Acțiuni ale polițiștilor pe raza județului Hunedoara

Activităţile cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă au avut loc în sistem integrat şi au vizat, în special, zonele aglomerate, centre comerciale, dar şi mijloacele de transport în comun, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid 19.

Astfel, în data de 16.11.2020 polițiștii hunedoreni au derulat, pe raza județului, atât în mediul urban cât și rural, acţiuni de verificare a măsurilor sanitare pentru combaterea răspândirii noului virus SARS-CoV-2: au fost verificate 87 de societăți comerciale şi 42 de mijloace de transport în comun, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 49 de sancțiuni contravenționale (46 pentru nerespectare măsurii protecție individuală şi 3 sancţiuni pentru nerespectarea măsurilor de carantină/izolare), valoarea totală a amenzilor fiind de 7.000 de lei.

Cu ocazia controalelor în trafic, efectuate împreună cu inspectori din cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul Transportului Rutier, poliţiştii au verificat legalitatea efectuării transportului de marfă și persoane, inclusiv modul în care măsurile de protecție stabilite prin Legea nr. 55/2020 sunt respectate în timpul efectuării transportului de persoane, prin curse regulate/speciale.
Conducătorii tuturor autoturismelor verificate în trafic au fost instruiți de polițiști în privinţa respectării prevederilor L55/2020, pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Exemple semnificative:

În data de 16.11.2020, polițiștii Secției de Poliție Rurală Orăștie, în cadrul activităților privind verificarea modului de respectare a măsurilor dispuse pentru prevenirea răspândirii SARS-Cov2, au depistat o tânără de 29 de ani, din Orăștie, care nu purta masca de protecție în timp ce se afla în stația de autobuz din satul Mărtinești şi o femeie de 36 de ani, din Orăștie, care nu purta masca de protecție în timp ce se afla în stația de autobuz din satul Râpaș. Fiecare dintre cele două persoane au fost sancționate contravențional cu amendă în valoare de 500 de lei.

Odată cu intrarea în vigoare a noilor măsuri de prevenire a răspândirii noului coronavirus, echipajele de poliție, poliţie locală și jandarmerie aflate în serviciu pe raza județului Hunedoara, verifică modul de respectare a interdicției de circulație a persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în intervalul orar 23:00—05:00.

 

IPJ Hunedoara

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul Hunedoreanului