AFACERE LA CHEIE Parcare privată, cu plată, la Castelul Corvinilor

Aici va fi înfiinţată parcarea cu plată. D.G.

Aici va fi înfiinţată parcarea cu plată. D.G.

O firmă privată va beneficia de administrarea viitoarei parcări din zona Castelului Corvinilor din Hunedoara, ECO SID a vândut terenul de peste 3.600 de metri pătraţi către Electro Stăncălie, cu un preţ mai mic de 10 euro pe metru pătrat.

Gheorghe Stăncălie, managerul societăţii Electro Stăncălie SRL a achiziţionat terenul pe care va funcţiona viitoarea parcare din zona Castelului Corvinilor. „Va fi o parcare cu plată. În zilele următoare vom începe construirea ei. Nu am stabilit ce tarife vom impune”, spune Gheorge Stăncălie, patronul societăţii care are ca obiect lucrări de instalaţii electrice.

Terenul Eco SID a fost adjudecat de Electro Stăncălie SRL în urma unei licitaii cu strigare. Suma de pornire a fost de 9 euro pe metru pătrat. Trei firme au achiziionat caietul de saricni, două au participat la licitaţie, respectiv SC Electro Stăncălie şi Asecco 2004, iar firma lui Stăncălie a strigat 9,5 euro pe metru pătrat şi a câştigat. Va achiziţiona terenul de peste 3.600 de metri pătraţi, iar conform contractului, trebuie să investească peste 300.000 de lei în primul an, pentru amenajarea parcărilor, şi, de asemenea, nu are voie ca în următorii 10 ani să schimbe destinaia viitoarei parcări. Stăncălie se va alege cu banii din biletele de parcare, primăria cu banii din taxele pentru teren şi pentru desfăşurarea activităţilor de către operatorul privat.

Vânzarea terenului a stârnit controverse. Întrebat dacă nu era mai profitabil ca lotul să fie concesionat şi nu vândut, Nicolae Balosin, directorul ECO SID, susţine că societatea avea nevoie urgentă de fonduri, pentru a putea contribui la funcţionarea serviciului de transport comun intrat în administrarea societăţii.

În următoarea perioadă, parcarea maşinilor în curtea exterioară a Castelului Corvinilor nu va mai fi permisă vizitatorilor.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Dotări noi la secția de Obstetrică – Ginecologie în spitalul din Hunedoara         Adrian David a fost numit administrator public al Devei         Renoir, poet al culorii         PRIMĂRIA DEVA. Banii pentru bursele elevilor au intrat în conturile școlilor         Cel mai bun an pentru Castelul Corvinilor         Tânăr condamnat după ce a jefuit un elev în Hunedoara         IULIU WINKLER: “Exodul creierelor, un fenomen care va afecta structural întreaga UE”         Carmen Hărău: “Pensiile speciale legiferate de PSD sunt o palmă dată celor care au muncit din greu!”         Tragedie pe DN 7, în apropiere de Deva: doi oameni au murit         Tineri prinși la furat         Razii în piețele Hunedoarei         Petarde confiscate de polițiști         RAR Hunedoara construiește un sediu nou în Parcul Industrial         ÎNVESTIREA NOULUI PREFECT. Vasilică Potecă: “Cei care respectă legea n-au de ce să se teamă”         Cât au cheltuit primăriile din județ pentru cadourile oferite copiilor de sărbători         Centrul Cultural ,,Drăgan Muntean”. Demonstraţie de robotică la Deva         PRIMĂRIA DEVA. Banii pentru bursele școlare         16 transportatori rutieri din județul Hunedoara au fost controlați de inspectorii de muncă         Percheziţii domiciliare în 4 judeţe şi un prejudiciu de peste 25.000 de lei recuperat de poliţiştii hunedoreni         Tragedia care a cutremurat Hunedoara. Trupul pompierului Dragoș Petru și al fratelui său au fost aduse acasă