Acţiune cu efective mărite a poliţiştilor rutieri, în vederea reducerii riscului rutier

În data de 22.01.2020, poliţiştii rutieri din cadrul mai multor subunităţi de poliţie din Valea Jiului și cei ai Serviciului Rutier au desfășurat, pe raza municipiului Petroșani, o acțiune vizând depistarea și (eventuala) sancționare a pietonilor aflați în traversarea neregulamentară a străzii.
În doar trei ore, poliţiştii rutieri au aplicat 56 de sancțiuni contravenționale în baza O.U.G. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, 50 dintre acestea vizând traversarea străzii prin loc nepermis. Valoarea totală a amenzilor aplicate în cadrul acțiunii depăşeşte 11.000 de lei.
Acţiunea poliţiştilor a avut drept scop prevenirea accidentelor rutiere grave în care pietonii sunt victime, dat fiind faptul că indisciplina pietonilor constituie, după viteză, a doua cauză generatoare de evenimente rutiere grave, la nivelul judeţului Hunedoara.
În cursul anului 2019, din cauza nerespectării regulilor de circulație de către pietoni, au avut loc 38 de accidente rutiere grave, soldate cu decesul a 11 persoane şi rănirea gravă a altor 28.
Anul trecut, din cele peste 1.700 de acţiuni organizate de poliţiştii rutieri, 159 au urmărit prevenirea nerespectării de circulație de către pietoni. Aceste acţiuni au condus la aplicarea a peste 1.600 de sancțiuni contravenţionale unor pietoni care nu au respectat regulilor de circulație.
Acţiuni asemănătoare vor avea loc, în perioada următoare, şi în alte localităţi din judeţ.

IPJ Hunedoara

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

unu + 3 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Ce măsuri s-au luat în Hunedoara, înainte de întoarcerea elevilor la școală         Un muzeu al trenulețelor se deschide în Hunedoara         Lemne expediate ilegal de o firmă din Orăștie         Povestea unui inel deosebit, descoperit la Micia         Coronavirus, situația la zi prezentată de Prefectura Hunedoara         RECOMANDĂRI ALE POLIȚIȘTILOR, PENTRU O MINIVACANȚĂ ÎN SIGURANȚĂ         Accident pe Bulevardul Dacia. Un șofer „și-a spart” bolidul într-o intersecție         Moment festiv la I.S.U. Hunedoara         6 pacienți confirmați „COVID-19” internați la SJU Deva         Ceremonie la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara         Mircia Muntean și-a găsit de lucru         CFR repune în circulație trenurile al căror trafic a fost suspendat         Aparatul RMN de la SJU Deva funcționează         Detalii noi în cazul scandalului care a cutremurat cartierul Micro 5 – Hunedoara         Polițiști trimiși în judecată într-un dosar de proxenetism și abuz în serviciu         Lucrările de reparații a rețelei stradale din Deva au fost scoase la licitație         Tăiere ilegală de arbori         Spărgătorul unui magazin, prins la Vulcan         Scandal monstru pe o stradă din Hunedoara         36 de pacienți suspecți „COVID-19” internați la Spitalul Județean de Urgență din Deva