ADMINISTRAŢIE. Primarul Devei, tot mai implicat în problemele Termocentralei Mintia

Florin Oancea, primarul Devei, a avut o nouă rundă de discuţii cu conducerea termocentralei Mintia pentru că “prioritatea numărul unu este căldura şi apa caldă pentru deveni”, după cum informa Oancea într-un mesaj public

 

 

“Împreună cu colegii din Primărie am avut astăzi (luni, 2 decembrie 2019, n.red.) o întâlnire, la sediul Termocentralei Mintia, cu conducerea Termocentralei şi reprezentanţii sindicatelor. Am avut o discuţie aplicată, pe chestiuni economice şi juridice, pentru a fixa agenda întâlnirii pe care o vom avea la Guvern, în scopul preluării Termocentralei Mintia de către Primăria Deva. În ce ne priveşte, deşi Termocentrala Mintia nu se află (încă) în subordinea noastră, prioritatea numărul 1 a mea, ca primar, şi a Primăriei Deva este să ajutăm cu tot ceea ce putem Termocentrala, pentru ca devenii racordaţi la sistemul centralizat să aibă căldură şi apă caldă pe toată durata iernii”, transmite Oancea printr-un mesaj public.

Cărbunele din Indonezia pare OK

Potrivit datelor deţinute de şefii Primăriei Deva,  ar fi mai mult de 4.000 de locuinţe din municipiu, școli, grădinițe, Spitalul Județean, instituții publice și aproximativ 300 de agenți economici care sunt racordaţi la sistemul centralizat de termoficare. În total, peste 18.000 de deveni beneficiază de apa caldă şi agentul termic furnizate de Termocentrala Mintia. Primarul Devei este atent la felul în care se derulează procedurile juridice şi financiare, ieşirea sau nu din insolvenţă, desprinderea Termocentralei Mintia de CEH, eliberarea firmei de datorii. “Vestea bună este că probele tehnologice cu cărbunele subbituminos din Indonezia au avut rezultate pozitive, astfel încât Termocentrala Mintia să nu mai fie dependentă de huila din Valea Jiului şi să respecte pe deplin normele de poluare. Sunt încrezător că vom reuşi, împreună, să viabilizăm Termocentrala Mintia, de care devenii au atâta nevoie”, declară Florin Oancea. Primarul Devei a transmis şi un mesaj către angajaţii termocentralei care a împlinit zilele trecute jumătate de veac de funcţionare. “Le  doresc celor 800 de energeticieni de la Mintia LA MULŢI ANI şi să aibă încredere că vom reuşi să fie bine!”, promite Oancea.

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “ADMINISTRAŢIE. Primarul Devei, tot mai implicat în problemele Termocentralei Mintia

  1. Silviu

    Si in Valea Jiului de ce nu va implicati pentru termoficare? Devenii sunt fiinte superioare? mai bine inchideti CEH-ul decat sa faceti asa nedreptati.In zona cu carbune oamenii trebuie sa stea in frig ca sa dati voi caldura la Deva.Rusine si presei din Hunedoara care nu mai vorbeste o iota despre termoficarea si frigul din Vale.

    Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

cinci × 5 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
S-a lansat proiectul de amenajare a trecerilor la nivel a drumurilor naționale cu calea ferată         Măsuri de urgență pentru prevenirea infecțiilor cu Coronavirus în municipiul Deva         Femeie tâlhărită pe o stradă din Petroșani         Lemne confiscate de polițiști, în urma unui control în trafic         Accident pe un bulevard din Deva         Deputatul Marius Surgent a revenit în PNL: “Alianța ALDE – PSD s-a dovedit a fi una toxică pentru noi”         Berbeceanu, mesaj controversat pentru șefii Bisericii Ortodoxe Române, pe tema coronavirusului         Accident mortal la ieșirea din Hațeg. Coliziune între un camion și un autoturism         Primul caz de coronavirus în România         Reparaţii la SJU Deva de peste 1.000 miliarde lei vechi. „Banii ar fi trebuit să ajungă pentru finalizarea lucrărilor”         Interviu. Miron Țic: „Sunt mulţumit că am putut să realizez cele aproape 40 de cărţi pe care le-am scris până acum”         Finanțări nerambursabile pentru proiectele societății civile         Doi taximetriști din Deva au fost condamnați după ce au jefuit un român întors din SUA         Concerte de 1 Martie și Ziua Femeii susținute de elevi ai Liceului de Arte         CONSILIUL JUDEŢEAN HUNEDOARA. Scriitorul și publicistul Marian Boboc, „Cetățean de onoare” al judeţului         Patru hunedoreni prinși la furat de fier vechi         Ați văzut-o? Tânără însărcinată, dată dispărută după ce a fugit din centrul maternal         Spărgători de biserici capturați de Poliție         „HUNEDOARA PE MÂINI BUNE”. ALDE Hunedoara intră în alegeri cu candidaţi proprii         Un liceu din Hunedoara, târât prin noroi de prorpiul dascăl