Acolo unde oamenii încă au speranță. Târg de final de an la Balșa

Duminică, dis de dimineață, în comuna Balșa s-au strâns sute de oameni pentru ultimul târg de animale și produse tradiționale din acest an

DSC_0298

Cu cățel, cu purcel, cu vițel, cu oaie și berbec, cu cal și cu căruță, gospodarii din comuna Balșa, dar și din împrejurimi, au venit la târg și pentru a face afaceri, dar și pentru buna ocazie de a se întâlni unii cu alții, de a mai povesti cum merge viața, de a se mai bucura de o liniștită zi de sărbătoare.

 

Între resemnare și speranță

Primarul comunei Balșa, Simion Meteșan, mereu bucuros de oaspeți, ne-a spus că acest ultim târg din acest an este extrem de important și adună oameni care, în bună majoritate, se cunosc de mulți ani. „Este ultimul târg din acest an și sperăm să iasă bine, gospodarii să fie mulțumiți și cu toții suntem bucuroși să ne întâlnim aici sănătoși și cu gânduri bune. Chiar dacă, în comuna noastră, interesul pentru creșterea animalelor a mai scăzut și nu prea mai sunt tineri dornici să preia această tradiție și această ocupație nu foarte ușoară, noi, primăria, ne străduim să fim de folos oamenilor. Ne bucurăm că au apărut familii tinere care au pornit sau își doresc să pornească câte o mică fermă în zona noastră. Comuna noastră este extrem de frumoasă și, poate, cu sprijin am putea dezvolta aici și o zonă turistică extrem de atractivă”, a declarat primarul comunei Balșa.

 

Și dacă ar fi…

Grija pentru viitorul comunei Balșa nu este numai locală. Președintele Consiliului Județean Hunedoara, Mircea Ioan Moloț, ne-a spus că, în ciuda multor probleme care există, nimeni nu trebuie să capituleze și mereu există o soluție. „Știu că în comuna Balșa există probleme. Este o comună puțin îmbătrânită de plecarea tinerilor, dar să știți că, dacă Guvernul României nu ar mai arunca bani către ținte false și pentru cumpărarea favorurilor politice, ar exista suficienți bani care să ajute o comună precum Balșa să reînvie, la o scară profitabilă, tradiția creșterii animalelor, așa cum ar exista suficienți bani pentru a transforma acest colț de rai din județul Hunedoara într-o destinație turistică de mare valoare”, explică președintele Consiliului Județean Hunedoara.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

doi × unu =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Hunedoreni arestați pentru trafic de persoane         DECLARAȚIA LUI CĂLIN POPESCU TĂRICEANU PRIVIND SIGLA ȘI DENUMIREA PARTIDULUI ALDE ROMÂNIA         Carmen Hărău: “Politica trebuie să fie soluţia, nu problema!”         Mașina Poliției implicată într-un accident în Hunedoara         Scene șocante s-au petrecut într-un supermaket din Deva         Data inaugurării „autostrăzii – muzeu” va fi decisă la sfârșitul lunii septembrie         DE CĂPĂTUIALĂ. Şefii PSD ai judeţului scot la concurs postul lui Sălan Jnior         ÎN ANUMITE CONDIȚII. Restanțierii din Deva pot scăpa de plata penalităților         Drumarii se întorc după trei luni pe șantierul șoselei Hunedoara – Călan         Accident soldat cu doi morți pe Autostrada A1, între Deva și Ilia         Accident cu mașina Poliției         Incendiu puternic la o casă din satul Baldovin         Razii ale Poliției TF în gările din județ         Spărgători de locuințe prinși în urma unor descinderi         Biciclist lovit de mașină, în Hunedoara         Concert de muzică rock în Parcul Cetăţii Deva         Prins la furat pe șantierul căii ferate         Arme confiscate în Lupeni         Prostituată jefuită pe centura Devei         Avram Iancu a renunțat la visul de a deveni președintele României