AFACERE LA CHEIE Parcare privată, cu plată, la Castelul Corvinilor

Aici va fi înfiinţată parcarea cu plată. D.G.

Aici va fi înfiinţată parcarea cu plată. D.G.

O firmă privată va beneficia de administrarea viitoarei parcări din zona Castelului Corvinilor din Hunedoara, ECO SID a vândut terenul de peste 3.600 de metri pătraţi către Electro Stăncălie, cu un preţ mai mic de 10 euro pe metru pătrat.

Gheorghe Stăncălie, managerul societăţii Electro Stăncălie SRL a achiziţionat terenul pe care va funcţiona viitoarea parcare din zona Castelului Corvinilor. „Va fi o parcare cu plată. În zilele următoare vom începe construirea ei. Nu am stabilit ce tarife vom impune”, spune Gheorge Stăncălie, patronul societăţii care are ca obiect lucrări de instalaţii electrice.

Terenul Eco SID a fost adjudecat de Electro Stăncălie SRL în urma unei licitaii cu strigare. Suma de pornire a fost de 9 euro pe metru pătrat. Trei firme au achiziionat caietul de saricni, două au participat la licitaţie, respectiv SC Electro Stăncălie şi Asecco 2004, iar firma lui Stăncălie a strigat 9,5 euro pe metru pătrat şi a câştigat. Va achiziţiona terenul de peste 3.600 de metri pătraţi, iar conform contractului, trebuie să investească peste 300.000 de lei în primul an, pentru amenajarea parcărilor, şi, de asemenea, nu are voie ca în următorii 10 ani să schimbe destinaia viitoarei parcări. Stăncălie se va alege cu banii din biletele de parcare, primăria cu banii din taxele pentru teren şi pentru desfăşurarea activităţilor de către operatorul privat.

Vânzarea terenului a stârnit controverse. Întrebat dacă nu era mai profitabil ca lotul să fie concesionat şi nu vândut, Nicolae Balosin, directorul ECO SID, susţine că societatea avea nevoie urgentă de fonduri, pentru a putea contribui la funcţionarea serviciului de transport comun intrat în administrarea societăţii.

În următoarea perioadă, parcarea maşinilor în curtea exterioară a Castelului Corvinilor nu va mai fi permisă vizitatorilor.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

6 + 20 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
CNAIR reclamă defecte și degradări pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj -Deva         (P) Igienizarea covorului din casa – mentinerea sanatatii intregii familii         (P) Cearta în familie, una dintre cele mai neobișnuite situații pentru care ai putea avea nevoie de-un împrumut         Castelul Corvinilor a intrat în șantier         Accident grav pe șoseaua Hunedoara – Deva         Un tânăr a furat o mașină și a provocat un accident         PĂREREA SPECIALISTULUI NICULESCU. Este sau nu este fierul vechi adevărata miză la Mintia?         Carmen Hărău : „ Dăncilă a plecat, dar PSD a rămas!”         Drumul județean spre cetățile dacice se dezintegrează vizibil         Imagini spectaculoase cu lupul care a dat târcoale unui grup de turişti în Retezat         Spargere la Kaufland Petroșani         Prețuri promoționale la operațiile de cataractă și dioptrii, cu cele mai bune cristaline multifocale, la Opticline Dr. Angelescu         Un bărbat a murit după ce s-a prăbușit de pe schela unui bloc         Strada Constantin Dobrogeanu Gherea din Hunedoara este modernizată         Povestea comorii fabuloase a regelui Decebal         Toate drumurile duc la Salonul Hunedorean al Cărţii         UNA DE “MAGNA CUM LAUDE” LA CJH: Galeriile de Artă „FORMA” devin o bijuterie arhitecturală         Prinși la furat de băutură și țigări         Drumul Național 7A va intra în reparații capitale. Primele lucrări de reabilitare au început         Incendiu puternic în Geoagiu. Un om a murit