Acțiuni de verificare a respectării măsurilor de protecție, pe raza județului Hunedoara

Activităţile cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă au avut loc în sistem integrat şi au vizat, în special, zonele aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi mijloacele de transport în comun, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid 19.

Astfel, în data de 27.10.2020 polițiștii hunedoreni au derulat, pe raza județului, atât în mediul urban cât și rural, acţiuni de verificare a măsurilor sanitare pentru combaterea răspândirii noului virus SARS-CoV-2: au fost verificate 85 de societăți comerciale şi 70 de mijloace de transport în comun, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 61 de sancțiuni contravenționale (din care: 60 pentru nerespectare măsurii protecție individuală și una pentru nerespectarea măsurilor de carantină/ izolare, în valoare de 1.000 de lei, valoarea totală a amenzilor fiind de 4000 de lei.

Exemplu semnificativ:

În data de 27.10.2020, reprezentanţii S.P.C.L.E.P. Hunedoara s-au sesizat că la ghișeu s-a prezentat un bărbat de 57 de ani, din Hunedoara, care a solicitat preschimbarea actului de identitate.
În urma verificărilor, funcţionarii au constatat că bărbatul figurează cu obligaţia de a rămâne în carantină la o adresă situată pe raza municipiului Hunedoara (ca urmare a revenirii în ţară, în data de 25.10.2020, din Marea Britanie).
Urmare a semnalării, poliţiştii Biroului de Ordine Publică Hunedoara au preluat persoana în cauză pe care au însoțit-o la adresa unde acesta va efectua carantina. Bărbatul a fost sancționat contravențional, conform Legii nr 55/2020, pentru nerespectarea măsurii carantinei şi a fost informată D.S.P. Hunedoara, în vederea luării măsurilor ce se impun.

Cu ocazia acţiunilor, conducătorii tuturor autoturismelor verificate în trafic au fost instruiți de polițiști privitor la respectarea prevederilor L55/2020, pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

În continuare, polițiștii, împreună cu celelalte structuri ale M.A.I. și instituții cu atribuții de control, vor acționa, atât în uniformă cât și în civil, pentru verificarea respectării prevederilor Legii 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

 

IPJ Hunedoara

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!