ACHIZIŢII. Două trenuri cu huilă din import se îndreaptă spre Mintia

Două trenuri încărcate cu huilă din import se îndreaptă spre Termocentrala Mintia, cea care funcţionează pe bază de combustibil cumpărat de Complexul Energetic Hunedoara din sursă externă. Paroşeniul, în schimb, funcţionează cu huila extrasă de la minele din Valea Jiului, vreo 2.500 de tone pe zi.

La sfârşitul săptămânii trecute, Termocentralele Mintia şi Paroşeni nu au funcţionat. Sindicaliştii din zona energiei, de la Mintia, au pus acest lucru pe seama lipsei de huilă necesară în procesul tehnologic. O criză a  cărbunelui, aspect cu care până acum compania energetică hunedoreană nu s-a confruntat.

Samuel Dioane, directorul general al Complexului Energetic Hunedoara spune însă că lucrurile nu stau aşa şi că există huilă. De import, nu autohtonă, de Valea Jiului. – Amanunte in Informatia Vaii Jiului

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “ACHIZIŢII. Două trenuri cu huilă din import se îndreaptă spre Mintia

  1. Frig nene, frig !

    2 trenuri inseamna carbune pentru functionarea unui corp de cazan (jumate de grup energetic) timp de 4 zile. Adica ZERO !
    La iarna devenii sa-si cumpere haine groase ca va fi distractie mare.
    Samuel Dioane … face politica si atat.

    Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

unu × 4 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Scene de violență extremă produse de un interlop din Vulcan         Râsu’-plânsu’ arheologiei. Concluziile bizare ale expertului care a stabilit valoarea matriței din Sarmizegetusa Regia         O fetiță de patru ani s-a prăbușit de la etajul al doilea al unui bloc din Deva         Cum a fost celebrată Ziua Drapelului Național în Deva și Hunedoara         Lansare proiect: „Construcţie şi dotare creşă nouă, strada Luminii, nr. 10, municipiul Orăştie”         Variante ieftine de vacanță – Serbia sau Bosnia         Peste 3.000 de tone de păcură vor încălzi municipiul Brad         Drumul spre cetatea dacică Piatra Roșie a fost asfaltat         Șase medii 10 în județ, la Evaluarea Națională         ATENŢIONARE PENTRU ȘOFERI. Traficul rutier va fi închis în weekend pe strada Hărăului         PRIMARUL DEVEI: „Susțin necondiționat orice demers menit a salva Termocentrala Mintia de la închidere!”         Program prelungit la “Paşapoarte”, doar dacă se impune         Ziua comunei Râu de Mori         Sărbătoarea Sânzienelor, păstrată în satele din Munții Orăștiei         Lansarea implementării proiectului: „Creşterea eficienţei energetice a blocului de locuințe M1 – Aleea Crizantemelor din municipiul Deva“, cod SMIS 117069         Podul verde al Autostrăzii Lugoj – Deva, din ce în ce mai animat         Un adolescent în vârstă de 16 ani a distrus trei autoturisme         Afacerea unui contrabandist pusă pe butuci         Tragedie pe calea ferată, în stația Aurel Vlaicu. A murit o copilă de opt ani         Furtună violentă în Hunedoara – VIDEO