Acţiuni umanitare ale poliţiştilor hunedoreni

Acţiuni umanitare ale poliţiştilor hunedoreni, în pragul sărbătorii Naşterii Domnului. Poliţiştii hunedoreni au oferit sprijin material mai multor familii care trăiesc în condiţii precare şi au făcut un „cadou” inedit unui elev din municipiul Hunedoara

 

          Impresionați de drama unei familii din satul Lunca (din comuna Băița), a cărei casă a fost devastată de două incendii, produse în aceeași zi, la câteva ore distanță unul de celălalt, poliţiştii au hotărât să pună mână de la mână pentru a ajuta familia năpăstuită. În urma celor două incendii, familia, cu o fetiță în vârstă de doi ani și nouă luni, a rămas sub cerul liber, în pragul sărbătorilor de iarnă.

Din fericire, în momentul tragediei nimeni din familie nu a fost acasă, însă cei doi tineri şi fetița lor au rămas doar cu câteva haine. Aceştia locuiesc, în momentul de faţă, într-o cabană (improvizată, în condiţii precare), în localitatea Almașu Sec, lângă Deva.

Aici, mama în vârstă de doar 27 de ani şi fetiţa sa au primit vizita „ajutoarelor cu epoleţi” ai lui Moş Crăciun.

Poliţiştii hunedoreni au dorit să ofere, în acest mod, o rază de speranţă familiei greu-încercate. Pe lângă alimente de primă necesitate, dulciuri, jucării şi haine, aceştia au oferit familiei şi o sumă de bani, necesară refacerii locuției afectate de flăcări.

 

Mascaţii, în misiune la Deva şi Orăştie: tot astăzi, poliţiştii Serviciului Acțiuni Speciale din cadrul I.P.J. Hunedoara au oferit sprijin material unor familii din Deva şi Orăştie, care nu au posibilitatea de a le oferi copiilor cele necesare, pentru masa de Crăciun. Este vorba desper o familie monoparentală din municipiul Deva care are trei copii ce suferă de autism şi o familie cu trei copii, din municipiul Orăştie (foto), cu posibilități materiale reduse.

În pofida dificultăţilor materiale, copiii celor două familii merg zilnic la şcoală şi obţin rezultate foarte bune la învăţătură.

 

Nu au fost uitaţi nici bunicii care trăiesc izolaţi, în satele de munte din Ţinutul Pădurenilor

 

„Sărbătoarea Naşterii Domnului constituie un motiv de bucurie spirituală pentru cei mai mulţi dintre noi, dar şi un moment în care ne aducem aminte de cei mai puţin favorizaţi, care îşi trăiesc viaţa în condiții materiale precare, singuri şi abandonaţi. Pentru familiile sau persoanele din zone izolate şi greu accesibile ale judeţului, perioada de iarnă poate constitui o încercare peste care vor trece cu dificultate” – consideră comisarul şef de poliţie Bârlea Ovidiu Gabriel, şeful I.P.J. Hunedoara.

Şeful poliţiştilor hunedoreni s-a deplasat personal în satele din Ţinutul Pădurenilor (Muncelul Mic), unde,  alături de poliţişti, a participat la o acţiune umanitară destinată vârstnicilor care trăiesc izolaţi şi îşi procură cu dificultate cele necesare traiului, mai ales în perioada de iarnă. Acestora, poliţiştii le-au oferit, de asemenea, alimente de primă necesitate şi haine.

Prin acţiunile lor, poliţiştii hunedoreni speră să aducă o rază de speranţă, în prag de Sărbătoare, şi celor mai puţin norocoşi dintre noi.

 

Inspectoratul de Poliție al Județului Hunedoara

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

paisprezece + 8 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Recomandări I.T.M. Hunedoara privind prevenirea răspândirii noului coronavirus         Bărbat rătăcit în pădure, găsit de jandarmi         Jandarmii montani, pregătiți în Cheile Tăii         2800 de recoltoare oferite de Asociația de Prietenie China – România au ajuns la două instituții din subordinea CJ Hunedoara         Casa de cultură din Hunedoara intră în șantier         Accident pe DN 76, în zona Brad. Tânără la un pas de tragedie după ce a pierdut controlul mașinii         Momente cumplite pe râul Strei. O fetiță a dispărut în apele canalului de derivație         Tavanul s-a prăbușit peste biroul lui Costel Avram, din Consiliul Județean Hunedoara         27 de noi cazuri de Covid 19 în județul Hunedoara, într-o singură zi         Când vom vedea rapoartele anuale de activitate ale aleșilor locali din Orăștie?         Microhidrocentrală plănuită pe barajul lacului de acumulare Poiana Ruscă         Cum ar trebui gândită, denumită și predată educatia sexuală în scoli         Constructori acuzați că au decontat ilegal lucrări finanțate de UE în Lupeni și Băile Herculane         Doi bărbați sunt cercetați pentru braconaj, după ce au fost prinși noaptea la vânătoare         O mocăniță pentru județul Hunedoara         L-ați văzut?         ISTORII HUNEDORENE. Dealul Cetății Deva în administrarea Societății de Istorie și Arheologie a Comitatului Hunedoara         Oamenii din Sântandrei au ajuns la capătul răbdării, din cauza penelor de curent         ACCIDENT. Mașină lovită de tren la trecerea peste calea ferată, din halta Geoagiu         Accident grav, cu șapte răniți, produs de un șofer teribilist de 23 de ani