Administraţie în linia întâi. Călan: Parcul industrial e gata în proporţie de 97 la sută

85

Presat de vremuri către sărăcie și șomaj, orașul Călan a fost nevoit, în ultimele decenii, cu autorități locale, județene, cetățeni și investitori, să facă o schimbare de mentalitate și să caute soluții de viitor. Ieri, primarul Călanului, Adrian Iovănesc, președintele Consiliului Județean Hunedoara, Mircea Moloț, și directorul general al Apa Prod SA, Victor Arion, au avut o întâlnire, pe teren, în zonele de interes ale orașului, într-o discuție legată tocmai de viitor

decl calan uuuuu

Principalul punct de interes vizitat de oficiali a fost Parcul Industrial Călan, una din cele mai importante investiții din județul Hunedoara. Acolo, deja lucrările se apropie de final, ele fiind puțin întârziate de apariția unor lucrări neprevăzute.

„Această investiție este cea mai importantă care s-a întâmplat în orașul Călan și una dintre cele mai importante din județul Hunedoara. La ora actuală avem executat proiectul în proporție de 97 la sută din proiectul inițial. După terminarea investiţiei, avem speranţa întemeiată că acest parc industrial va reînvia acel Călan, aproape uitat, dominat de o activitate economică intensă. În luna octombrie avem programată o întâlnire cu un investitor german, sperând să fie primul care să se instaleze aici și să se dea tonul la ceea ce se va întâmpla. Scopul este simplu: vrem locuri de muncă”, a declarat primarul orașului Călan, Adrian Iovănesc.

 

Viața oamenilor trebuie să se schimbe. Cum? Găsind locuri de muncă

 

Pentru conducerea județului, investiția în Parcul Industrial Călan înseamnă trecerea de la o istorie apusă, la secolul XXI românesc, așa cum poate el mai bine.

„Pentru județul Hunedoara această investiție înseamnă enorm de mult, mai ales că ea a fost realizată aproape exclusiv prin banii Comunității Europene. Să nu uităm că aici, cu ani în urmă se construia un adevărat combinat metalurgic care cred că a avut cea mai scurtă viață de funcționare din istoria industriei românești. Noi dorim să redevină un centru economic important pentru județ, un loc unde investitorii să-și amplaseze afacerile, unde oamenii din zona Călanului și nu numai, să-și găsească un loc de muncă, și astfel viața oamenilor să se schimbe”, a declarat Mircea Ioan Moloț.

 

Infrastructura modernă de apă-canal avansează

 

O altă investiție ce va schimba viața oamenilor din Călan este cea cuprinsă în proiectele pe fonduri europene pentru realizarea unor rețele moderne de alimentare cu apă și canalizare.

„Acest proiect face parte din extinderea și reabilitarea rețelelor de apă și canalizare din județul Hunedoara, mai puțin Valea Jiului. În orașul Călan avem două contracte de lucrări, extinderea și modernizarea rețelelor de apă și canalizare și executarea de noi stații de epurare în orașul Călan. Investiţia va fi gata la sfârșitul anului 2015. În acest moment lucrările de extindere și modernizare a rețelelor de apă și canalizare sunt finalizate în Streisângeorgiu, Ohaba și Sângiorz Băi. Acum se lucrează în orașul Călan, pe arterele principale, și în zona Florilor, Bradului, și de asemenea alt constructor a început lucrările la execuția stației de epurare, în partea de jos a orașului Călan”, a declarat Victor Arion.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *