Achiziții importante la spitalul din Orăștie, pe fonduri UE

Primăria municipiului  Orăștie a scos la licitație publică achiziția echipamentelor medicale necesare pentru modernizarea spitalului municipal. Investiția în valoare la 7,2 milioane de lei este finanțată prin Programul Operaţional Regional 2014- 2020.

„În cadrul proiectului, ambulatorul va fi modernizat prin înlocuirea dotărilor specifice cabinetelor şi a sălilor de tratamente, prin achizitionarea unei aparaturi noi, moderne, care să uşureze şi să ajute personalul în asigurarea serviciilor medicale la standarde înalte. De asemenea, cabinetele şi sălile de tratament vor fi dotate cu instrumentar şi mobilier specific, conform listei dotărilor ambulatorului.Modernizarea şi dotarea ambulatorului Spitalului Municipal Orăștie cu echipamente noi, de ultima generație, unele inexistente în prezent în judetul Hunedoara, va avea un impact major pentru populaţia municipiului, a întregului judeţ şi chiar din judeţele învecinate, avându-se în vedere că, chiar şi în condiţiile actuale de dotare precară se asigură un număr mare de servicii medicale ambulatorii pentru populaţia din întreg arealul menţionat. Echipamentele noi achiziționate in vederea dotării ambulatoriului vor asigura servicii medicale noi și complexe la standarde europene, vor asigura reducerea timpului de diagnosticare și tratament, reducerea numărului de pacienți redirectionați catre alte centre medical din alte județe, cu implicaţii pozitive asupra gradului de sănătate a populaţiei”, se arată în documentele proiectului.

Spitalul din Orăștie a fost dat în folosință în anul 1986. Recent, clădirea sa a fost reabilitată termic, tot printr-un proiect derulat pe fonduri europene.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × patru =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Bărbat condamnat în dosarul morții unui copil de șase ani, din Hunedoara         Polițistă atacată de o tânără într-un bloc din Hunedoara. Agresoarea, mamă a trei copii și însărcinantă, făcea chef în toiul nopții         Adolescentă răpită din Cartierul Muzicanților – Geoagiu         Carte veche din 1863, restaurată la Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva         Controale ITM Hunedoara în perioada 27 iulie – 2 august 2020         Proiectul tehnic al construcției unui traseu pentru bicicliști în Deva, scos la licitație publică         Un turist și-a dat ultima suflare pe munte, în Masivul Parâng         Mircea Moloț: „Am îndrăgit mereu Țara Hațegului”         Profesori condamnați pentru purtare abuzivă față de elevi         Șase turiști rătăciți în Masivul Retezat         Accident la intrare în Hațeg. Manevra inconștientă a unui tânăr         INTERVIU. Cristian Coroiescu, candidat ALDE la Primăria Călan: În acest moment legat de Călan ne lovim de expresia “nu avem”         Cioban rănit de un urs, în Retezatul Mic         Motociclist fără permis mort într-un accident. Avea doar 21 de ani         Tânăr prins băut la volan pe un bulevard din Deva         Angajat al CJ Hunedoara, diagnosticat cu Covid 19. Ce măsuri au fost luate în instituție         Povestea celei mai bogate mine de fier, exploatarea de la Ghelari         Un nou restaurat se deschide la Orăștie – „Curtea leilor”         Se lucrează pe Autostrada A1, în zona Orăștie         Șoseaua Deva – Lugoj, în lucru. Se montează parapete de beton în zona Coșava – Coșevița