Accident feroviar în Valea Jiului: marfarul cu cărbune a sărit de pe șine

Marți, un tren marfar încărcat cu cărbune provenit de la mina Lonea a deraiat în apropiere de fosta mină Petrila.

Ultimele două vagoane ale garniturii formată dintr-o locomotivă și cinci vagoane au sărit de pe șine și s-au răsturnat, împrăștiind aproape 40 de tone de cărbune pe marginea căii ferate. O macara a fost adusă la fața locului pentru a repune vagoanele pe calea ferată.

„Este a doua garnitură de huilă pe care o transportăm astăzi. Prima a plecat fără probleme. După cum se știe hoții de fier vechi activează pe această zonă și ne-au furat materialul de cale mărunt și s-a lărgit puțin linia, ceea ce a dus la deraierea ultimelor două vagoane. Celelalte trei vagoane au putut să plece. Avem aici utilajele și punem vagoanele pe șine, intervenim la șine și transportăm în continuare. Hoții sunt de vină. În câteva ore vor fi ridicate. Vagoanele nu sunt afectate din punct de vedere tehnic”, a precizat Samuel Dioane, directorul Complexului Energetic Hunedoara, citat de cronicavj.ro.

La începutul lunii februarie, pe același sector de cale ferată, dar într-un alt punct, o altă garnitură de marfar care transporta cărbune a deraiat. Nici atunci nu s-au înregistrat victime, ci doar pagube materiale.

Foto: cronicavj.ro

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul Hunedoreanului