Acțiune de căutare în zona Câmpu lui Neag

Joi, în jurul orei 22.30, jandarmii montani au fost sesizați printr-un apel la numărul de urgență 112, cu privire la faptul că un bărbat s-a rătăcit în timp ce cobora din zona Păroasa, din masivul Retezat, către localitatea Câmpu lui Neag.
Sesizarea a fost făcută de către alți doi bărbați care îl așteptau pe primul la marginea localității Câmpu lui Neag.
Către bărbatul rătăcit au pornit doi jandarmi montani și doi salvamontiști. Membrii echipei mixte de salvare au menținut permanent legătura telefonică cu bărbatul rătăcit.
În jurul orei 23.30, jandarmii montani și salvamontiștii au găsit bărbatul în zona Bilugu, în localitățile Uricani și Câmpu lui Neag. Acesta nu a avut nevoie de îngrijiri medicale, a fost preluat de membrii echipei de salvare și condus în localitatea Câmpu lui Neag.
Bărbatul, în vârstă de 58 ani, domiciliat în Uricani, a declarat că, datorită întunericului, la un moment dat, fără să își dea seama, la o intersecție de poteci, a greșit traseul și s-a rătăcit. Timp de două ore a încercat să găsească treseul către localitare, însă fără succes. În schimb a ajuns în albia pârâului Toplița, unde a fost găsit de jandarmii montani și salvamontiști epuizat și ud.
În zona în care a fost găsit bărbatul temperatura era scăzută (3°C), însă din cauza vântului, frigul era resimțit mai intens. Totodată, pe timpul acțiunii de căutare s-a înregistrat o ușoară ninsoare.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

douăzeci − 7 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Cum arată șantierul drumului județean Hunedoara – Călan         Bazinele cu apă minerală de pe Valea Mureșului         Ce trebuie să știe turiștii care vor să urce în Retezat cu mașinile, spre Poiana Pelegii         Tânără tâlhărită de fostul prieten, cu 20 de ani mai mare decât ea         Muzeul mineritului a fost restaurat cu fonduri UE         ADR VEST. Școală din Uricani modernizată cu fonduri UE         ORĂȘTIE. Podul care nu mai leagă comunitatea, ci o desparte         6 august 2020. Omagiu minerilor din Valea Jiului         Ziua Minerului. Povestea revoltei muncitorilor de la Lupeni – 1929         Furturile din Mina Paroșeni nu au leac         Unde trebuie purtată masca de protecție, în municipiul Hunedoara         Conducerea Consiliului Județean Hunedoara solicită măsuri urgente pentru a pregăti unitățile medicale         Sarmizegetusa Regia, vizitată cu masca de protecție pe față         Tineri reținuți în Călan, după ce au tâlhărit un bărbat aflat sub influența băuturilor alcoolice         Cascada Clocota și Germisara, reperele stațiunii Geoagiu Băi         Copil de 6 ani rănit într-un accident pe DN 66. Familia s-a răzbunat pe șofer și pe echipajul medical         Cum a fost înființat Muzeul Societății de Istorie și Arheologie a comitatului Hunedoara         Scene cumplite în Călan: un bărbat a ajuns în stare gravă la spital, după ce a fost tâlhărit         Cadavrul tânărului dispărut de trei săptămâni în Lacul Cinciș a fost scos la suprafață         Tupeul unui șofer îl va costa scump: a lovit un polițist după ce a fost oprit în trafic