ACȚIUNI DE VERIFICARE A RESPECTĂRII MĂSURILOR DE PROTECȚIE, PE RAZA JUDEȚULUI HUNEDOARA

Pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul tip de coronavirus, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara, împreună cu jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, ai Direcției de Sănătate Publică, ai Direcţiei Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, au intensificat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Activităţile cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă au avut loc în sistem integrat şi au vizat, în special, zonele aglomerate, centre comerciale, dar şi mijloacele de transport în comun, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid-19.
Astfel, în data de 24.11.2020 polițiștii hunedoreni au derulat, pe raza județului, atât în mediul urban cât și rural, acţiuni de verificare a măsurilor sanitare pentru combaterea răspândirii noului virus SARS-CoV-2: au fost verificate 75 de societăți comerciale şi 46 de mijloace de transport în comun, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 33 de sancțiuni contravenționale (31 pentru nerespectare măsurii protecție individuală şi două sancţiuni pentru nerespectarea interdicţiilor privind deplasarea/libera circulaţie pe timp de noapte), valoarea totală a amenzilor fiind de 11.000 de lei.

Cu ocazia controalelor în trafic, efectuate împreună cu inspectori din cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul Transportului Rutier, poliţiştii au verificat legalitatea efectuării transportului de marfă și persoane, inclusiv modul în care măsurile de protecție stabilite prin Legea nr. 55/2020 sunt respectate în timpul efectuării transportului de persoane, prin curse regulate/speciale.
Conducătorii tuturor autoturismelor verificate în trafic au fost instruiți de polițiști în privinţa respectării prevederilor Legii 55/2020, pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2.
Astfel, în cursul zilei de ieri, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Orăștie, împreună cu reprezentanţi I.S.C.T.R Hunedoara, în cadrul unei activități privind verificarea modului de respectare a măsurilor dispuse pentru prevenirea răspândirii SARS-Cov2, au identificat în trafic, pe strada Unirii, din municipiul Orăștie, un bărbat în vârstă de 59 de ani, din Orăștie, care conducea un autoturism în regim de taxi, fără a purta mască de protecție. Cel în cauză a fost sancționat contravențional, conform Legii nr. 55/2020.

În cadrul acţiunilor, reprezentanţii agenților economici au fost instruiți cu privire la respectarea normelor destinate prevenirii răspândirii noului tip de coronavirus, și în special cu privire la: dezinfecția frecventă a suprafețelor expuse (ex. cărucioare, coșuri de cumpărături, clanțe de la uși, butoane de la lifturi etc.), obligația de a asigura, la toalete, materiale destinate igienei personale (săpun, prosoape hârtie, uscătoare de mâini), dezinfecția frecventă a clanțelor ușilor, precum și a altor suprafețe expuse (mese, birouri etc.) și a instituirii de măsuri privind evitarea aglomerării de persoane în spațiile comerciale.

 

IPJ Hunedoara

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!