„Acum trebuie să spunem: punct, stop și de la capăt!”. Klaus Iohannis a ridicat județul Hunedoara în picioare

136

Hațeg, Călan, Hunedoara, Deva, Orăștie. Mii de hunedoreni – chiar dacă zvonuri mizere au încercat să-i țină acasă – s-au adunat, duminică, în orașele lor pentru a-l întâmpina cum se cuvine pe Klaus Iohannis, candidatul Alianței Creștin Liberale la Președinția României. O atmosferă de trezire, emoționantă, care amintește de adevărata solidaritate a hunedorenilor, solidaritate în spiritul schimbării, solidaritate în întoarcerea definitivă a județului Hunedoara, a României cu fruntea ridicată demn către Europa, către civilizație

johannis main

Întocmai felului emoționant în care a fost primit Klaus Iohannis la Țebea, la Serbările Naționale, tot așa a fost primit și ovaționat ieri de hunedorenii ce au ales să-și petreacă duminica fiindu-i alături, arătându-i că județul Hunedoara nu dorește să facă parte dintr-o Românie a trecutului trist de dinainte de 1989. Atmosfera, în toate cele cinci locații de pe traseul hunedorean, a fost un amestec de furie și speranță: furie împotriva lăcomiei care vrea să devină stăpână absolută pe România și speranța în votul care ar însemna sfârșitul real al comunismului.

Hunedorenii, prea mult umiliți de viața tristă pe care sunt nevoiți să o ducă, cetățeni fără slujbe și neîncrezători în viitor au ridicat ieri glasul, și au arătat că nu pot fi păcăliți la nesfârșit și înțeleg dimensiunea uriașă a acestui moment, în care sunt puși să aleagă unde și cum vor trăi: în corupție și minciună sau într-o țară a speranței, unde pot câștiga cinstit o viață decentă.

„Am umblat mult, foarte mult în aceste săptămâni prin toată țara. Și aici, în județul Hunedoara, este la fel. Mulți, prea mulți oameni au venit și mi-au spus că ar vrea să muncească cinstit, dar n-au unde, nu au locuri de muncă. Asta este o mare problemă a României. Eu știu cum se rezolvă. Uitați-vă la Sibiu! De zece ani nu mai avem șomaj în Sibiu. Așa vreau să fie toată România”, le-a propus hunedorenilor Klaus Iohannis.

[wzslider autoplay=”true”]

O Românie europeană

Cu o prezenţă numărată cu ordinul miilor a fost întâlnirea cu cetățenii municipiului Hunedoara. Hunedoara care, așa cum amintea primarul Viorel Arion, a fost simbol național și internațional, cetate a oțelului și important centru fotbalistic al României. „Acum treizeci de ani, o mână de tineri din Hunedoara reușea să aducă la lumină orașul Hunedoara. Era generația de aur a fotbalului românesc. Abnegația, dăruirea, priceperea erau calitățile care-i remarcau. Astăzi, în fața dumneavostră este Klaus Iohannis, un candidat care are aceleași calități ca și generația de aur: abnegație, pricepere, dăruire. Un om care a reușit să facă Sibiul capitală europeană. Vine în fața dumneavoastră acum cu un proiect mult mai mare: vrea să facă din România o adevărată țară europeană.”, a spus Viorel Arion celor prezenți la eveniment.

 

Un vot pentru viitor

Alături de Iohannis, deputatul de Hunedoara, Carmen Hărău, a dat mesajul său de încredere, cu dedicație, tinerilor: „Vă chem să-l votați pe Klaus Iohannis pentru că are o construcție în Sibiu, o bucată de țară ca afară. Cine vrea țară ca afară votează Klaus Iohannis. Politicienii care vor sta în timp în jurul lui Iohannis, vor vorbi puțin, vor munci mult. Nu vor fi șmecheri. Vor avea suflet pentru oamenii care i-au trimis în politică. Pentru studenții mei, pe care îi am acum și pe care i-am avut aici în Hunedoara în ultimii 12 ani, mulți la număr: măi copii frumoși și deștepți, votați pentru România viitorului, votați pentru țara care e în primul rând a voastră. Votați Klaus Iohannis!”.

 

Un Ponta înspăimântat

Liderul ACL Vasile Blaga le-a amintit hunedorenilor că alegerea viitorului președinte al României este alegerea între trecut și viitor, între o viață umilă și una demnă, europeană, între minciună și adevăr, între corupție și lege. El a punctat faptul că Ponta se află acum sub imperiul fricii de a pierde.

„PSD-ului îi e frică de Klaus Iohannis. Și are de ce, pentru că în 16 noiembrie vom câștiga Președinția. Până la urmă nu este o bătălie între Victor Ponta și Klaus Iohannis, este o bătălie între două moduri de a face politică, între două moduri de a gândi viitorul țării ăsteia. Cum poți să-l alegi pe Victor Ponta? Omul ăsta minte cum respiră, de dimineața până seara. Omul ăsta va promis un milion de locuri de muncă și numai anul ăsta au dispărut o sută de mii de locuri de muncă”, a spus Vasile Blaga.

 

O țară fără hoți

În contrast cu pomenile electorale și promisiunile economice utopice ale lui Ponta, candidatul ACL, Klaus Iohannis, a preferat să descurce ițele bătăliei electorale și să pună în fața hunedorenilor adevărata miză a alegerilor din 16 noiembrie.

„Ne așteaptă încă o luptă grea. Mai avem încă o săptămână de luptă grea. Noi toți împreună, noi toți din Ardeal, dar și oltenii, muntenii, moldovenii, dobrogenii, bănățenii. Avem o luptă grea de dus fiindcă dacă ne uităm în jur ce vedem? Corupție, minciună, frică, hoție. Cei mai în vârstă, cei de vârsta mea, poate își amintesc, am mai simțit o dată așa spre sfârșitul anului 89. Atunci am știut ce avem de făcut. Acum, vreți să-i lăsăm țara lui Victor Ponta? Este cazul să spunem lucrurilor pe nume. Acum trebuie să spunem: punct, stop și de la capăt. Este nevoie de o schimbare profundă. Este nevoie de un alt președinte. Dar e nevoie de un alt Parlament, de alt Guvern. Acest guvern incapabil, ineficient, nu poate să mai stea acolo. Este nevoie de oameni competenți în funcțiile publice. Doar atunci, dacă schimbăm lucrurile, atunci, dragii mei, vom putea să avem o viață mai bună. Fără frică, fără corupție, fără minciună, fără hoție”, a declarat Klaus Iohannis.

 

EXTRA

Klaus Iohannis: „Mergeți și votați! Vă spun sincer, aici nu este vorba de a alege între o persoană și altă persoană. Aici este nevoie să alegem între corupție, minciună și democrație. Noi aici ducem o luptă pentru democrație în România. Celor nehotărâți vă spun acum: n-aveți chef să ieșiți să votați, v-ați plictisit de toți politicienii, tocmai pentru asta, dacă vreți o Românie schimbată, există o singură modalitate și fiecare are arma lui la el, fiecare are votul lui. Folosiți-l!”.

 

EXTRA

Klaus Iohannis: „În ciuda promisiunilor, Ponta o să vă aducă în 2015 taxe și impozite crescute să plătească toate pomenile electorale. Asta va aduce”.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.