Aducțiunea lacului Valea de Pești va fi reabilitată cu peste 21 de milioane de lei

798

Apele Române – Administrația bazinală a râului Jiu au scos la licitație publică lucrările de reabilitare a conductei de aducțiune a Barajului Valea de Pești dinsudul județului Hunedoara. Valoarea estimată a achiziției este de 21,3 milioane de lei, fără TVA.

„Se prevede reabilitarea conductei de aducțiune existente între priza de apă și acumularea Valea de Pești. Obiectivul cuprinde: aducţiunea apei (conducte de aducţiune); cămine de aerisire, de vane și cămine de vane și golire, masive de ancoraj, subtraversări, supratraversări”, se arată în documentație. Magistrala de apă are o lungime de 6,44 kilometri. Lucrările vor fi derulate pe o perioadă de 24 de luni, de la data emiterii ordinului de începere al acestora.

Conducta de aducțiunea a fost construită în anii 1983 – 1984, fiind proiectată pentru un debit de 1.200 l/s între priza de apă și lacul de acumulare Valea de PeștiAre un diametru de 1.000 mm, fiind confecționată din tuburi premo și oțel.

„De la punerea în funcțiune, în anul 1985, nu s-au efectuat decât lucrări de reparații de mică amploare. În prezent, din cauza corodării sau cedării îmbinărilor dintre tuburile Premo, sau fisurării acestora, reparațiile ce se impun a fi efectuate pe traseul conductei sunt din ce în ce mai dese, cu precădere în perioada de iarnă. Totadată s-a constatat că acestă conductă este colmatată ca urmare a depunerilor de material aluvionar. Deteriorările accentuate se datorează în principal vecimii acesteia, distrugerii izolației anticorozive și a cedării garniturilor de îmbinare dintre tuburile Premo. În prezent, se solicită asigurare unui debit maxim de 900 l/s”, se arată în documentație.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.