce ar fi dispărut în apele Lacului Cinciș         Taxele de studii pentru învățământul de stat nu vor opri tinerii absolvenți să plece din România         Primarul Marcel Goia, diagnosticat cu noul coronavirus         Mircea Moloț: „Hunedoara trebuie să meargă mai departe!”