Achiziții importante la spitalul din Orăștie, pe fonduri UE

Primăria municipiului  Orăștie a scos la licitație publică achiziția echipamentelor medicale necesare pentru modernizarea spitalului municipal. Investiția în valoare la 7,2 milioane de lei este finanțată prin Programul Operaţional Regional 2014- 2020.

„În cadrul proiectului, ambulatorul va fi modernizat prin înlocuirea dotărilor specifice cabinetelor şi a sălilor de tratamente, prin achizitionarea unei aparaturi noi, moderne, care să uşureze şi să ajute personalul în asigurarea serviciilor medicale la standarde înalte. De asemenea, cabinetele şi sălile de tratament vor fi dotate cu instrumentar şi mobilier specific, conform listei dotărilor ambulatorului.Modernizarea şi dotarea ambulatorului Spitalului Municipal Orăștie cu echipamente noi, de ultima generație, unele inexistente în prezent în judetul Hunedoara, va avea un impact major pentru populaţia municipiului, a întregului judeţ şi chiar din judeţele învecinate, avându-se în vedere că, chiar şi în condiţiile actuale de dotare precară se asigură un număr mare de servicii medicale ambulatorii pentru populaţia din întreg arealul menţionat. Echipamentele noi achiziționate in vederea dotării ambulatoriului vor asigura servicii medicale noi și complexe la standarde europene, vor asigura reducerea timpului de diagnosticare și tratament, reducerea numărului de pacienți redirectionați catre alte centre medical din alte județe, cu implicaţii pozitive asupra gradului de sănătate a populaţiei”, se arată în documentele proiectului.

Spitalul din Orăștie a fost dat în folosință în anul 1986. Recent, clădirea sa a fost reabilitată termic, tot printr-un proiect derulat pe fonduri europene.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

17 − unsprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Coronavirus. Peste 4.400 de cazuri înregistrate în România         Coronavirus. Situaţia actualizată pentru judeţul Hunedoara – 7 aprilie 2020         Donație de măști pentru instituții aflate în subordinea Consiliului Județean Hunedoara         PE SURSE. Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva se îndreaptă spre o conducere militarizată         Incendiile de vegetație au cuprins 160 de hectare         Un an de lucrări la modernizarea Drumului Județean Hunedoara – Călan         Noua conducere a Spitalului Județean de Urgență Deva a demisionat         Exponatul lunii la muzeul din Deva se mută on-line. O piesă rară din Ulpia Traiana Sarmizegetusa         Numărul pacienților decedați în județul Hunedoara, care au fost diagnosticați cu Covid 19, a ajuns la 16         REAL TIME – SINE DIE! Judeţul Hunedoara, incapabil să testeze Covid – 19 cu două aparate în dotare         Starea de Urgență prelungită cu o lună în România         Viorel Demean, șeful ISU Hunedoara, a fost externat din spital         Scrisoare deschisă Sindicatului Medicorul Honorem al medicilor de la Spitalul Județean din Deva         Coronavirus. Situaţia actualizată pentru judeţul Hunedoara – 06 aprilie 2020         Tâlhărie în Călan         Coronavirus, situația la zi în 6 aprilie. Câte cazuri sunt în Hunedoara         A murit istoricul hunedorean Ioachim Lazăr         16 incendii de vegetație în județul Hunedoara         Al 15-lea deces al unui pacient în județul Hunedoara, infectat cu coronavirus         PARLAMENTUL UE. Noi măsuri financiare pentru combaterea pandemiei