Acțiuni ample de dezinfecție în Deva și Hunedoara

Primăria Hunedoara anunță că va începe, vineri, dezinfecția pe raza întregului municipiu. „Va fi dezinfectată o suprafață de peste 1.100.000 de metri pătrați. Atât zonele verzi, aliniamentele stradale, cât și parcurile sunt cuprinse în această acțiune care are loc în municipiul Hunedoara, între orele 09:00 – 17:00”, a informat Primăria Hunedoara.

Substanțele folosite sunt: hipoclorit de sodiu și virocid (bionet A 15, recomandat pentru zonele verzi). În perioada desfășurării acțiunii de dezinfecție autoritățile recomandată evitarea circulației în zonele în care se pulverizează aceste substanțe cel puțin o oră. De asemenea, localnicii sunt sfătuiți să țină geamurile închise în această perioadă.

În Deva. acţiunea de dezinfecţie a început din cartierul Micro 15 şi va continua până când vor fi acoperite fiecare bloc şi scară de bloc din toate cartierele municipiului, anunță primăria. Soluţia cu care se dezinfectează scările de bloc este peroxid de hidrogen, iar diluţia este de 10%. Substanţa este autorizată de Ministerul Sănătăţii. Locatarii sunt rugați să respecte regulile care se impun pentru siguranţa şi sănătatea lor şi care sunt afişate la intrarea în fiecare scară de bloc. Este interzis să se circule minimum 2 ore pe casa scării, în timpul şi după efectuarea dezinfecţiei; pentru persoanele cu probleme cardiace şi astmatice este interzisă circulaţia pe o perioadă de minimum 4 ore. După acest interval de timp, spaţiul trebuie aerisit minimum o oră.

FOTO: Primăria Deva

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

17 + șaisprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
6 pacienți confirmați „COVID-19” internați la SJU Deva         Ceremonie la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara         Mircia Muntean și-a găsit de lucru         CFR repune în circulație trenurile al căror trafic a fost suspendat         Aparatul RMN de la SJU Deva funcționează         Detalii noi în cazul scandalului care a cutremurat cartierul Micro 5 – Hunedoara         Polițiști trimiși în judecată într-un dosar de proxenetism și abuz în serviciu         Lucrările de reparații a rețelei stradale din Deva au fost scoase la licitație         Tăiere ilegală de arbori         Spărgătorul unui magazin, prins la Vulcan         Scandal monstru pe o stradă din Hunedoara         36 de pacienți suspecți „COVID-19” internați la Spitalul Județean de Urgență din Deva         Florin Oancea: „Am intrat în linie dreaptă pentru achiziționarea imobilului Astoria”         Calea ferată Simeria – Hunedoara, abandonată de doi ani         Turnul Alb al Castelului Corvinilor își recapătă strălucirea         Accident rutier pe Autostrada Lugoj – Deva         TIR-urile vor avea liber pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva         Teren sintetic de sport în curtea Școlii generale 7, din Hunedoara         Casa de cultură din Hunedoara va fi iluminată arhitectural. Reabilitarea mai așteaptă         Câte cazuri de Covid 19 mai sunt „active” în județul Hunedoara