Acolo unde oamenii încă au speranță. Târg de final de an la Balșa

Duminică, dis de dimineață, în comuna Balșa s-au strâns sute de oameni pentru ultimul târg de animale și produse tradiționale din acest an

DSC_0298

Cu cățel, cu purcel, cu vițel, cu oaie și berbec, cu cal și cu căruță, gospodarii din comuna Balșa, dar și din împrejurimi, au venit la târg și pentru a face afaceri, dar și pentru buna ocazie de a se întâlni unii cu alții, de a mai povesti cum merge viața, de a se mai bucura de o liniștită zi de sărbătoare.

 

Între resemnare și speranță

Primarul comunei Balșa, Simion Meteșan, mereu bucuros de oaspeți, ne-a spus că acest ultim târg din acest an este extrem de important și adună oameni care, în bună majoritate, se cunosc de mulți ani. „Este ultimul târg din acest an și sperăm să iasă bine, gospodarii să fie mulțumiți și cu toții suntem bucuroși să ne întâlnim aici sănătoși și cu gânduri bune. Chiar dacă, în comuna noastră, interesul pentru creșterea animalelor a mai scăzut și nu prea mai sunt tineri dornici să preia această tradiție și această ocupație nu foarte ușoară, noi, primăria, ne străduim să fim de folos oamenilor. Ne bucurăm că au apărut familii tinere care au pornit sau își doresc să pornească câte o mică fermă în zona noastră. Comuna noastră este extrem de frumoasă și, poate, cu sprijin am putea dezvolta aici și o zonă turistică extrem de atractivă”, a declarat primarul comunei Balșa.

 

Și dacă ar fi…

Grija pentru viitorul comunei Balșa nu este numai locală. Președintele Consiliului Județean Hunedoara, Mircea Ioan Moloț, ne-a spus că, în ciuda multor probleme care există, nimeni nu trebuie să capituleze și mereu există o soluție. „Știu că în comuna Balșa există probleme. Este o comună puțin îmbătrânită de plecarea tinerilor, dar să știți că, dacă Guvernul României nu ar mai arunca bani către ținte false și pentru cumpărarea favorurilor politice, ar exista suficienți bani care să ajute o comună precum Balșa să reînvie, la o scară profitabilă, tradiția creșterii animalelor, așa cum ar exista suficienți bani pentru a transforma acest colț de rai din județul Hunedoara într-o destinație turistică de mare valoare”, explică președintele Consiliului Județean Hunedoara.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 + doisprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Unde trebuie purtată masca de protecție, în municipiul Hunedoara         Conducerea Consiliului Județean Hunedoara solicită măsuri urgente pentru a pregăti unitățile medicale         Sarmizegetusa Regia, vizitată cu masca de protecție pe față         Tineri reținuți în Călan, după ce au tâlhărit un bărbat aflat sub influența băuturilor alcoolice         Cascada Clocota și Germisara, reperele stațiunii Geoagiu Băi         Copil de 6 ani rănit într-un accident pe DN 66. Familia s-a răzbunat pe șofer și pe echipajul medical         Cum a fost înființat Muzeul Societății de Istorie și Arheologie a comitatului Hunedoara         Scene cumplite în Călan: un bărbat a ajuns în stare gravă la spital, după ce a fost tâlhărit         Cadavrul tânărului dispărut de trei săptămâni în Lacul Cinciș a fost scos la suprafață         Tupeul unui șofer îl va costa scump: a lovit un polițist după ce a fost oprit în trafic         Bărbat condamnat în dosarul morții unui copil de șase ani, din Hunedoara         Polițistă atacată de o tânără într-un bloc din Hunedoara. Agresoarea, mamă a trei copii și însărcinantă, făcea chef în toiul nopții         Adolescentă răpită din Cartierul Muzicanților – Geoagiu         Carte veche din 1863, restaurată la Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva         Controale ITM Hunedoara în perioada 27 iulie – 2 august 2020         Proiectul tehnic al construcției unui traseu pentru bicicliști în Deva, scos la licitație publică         Un turist și-a dat ultima suflare pe munte, în Masivul Parâng         Mircea Moloț: „Am îndrăgit mereu Țara Hațegului”         Profesori condamnați pentru purtare abuzivă față de elevi         Șase turiști rătăciți în Masivul Retezat