Acţiuni umanitare ale poliţiştilor hunedoreni

210

Acţiuni umanitare ale poliţiştilor hunedoreni, în pragul sărbătorii Naşterii Domnului. Poliţiştii hunedoreni au oferit sprijin material mai multor familii care trăiesc în condiţii precare şi au făcut un „cadou” inedit unui elev din municipiul Hunedoara

 

          Impresionați de drama unei familii din satul Lunca (din comuna Băița), a cărei casă a fost devastată de două incendii, produse în aceeași zi, la câteva ore distanță unul de celălalt, poliţiştii au hotărât să pună mână de la mână pentru a ajuta familia năpăstuită. În urma celor două incendii, familia, cu o fetiță în vârstă de doi ani și nouă luni, a rămas sub cerul liber, în pragul sărbătorilor de iarnă.

Din fericire, în momentul tragediei nimeni din familie nu a fost acasă, însă cei doi tineri şi fetița lor au rămas doar cu câteva haine. Aceştia locuiesc, în momentul de faţă, într-o cabană (improvizată, în condiţii precare), în localitatea Almașu Sec, lângă Deva.

Aici, mama în vârstă de doar 27 de ani şi fetiţa sa au primit vizita „ajutoarelor cu epoleţi” ai lui Moş Crăciun.

Poliţiştii hunedoreni au dorit să ofere, în acest mod, o rază de speranţă familiei greu-încercate. Pe lângă alimente de primă necesitate, dulciuri, jucării şi haine, aceştia au oferit familiei şi o sumă de bani, necesară refacerii locuției afectate de flăcări.

 

Mascaţii, în misiune la Deva şi Orăştie: tot astăzi, poliţiştii Serviciului Acțiuni Speciale din cadrul I.P.J. Hunedoara au oferit sprijin material unor familii din Deva şi Orăştie, care nu au posibilitatea de a le oferi copiilor cele necesare, pentru masa de Crăciun. Este vorba desper o familie monoparentală din municipiul Deva care are trei copii ce suferă de autism şi o familie cu trei copii, din municipiul Orăştie (foto), cu posibilități materiale reduse.

În pofida dificultăţilor materiale, copiii celor două familii merg zilnic la şcoală şi obţin rezultate foarte bune la învăţătură.

 

Nu au fost uitaţi nici bunicii care trăiesc izolaţi, în satele de munte din Ţinutul Pădurenilor

 

„Sărbătoarea Naşterii Domnului constituie un motiv de bucurie spirituală pentru cei mai mulţi dintre noi, dar şi un moment în care ne aducem aminte de cei mai puţin favorizaţi, care îşi trăiesc viaţa în condiții materiale precare, singuri şi abandonaţi. Pentru familiile sau persoanele din zone izolate şi greu accesibile ale judeţului, perioada de iarnă poate constitui o încercare peste care vor trece cu dificultate” – consideră comisarul şef de poliţie Bârlea Ovidiu Gabriel, şeful I.P.J. Hunedoara.

Şeful poliţiştilor hunedoreni s-a deplasat personal în satele din Ţinutul Pădurenilor (Muncelul Mic), unde,  alături de poliţişti, a participat la o acţiune umanitară destinată vârstnicilor care trăiesc izolaţi şi îşi procură cu dificultate cele necesare traiului, mai ales în perioada de iarnă. Acestora, poliţiştii le-au oferit, de asemenea, alimente de primă necesitate şi haine.

Prin acţiunile lor, poliţiştii hunedoreni speră să aducă o rază de speranţă, în prag de Sărbătoare, şi celor mai puţin norocoşi dintre noi.

 

Inspectoratul de Poliție al Județului Hunedoara

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *