Acolo unde oamenii încă au speranță. Târg de final de an la Balșa

Duminică, dis de dimineață, în comuna Balșa s-au strâns sute de oameni pentru ultimul târg de animale și produse tradiționale din acest an

DSC_0298

Cu cățel, cu purcel, cu vițel, cu oaie și berbec, cu cal și cu căruță, gospodarii din comuna Balșa, dar și din împrejurimi, au venit la târg și pentru a face afaceri, dar și pentru buna ocazie de a se întâlni unii cu alții, de a mai povesti cum merge viața, de a se mai bucura de o liniștită zi de sărbătoare.

 

Între resemnare și speranță

Primarul comunei Balșa, Simion Meteșan, mereu bucuros de oaspeți, ne-a spus că acest ultim târg din acest an este extrem de important și adună oameni care, în bună majoritate, se cunosc de mulți ani. „Este ultimul târg din acest an și sperăm să iasă bine, gospodarii să fie mulțumiți și cu toții suntem bucuroși să ne întâlnim aici sănătoși și cu gânduri bune. Chiar dacă, în comuna noastră, interesul pentru creșterea animalelor a mai scăzut și nu prea mai sunt tineri dornici să preia această tradiție și această ocupație nu foarte ușoară, noi, primăria, ne străduim să fim de folos oamenilor. Ne bucurăm că au apărut familii tinere care au pornit sau își doresc să pornească câte o mică fermă în zona noastră. Comuna noastră este extrem de frumoasă și, poate, cu sprijin am putea dezvolta aici și o zonă turistică extrem de atractivă”, a declarat primarul comunei Balșa.

 

Și dacă ar fi…

Grija pentru viitorul comunei Balșa nu este numai locală. Președintele Consiliului Județean Hunedoara, Mircea Ioan Moloț, ne-a spus că, în ciuda multor probleme care există, nimeni nu trebuie să capituleze și mereu există o soluție. „Știu că în comuna Balșa există probleme. Este o comună puțin îmbătrânită de plecarea tinerilor, dar să știți că, dacă Guvernul României nu ar mai arunca bani către ținte false și pentru cumpărarea favorurilor politice, ar exista suficienți bani care să ajute o comună precum Balșa să reînvie, la o scară profitabilă, tradiția creșterii animalelor, așa cum ar exista suficienți bani pentru a transforma acest colț de rai din județul Hunedoara într-o destinație turistică de mare valoare”, explică președintele Consiliului Județean Hunedoara.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Carmen Hărău: ”Se ieftinește combustibilul și se renunță la supra-impozitarea muncii part-time!”         Razie la transportatorii de lemne         Cetatea Devei a primit peste 173.000 de turiști în 2019. Iarna rămâne „sezonul mort” pentru fortul medieval         CAD MINCIUNILE TALIBANILOR DE MEDIU Procurorii nevoiţi să admită: La Râul Alb, violenţele au izbucnit după tentativa de omor         Pădurar anchetat penal pentru transport ilegal de lemne         Primăria Hunedoara a mărit pragul de acordare a facilităților la transportul în comun         Un nou teren de sport, la Colegiul Național “Iancu de Hunedoara”         Și-a luat soarta în mâini. Un localnic a reparat singur un drum judeţean, cu roaba şi lopata         ADMINISTRAŢIE. Primarul Devei, tot mai implicat în problemele Termocentralei Mintia         EXPERTIZA IPTANA: Toate „defectele” Lotului 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva         De Ziua Naţională la mormântul lui Avram Iancu         PE EȘICHIER. “Cupa 1 Decembrie” la şah de la Deva         Patinoarul de la Deva se deschide marţi, 3 decembrie 2019         Accident pe DN 66: trei mașini s-au ciocnit, doi oameni sunt răniți         Accident mortal pe DN 66, în apropiere de Hațeg. Un polițist local din Deva a murit         Procesul retrocedării controversate a Retezatului împins în 2020         Accident soldat cu doi răniți în Defileul Jiului         LA UN PAS DE TRAGEDIE. Copil de 5 ani, rănit într-un accident produs de un pensionar`         Bărbat electrocutat pe calea ferată, la Orăștie         Rareș Demian, președintele Văii Dacilor, a murit. Tânărul ar fi fost găsit spânzurat cu un tricolor