Acţiune cu efective mărite a poliţiştilor rutieri, în vederea reducerii riscului rutier

În data de 22.01.2020, poliţiştii rutieri din cadrul mai multor subunităţi de poliţie din Valea Jiului și cei ai Serviciului Rutier au desfășurat, pe raza municipiului Petroșani, o acțiune vizând depistarea și (eventuala) sancționare a pietonilor aflați în traversarea neregulamentară a străzii.
În doar trei ore, poliţiştii rutieri au aplicat 56 de sancțiuni contravenționale în baza O.U.G. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, 50 dintre acestea vizând traversarea străzii prin loc nepermis. Valoarea totală a amenzilor aplicate în cadrul acțiunii depăşeşte 11.000 de lei.
Acţiunea poliţiştilor a avut drept scop prevenirea accidentelor rutiere grave în care pietonii sunt victime, dat fiind faptul că indisciplina pietonilor constituie, după viteză, a doua cauză generatoare de evenimente rutiere grave, la nivelul judeţului Hunedoara.
În cursul anului 2019, din cauza nerespectării regulilor de circulație de către pietoni, au avut loc 38 de accidente rutiere grave, soldate cu decesul a 11 persoane şi rănirea gravă a altor 28.
Anul trecut, din cele peste 1.700 de acţiuni organizate de poliţiştii rutieri, 159 au urmărit prevenirea nerespectării de circulație de către pietoni. Aceste acţiuni au condus la aplicarea a peste 1.600 de sancțiuni contravenţionale unor pietoni care nu au respectat regulilor de circulație.
Acţiuni asemănătoare vor avea loc, în perioada următoare, şi în alte localităţi din judeţ.

IPJ Hunedoara

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

12 + 17 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
TEATRU. Iadul din vecini, INFERNUL         Unde se pot adresa hunedorenii pentru sesizări și informații despre coronavirus         Comunicat de presă – „Conservare, restaurare la Amfiteatrul din cadrul sitului arheologic Ulpia Traiana Sarmizegetusa“ Cod SMIS 124110         Achiziții importante la spitalul din Orăștie, pe fonduri UE         Lucrări de cadastrare în șase comune, din fonduri europene         Tânăr pianist devean, câştigător al concursului „Prietenii muzicii”         Prima trupă pop-opera din România, în concert la Deva         Dosarul controversatei retrocedări a Retezatului. 10 ani de proces, șir nesfârșit de amânări         Ce drumuri au intrat în șantier în Ținutul Pădurenilor. Vadu Dobrii are șansa ieșirii din izolare         Momente cumplite pentru două adolescente și pentru o femeie din Lupeni         Spitalul județean din Deva a intrat în carantină         Anchetă la o școală din Brad, după ce patru eleve s-au simțit rău, iar două au ajuns la Urgențe         Spitalul din Hunedoara intră în carantină         BANII N-AU MIROS, DAR ORĂŞTIENII AU. Situaţie explozivă la Tudraş: după duhoarea porcăriei urmează putoarea de hoit ars         Investiție în educație. Clădire nouă pentru laboratorul de robotică de la Liceul „Traian Lalescu”         Soluție agreată pentru Termocentrala Mintia: preluarea de către Primăria Deva sau CJ Hunedoara         PSD nu-i lasă pe liberali să dărâme Guvernul Orban II         PLUS și-a desemnat candidatul pentru Primăria Hațeg         SENTINȚĂ ÎNTOARSĂ DE CEDO. Cazul fetei de 11 ani, însărcinată după ce a fost abuzată sexual de 5 bărbaţi         Pagina de Facebook a Primăriei Hunedoara a fost închisă după un atac informatic