ADMINISTRAŢIE. Primarul Devei, tot mai implicat în problemele Termocentralei Mintia

Florin Oancea, primarul Devei, a avut o nouă rundă de discuţii cu conducerea termocentralei Mintia pentru că “prioritatea numărul unu este căldura şi apa caldă pentru deveni”, după cum informa Oancea într-un mesaj public

 

 

“Împreună cu colegii din Primărie am avut astăzi (luni, 2 decembrie 2019, n.red.) o întâlnire, la sediul Termocentralei Mintia, cu conducerea Termocentralei şi reprezentanţii sindicatelor. Am avut o discuţie aplicată, pe chestiuni economice şi juridice, pentru a fixa agenda întâlnirii pe care o vom avea la Guvern, în scopul preluării Termocentralei Mintia de către Primăria Deva. În ce ne priveşte, deşi Termocentrala Mintia nu se află (încă) în subordinea noastră, prioritatea numărul 1 a mea, ca primar, şi a Primăriei Deva este să ajutăm cu tot ceea ce putem Termocentrala, pentru ca devenii racordaţi la sistemul centralizat să aibă căldură şi apă caldă pe toată durata iernii”, transmite Oancea printr-un mesaj public.

Cărbunele din Indonezia pare OK

Potrivit datelor deţinute de şefii Primăriei Deva,  ar fi mai mult de 4.000 de locuinţe din municipiu, școli, grădinițe, Spitalul Județean, instituții publice și aproximativ 300 de agenți economici care sunt racordaţi la sistemul centralizat de termoficare. În total, peste 18.000 de deveni beneficiază de apa caldă şi agentul termic furnizate de Termocentrala Mintia. Primarul Devei este atent la felul în care se derulează procedurile juridice şi financiare, ieşirea sau nu din insolvenţă, desprinderea Termocentralei Mintia de CEH, eliberarea firmei de datorii. “Vestea bună este că probele tehnologice cu cărbunele subbituminos din Indonezia au avut rezultate pozitive, astfel încât Termocentrala Mintia să nu mai fie dependentă de huila din Valea Jiului şi să respecte pe deplin normele de poluare. Sunt încrezător că vom reuşi, împreună, să viabilizăm Termocentrala Mintia, de care devenii au atâta nevoie”, declară Florin Oancea. Primarul Devei a transmis şi un mesaj către angajaţii termocentralei care a împlinit zilele trecute jumătate de veac de funcţionare. “Le  doresc celor 800 de energeticieni de la Mintia LA MULŢI ANI şi să aibă încredere că vom reuşi să fie bine!”, promite Oancea.

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “ADMINISTRAŢIE. Primarul Devei, tot mai implicat în problemele Termocentralei Mintia

  1. Silviu

    Si in Valea Jiului de ce nu va implicati pentru termoficare? Devenii sunt fiinte superioare? mai bine inchideti CEH-ul decat sa faceti asa nedreptati.In zona cu carbune oamenii trebuie sa stea in frig ca sa dati voi caldura la Deva.Rusine si presei din Hunedoara care nu mai vorbeste o iota despre termoficarea si frigul din Vale.

    Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Autostrada Lugoj – Deva. Au început lucrările de reparații la Podul peste Mureș         Accident pe Calea Zarandului din Deva         Unde se vând brazi pe domeniul public în Deva         Biserica „Sfântul Ierarh Spiridon” din municipiul Hunedoara și-a sărbătorit hramul         O nouă prelevare de organe a avut loc la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva         Dotări noi la secția de Obstetrică – Ginecologie în spitalul din Hunedoara         Adrian David a fost numit administrator public al Devei         Renoir, poet al culorii         PRIMĂRIA DEVA. Banii pentru bursele elevilor au intrat în conturile școlilor         Cel mai bun an pentru Castelul Corvinilor         Tânăr condamnat după ce a jefuit un elev în Hunedoara         IULIU WINKLER: “Exodul creierelor, un fenomen care va afecta structural întreaga UE”         Carmen Hărău: “Pensiile speciale legiferate de PSD sunt o palmă dată celor care au muncit din greu!”         Tragedie pe DN 7, în apropiere de Deva: doi oameni au murit         Tineri prinși la furat         Razii în piețele Hunedoarei         Petarde confiscate de polițiști         RAR Hunedoara construiește un sediu nou în Parcul Industrial         ÎNVESTIREA NOULUI PREFECT. Vasilică Potecă: “Cei care respectă legea n-au de ce să se teamă”         Cât au cheltuit primăriile din județ pentru cadourile oferite copiilor de sărbători